Júniusban egy mini bbq és burger workshop volt Tállyán, ahol is előbbit a KGB tartotta, utóbbin pedig a résztvevőkkel együtt megalkottuk az Oroszlános signature burgert. Ennek a receptúrája következik most!
Oroszlános burger egy főre:
- 180 g darált marhahús
- 1 db hamburgerzsömle
- 40 g tállyai füstölt sajt
- 0,5 fej vöröshagyma
- friss kakukkfű
- 2 ek barna cukor
- 20 g majonéz
- 10 g szarvasgombaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g rukkola
- 40 g paradicsom
- só-bors
A vöröshagymát összevágjuk, és alacsony tűzön kevés olajon elkezdjük párolni. 3-5 perc múlva mehet rá a cukor és az apróra vágott kakukkfű, és további 15-30 percen keresztül alacsony lángon folyamatosan kevergetve karamellizáljuk.
A majonézt összekeverjük a szarvasgomba-olajjal és az átnyomott fokhagymával, majd egy csipet sóval hintjük.
A darált marhahúsból pogácsát formázunk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd közepes lángon 4-5 perc alatt megsütjük a kívánt fokozat eléréséig, úgy, hogy a fordítás után a második felére a fűszerezés után rátesszük a sajtot is.
A félbevágott zsemléket is megpirítjuk, majd jöhet az összeszerelés.
A pirult zsemle alját és tetejét megkenjük a szósszal, alulra jön a rukkola és a paradicsom. Erre kerül a hús a ráolvasztott sajttal, majd a karamellizált hagyma, végül a tető, és kész is!
Jó étvágyat!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/Oroszlanos/