Érdekes dolog évről-évre nézni egy menő gasztropub kínálatának a változását, mert az ember tökéletesen látja, hogy merrefelé megy a szekér. Nos, a Kandallóban eddig sem volt gond a minőséggel, de idén őszre hoztak pár újdonságot - pontosan ahogyan az előző években is.
A minőségi viszki és sörkínálatra már ki sem térek, azt mindenki ismeri, viszont az első snackre annál inkább - ez nem más, mint a Crispy Jalapeno Cheeseballs (1790 Ft), amely pont a nevének megfelelően viselkedik: házi sajt-trió (mozzarella, krémsajt, cheddar), benne jalapeno paprikával, egy mennyeien ropogós panírban, a klasszikus fokhagymás-tejfölös mártogatóval tökéletesen megalapozza az esténket.
A következő fogás a megújult grillezett kecskesajt (2590 Ft): ennek a lelke a névadó fromázs, mellé római sali, színes koktélparadicsomok, a szokásos zöldségek, egy mustáros vinegret, fekete kenyérchips, valamint egy kis céklacsíra, hogy az egészségnek is adjunk. Ezzel a frissítéssel ez a tál totál prémium kinézetet kapott, konkrétan el tudnám képzelni akár egy ötcsillagos hotelben is, szóval már ezen a ponton jár a taps Környei Ernő séfnek és csapatának.
Meg sem állunk az első burgerig, ami ezen a vonalon megy tovább: Ultimate Cheeseburger (2890 Ft), azaz minden a sajtról szól. A kiváló zsömle és a húspogácsa alap, azt már évekkel ezelőtt kimaxolták, viszont ami új, az a sajtmennyország: cheddar, raclette és mimolette kerül bele, a tetején pedig egy letagadhatatlan sajtchips koronázza meg a burgert. Van még benne dijonnaise, valamint zöldségek, de ezek, akárhogy is nézzük, csak másodhegedűsök a sajtkvartett mellett - kötelező darab.
A burgerek mellé a szokásos köretek járnak: kívül ropogós, belül omlós steakburgonya, káposztasaláta, és a már fentebb említett signature tejfölös szósz.
Második burgerünk a Lucky 7 (3490 Ft) volt: a séf hét kedvenc összetevőjéből áll a burger, szóval lessünk bele mi is. Kezdődik egy pikáns jalapenos-baconös fry szósszal , folytatódik a grill kápiával és a snidlinges juhtúróval, majd ugye husi, cheddar, végül fekete-erdei sonkával zárul ez a kompozíció. Mindig bátorságra vall túrót passzintani marhahús mellé, de ez jelen esetben nagyon is bevált, kiváló az ízharmónia az egyes összetevők között, szóval ezzel sem lehet mellényúlni.
Egy régi klasszikust is kóstoltunk, mégpedig a névadó Kandalló burgert (4490 Ft), de persze ő is kapott némi ráncfelvarrást. A buci aszalt áfonyával készül, valódi szarvasgombával dúsított majonéz megy bele, aztán római saláta, balzsamecetes lilahagyma, Angus hús, cheddar, és persze a kellemes szelet grillezett libamáj. A szarvasgomba és a máj egy valódi ízbombát hoznak létre, és bár eddig is imádtuk ezt a burgert, azt hiszem most nyerte el végső helyét a Burgerek Nagy Pantheonjában.
Utoljára, de nem utolsósorban jött a Vegán burger (2390 Ft), egy házi édesburgonyás buciban, csicseriborsó pogácsával, némi rukkola, csíra és szójajoghurt társaságában, valamint egy kevés caponata (fekete olívás, zöldséges szósz) koronázta meg az összeállítást. Nos, aki a vegán étkezési elveket követi, az ezt imádni fogja - én is szerettem, de lelkesedésem nem volt annyira őszinte az előző három burger után, remélem megértitek.
Természetesen a desszert sem maradhatott el, ilyen megfontolásból került elénk egy klasszikus sajttorta, pisztáciával és zabkekszes alappal, (990 Ft) valamint a változó ízesítésű panna cotta (990 Ft), amely ekkor sós karamell és maracuja ízvilágát öltötte magára - mindkettő tökéletes lezárása volt a vacsinak.
A Kandalló ebben az évben is megmutatta, hogy a kocsmázástól egy street foodos bisztróvacsoráig mindent képes tökéletesen levezényelni, úgyhogy nálam továbbra is a budapesti top 5-ös listában tartózkodnak - ha nem voltatok még, azért, ha pedig már igen, az új tételek miatt javaslom a felkeresésüket!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/KandalloPub/
(a képeket köszi a Kandalló csapatának)