Burger Blog

Vendégpost: Fald fel Amerikát III. etap 3. rész

2018. február 12. Jancsa Jani

Szerzőnk az a Révész Gábor, aki már korábban is írt nekünk - Isten áldja a keze munkáját, most pedig folytatódnak az amcsi zabálások! (Jani)

Peggy Sue’s 50’s dinner 

Útban Vegas fele még megálltunk Barstowba, ahol kipróbáltuk Peggy Sue Dinnerjét, ahol minden az 50-es évekből maradt, beleértve a komplett személyzetet . Az étel viszont elég gyenge volt, itt látszott, hogy csak a külcsín és a hangulat a lényeg, a kaja jellegtelen volt, de így is tele volt a hely utazókkal. Ha erre jártok Vegas felé, inkább egyetek a barstowi In n out-ban.

36.JPG

37.JPG

38.JPG

Aria buffet 

Vegasban minden szállodának hatalmas svédasztalos büféje van, mi végül az Aria Hotel büféjét választottuk, mivel erről nagyon jókat írtak, és nem mellesleg +10$-ért korlátlan italfogyasztás járt hozzá. Jártam már pár komoly büfé jellegű helyen Törökországtól kezdve sok nagy szállodában, de az a választék, ami itt fogadott, tényleg zavarba ejtő volt. Csak példálózó jelleggel, de volt egy hatalmas tenger gyümölcsei stand, olasz, kínai, indiai, sushi, sült húsok és egy hatalmas desszert pult.

39.JPG

Amit kóstoltunk, az finom és friss volt, az ételek nagy része kis tálkákban külön volt tálalva, így nagyon jól is néztek ki. Ha egy valamit kéne kiemelnem, akkor a desszertek kimagaslottak a mezőnyből. Egy vacsora 38$, és erre jön az ital, ami nem olcsó, de ha beültök egy rendes étterembe, akkor simán összejöhet hasonló számla, és itt rengeteg féle dolgot lehet kóstolni. Az italkínálat sör, bor és alapkoktélok, így 10$-t az is bőven megér, mivel egy bárban egy ital kerülne ennyibe.

40.JPG

41.JPG

Gordon Ramsay Burger 

Gordon Ramsayt szerintem senkinek se kell bemutatni, aki egy kicsit is ismeri a gasztronómiát. A szabad szájú brit séf üzemeltet egy burger éttermet a Planet Hollywood Hotelben. Márk barátom ajánlotta a helyet, de rajtam kívül úgy látszik mások is hallottak róla, mivel a késő esti érkezés ellenére is komoly sor állt az étterem előtt. Az egész koncepció vérprofi, a bejárat előtt a felirat gázgyújtókból van kirakva, és amíg vár a kedves vendég, addig megvásárolhatja a chef legújabb könyvét is. Némi szerencsével kb. 20 perc várakozás után bevállalva azt, hogy a bárnál vacsorázunk, leültettek minket.

42.JPG

Megrendeltük a „Blue Cheeseburger” fantázianévre hallgató burgert, ami nevéből adódóan kéksajtot, machengo sajtot, füge lekvárt, aragula salátát (én eddig nem hallottam róla) (rukkola - a szerk), cider ecet redukciót és pikáns majonézt tartalmazott. Az ára 14$ volt, igaz köret nélkül. Kóstoltunk még egy „just fries” névre keresztelt krumplit (8$), amihez két féle mártogató is járt, mindkettő felejthető volt és egy cheddar sörös levest (9$), ami szintén jó volt. A burger remek volt, az ízek harmonikusak voltak, a szószok is nagyon jól illettek a kiválóan megsütött húspogácsához. A füge lekvár adott némi édességet, míg a cider ecet savasságot. Itt nem a Michelin csillag a cél, hanem az, hogy legyen egy kifogástalan burgerező, ahová bárki betérhet.

43.JPG

44.JPG

Applebe’s

Ebben az étteremben kétszer is ebédeltünk. Hasonló jellegű, mint itthon a Friday’s, viszont kicsit olcsóbb annál. Ár-érték arányban a legjobb volt, mivel van egy fix 20$-os menüjük, amiben 1 előétel és 2 főétel van benne. Első alkalommal egy hatalmas adag hagymakarika után csirkemell és egy tészta volt a főétel. A 2. ebédnél sikerült az út számomra egyik legjobb burgerét megkóstolnom. Egy Whiskey bacon hamburgert, ami tényleg remek volt. A sült hagyma, a ropogós bacon és a whiskey szósz jó összhangot adott a szendvicsnek. Még volt egy apróság, minden asztalon kis tabletek voltak, amikkel lehetett rendelni, megnézni, hogy áll a számla, de akár fizetni is lehetett velük.

45.JPG

46.JPG

47.JPG

Texas Roadhouse 

Egy amerikai út nem lehet teljes egy jó steak nélkül, így Fresnóban betértünk egy Texas Roadhouse nevű steakhouseba. Egy 25 dkg-os hátszínszeletet kóstoltam, köretnek egy tál chili és egy hatalmas tál sült krumpli járt hozzá. A hús a kért fokozatra lett sütve és finom omlós volt. Az egész helynek megvolt a „texasi” hangulata már csak Jockey hiányzott, ahogy a szomszéd asztalnál szürcsöli a jeges whiskeyjét.

48.JPG

49.JPG

És akkor jöjjön egy kis összegzés a végére, a közel 3 hét alatt 17 db hamburgert kóstoltam, próbáltam az érdekesebbeket kiválasztani és bármennyire úgy gondoltam, hogy Gordon Ramsey lesz majd a befutó, de végül az Applebe’s, Whiskey bacon burgere nyert nálam. A 2. helyet egyértelműen a trágár séf étterme kapja, a dobogó 3 fokán nagy versenyben volt a Super Duper és a Burger Lounge, de végül is a Super Duper kapja a képzeletbeli bronzérmet.

A gyorséttermi kategóriában nem született meglepetés, az In n out aranyérme nem forgott veszélyben, 2. helyen a Wendy’s futott be. A 3. helyet a Jack in the box kapja ebben évben. Azt hiszem, most pár hétig kerülöm a marhahúst, mert kissé telítődtem, de aki az USA-ba készül, próbáljon ki az ajánlott helyek közül párat, higgye el, nem fogja megbánni.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1013633046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2018.02.12. 23:32:44

A desszertes, tengergyümölcseis meg a gyönyörű nyers steakes képek láttán összefut a nyál a számban.

Viszont elnézést kérek, de a burgerek meg panírozott cuccok képeiről annyira ordít a zsírban és panírban tocsogás, hogy csak rájuk néztem, és magától az ölembe ugrott a bilagit a polcról :)

gigabursch 2018.02.13. 23:20:20

Mozogj sokat, mert ha mind felfalod, akkor akkora leszel mint egy átlagos amerikai hottentotta.
:-)

De azért érdekes a blogod.
:-)
Kiváncsi leszek rá később is.

swfla 2018.02.13. 23:20:29

nem rossz valogatas, a whiskey burgernek biztosan adok majd egy eselyt. Annyit akarnek csak megjegyezni az aprobetusben, hogy eleg sok a nem tul minosegi husbol keszult patty. Teged ez nem hiszem, hogy befolyasol, ha csak idonkent latogatsz az USA-ba, de aki minden nap ezek mellett megy el, az jobban megnezi, hogy mire adja ki a penzet (felteve, ha hajlando aldozni a minosegre)

Konkretan a Five Guys, egy korabbi posztod, az egyik leghulladekabb etterem ami letezik a foldon, es az Applebee's se arrol hires hogy organic grasfed beef patty csuszna a zsomleibe. (Persze ez sokszor evente valtozik, uh erdemes az aktualis eredmenyeket atfutni). Megegyszer, ez mind nyilvan mellekes, ha csak 1 honapot toltessz itt, aztan utana boven jut ra ido, hogy kimenjen beloled a hormonkezelt, antibiotikumos es novekedes-serkentovel telenyomott fureszpor pogacsa, csak hat heti szinten akar egyet is betolni beloluk egy eleten at, na az kemeny. Rule of thumb: barmelyik hambi $10 alatt alapbol gyanus!

ha legkozelebb erre jarsz, probald meg az Einstein Bros halozatot, Chipotle, stb... nem eppen hamburgerezok, de latom a vegere kezdtel eltelni, ezek jo alternativak, es sokfele vannak. A Whole Foods-ot, mint alternativat, viszont nem ajanlom, habar az itt az egyik legjobban futtatott elelmiszeraruhaz az intelligens fajtanak, de a bufe-reszleg merete ne tevesszen meg: fozni azt rohadtul nem tudnak.

Amit meg erdemes fejben tartani, hogy a kolaautomatak jellemzoen a varosi vizhalozatbol veszik a vizet (logikus), ami nehany reszen az orszagnak egeszen kritikan aluli minosegu: kortyoltam en mar uszodaviz-izu Fantaba, hat nem egy kulinaris elmeny.

degeco 2018.02.13. 23:20:33

@Void Bunkoid: ébresztő, tesokam, a burger nem tud zsírban tocsogni mert vagy grillen vagy vas platnin sül.

Amúgy az in and out ahova White Trash people mennek amikor rájuk jön a fű után az ehetnék. Totál tré hely

Lauraré 2018.02.13. 23:20:40

a sajt manchego, nem machengo, az étterem pedig Applebee, 2 e-vel, mint a méhecske...

az "aragula" sakátán elég jót nevettem, arugula magyarul rukkola, a kedves szerző azért ha már gasztrobejegyzést ír, ezeknek az alapdolgoknak utánanézhetett volna, így kb annyira hiteles, mintha én akarnék posztolni az ógörög filozófiáról, mert nyáron Athénben nyaraltam :)))

FriendlyBear 2018.02.13. 23:20:45

Az Applebee’s egy ócska még középkategóriás helynek sem tartanám. Aki teheti kerülje el!! Az In-N-Out első helyen?? Jesszus barátom te még életedben nem ettél jó gyorsétterem Burgert ha azt írod hogy az In-N-Out egy jo hely. Nagy ívben kerüld el ezt a sz..t! Elmész az Aria büfébe és aradozol utána meg In-N-Out, fogalmad sincs hogy milyen helyek vannak itt Vegasban. Szerintem ne javasolj senkinek semmit főleg ne úgy hogy legalább egy helyivel aki itt el nem talkozol. Texas Roadhouse az mindenhol jó és a Gordon Ramsey burger na az igazi burger. Jack in the box , hogy merted egyatalan leírni? Akkor miért nem CarlsJr? Mind a kettő az alja kategória. Remelem írsz meg hasonló baromságokat. Üdvözlettel egy helyi aki Vegasban él.

swfla 2018.02.14. 07:13:57

uhh, jol rarontottatok. Azert azt vegyetek figyelembe, hogy nem irta mennyi volt az utazasi keret - nem biztos, hogy a $25-os hambi belefert volna minden nap
Meg a magyar turista se biztos, hogy azokat a butikettermeket keresne.

Harom evente 1x az Applebee's azert belefer.
süti beállítások módosítása