Burger Blog

Five Guys, New York

2017. augusztus 17. Jancsa Jani

Eljött a new yorki kalandok utolsó beszámolója, a helyi tavaszi nagy hóvihar utáni utolsó burger, a legvégső napon, a szállásunktól pár utcával fentebb lévő étteremben.

img_2113.JPG

Maga az étterem nem a legnagyobb volt, az utcáról egy folyosón kvázi benyúló, itt voltak az asztalok is. A dizájn egyszerű, amerikai stílusú, rengeteg kép és cikk, fehér metrócsempe piros színnel kombózva, és kábé ennyi. Elől a pultnál lehetett rendelni, és különlegesség, hogy rengeteg feltét közül lehet válogatni, de én ebbe az utcába bele sem akartam menni, így "all the way" kértem a burgert, ami azt jelenti, hogy minden van benne, plusz külön sajt és bacon is, valamint egy krumplit mellé.

img_2109.JPG

A krumpli külön érdekesség, mivel élőben is megtekinthető: ott van egy hatalmas hordóban, hogy az adott köteg melyik termelőtől érkezett, meg lehet nézni, fogni, minden - nagyon szimpatikus és átlátható. Ugyanennyire jópofa, hogy ki van írva, hogy az üzlet előtt lehet dohányozni, de itt van egy kis ingyen mogyoró, inkább edd azt haver. Persze aki ezek után bemogyorózik, majd kimegy denkelni, azt azonnal illeti egy csicskapofon, de ilyet nem láttam.

Ugyanúgy az is ki van írva, hogy a húst bizony teljesen átsütik, de bocsesz, úgy is szaftos marad (hopp egy pofon a hazai medium-náciknak). Mint sok más helyen, itt is egy papírzacskóban kapunk mindent (mintha elvinnénk), és ebből kell kivakerálni az asztalnál, nincs koszos deszka meg tálca, csak szalvetta.

img_2112.JPG

És, hogy mik a feltétek? Majonéz, saláta, savanyú, paradicsom, grill hagyma, grill gomba, ketchup, mustár, relish, hagyma, jalapeno, kaliforniai paprika, meg még pár szósz. Jessz, ezek mind belementek egy burgerbe, meg még bacon is - és egészen egyszerűen észveszejtően jó volt a kombó, finom és ízes a hús, melyet sajt gazdagított, a zsömle szezámmagos - basszus, ez egy olyan burger volt, amit bármikor meg tudnék enni, még így is, hogy alufóliába csomagolták, a fentebb említett okok miatt.

img_2116.JPG

A sült krumpli pedig - igen, ez a tökéletes, mogyoróolajban sült krumpli, megfelelő ízzel és állaggal. Többet nem tudok, és nem is akarok mondani, már csak ezért is megérte kimenni Amcsiba.

img_2108.JPG

A kaja összesen 14 dollár 57 cent volt, ami olyan 3000 magyar forint, de minden egyes centjét megérte. Five Guys, pont.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/fiveguys/

Cím: 43 West 55th St., New York

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr7312709074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtélyes 2017.08.18. 07:07:33

Szerencsere mar rengeteg helyen vannak, en Kingstonban (UK) probaltam ki oket... A sultkrumpli isteni, a burger nekem csak 4.5/5 , talan tul megszoktam a magyar hambi izet :)

Muzzak 2017.08.18. 07:07:35

Londonban kostoltam, nem volt rossz de ar ertek aranyban van jobb. A new yorkit
kiprobalom nemsoka. :)
süti beállítások módosítása