Burger Blog

Shake Shack, New York

2017. augusztus 14. Jancsa Jani

Ha kíváncsiak vagytok, mi volt idén az egyik legjobb kóstolt burgert, valamint mi a különbség az amerikai, illetve a korábban kóstolt török Shack közt, akkor tartsatok hát velem ebben a postban, és ígérem, mindenre ki fogunk térni.

img_1205.JPG

A Shake Shack egy igen szép sikertörténet a burgerezésben. 2004-ben startolt az első egységük a Madison Square Parkban, és mi is ide látogattunk el, hogy megkóstoljuk újra a híres Shack Burgert. A sztori már csak azért is érdekes, mert a régi olvasók tudják, hogy én már kóstoltam egyszer Isztambulban, és bár korrekt volt, az agyam nem dobtam el tőle, viszont akartam neki az Őshazában adni egy új esélyt.

img_1185.JPG

A helyszín a park közepén baromi hangulatos, akár egy ötven évet vissza is ugorhatnánk az időben vele. A sor szerencsére nem volt hosszú, és így hamar ki is tudtam kérni a rendelést, amit egy rezgő aktiválásával adtak a tudtunkra, hogy kész. A környéken amúgy rengeteg fura madár és mókus is volt, szóval miközben vártunk, szemügyre tudtuk venni a faunát, hogy kinek adjunk egy kis sült krumplit ha majd megjön.

img_1199.JPG

A burger egy dupla ShackBurger volt, két lapos fajta Angus húspogácsával, rajta pedig egy szelet sajttal, salátával, paradicsommal, egy igen puha, nyúlósabb fajta, potato roll zsömlében. Na de a hús! A sajttal! Ez gyerekek a tökéletes húspogácsa volt itt a helyszínen énnekem, tökéletes ízek, tökéletes élmény, 10/10 (pedig ilyet aztan sohasem mondok). Ez a burger számomra megtestesítette A Burgert, mégpedig a maga egyszerűségében, nem a gourmet vonal feltétekben, viszont ízekben annál inkább.

img_1201.JPG

Mellé kértünk a signature csavart sült krumpliból is, ami azért szintén elég nagy bomba volt, ropogós, friss, ízletes.

img_1200.JPG

Azért érdekesség, és hozzátartozik a dolgokhoz, hogy ezen felbátorodva két nappal később a Brooklyn Bridge lábánál kikértem még egy burgert, mégpedig egy SmokeShacket, melybe került két szelet bacon, valamint az egyik személyes kedvencem, a cseresznyepaprika, apró darabokra vágva.

img_1399.JPG

Fura, de ez a kombó nem okozott akkora nagy megváltást, oké volt, de semmi extra. Van abban azért valami, hogy az american cheese, és az egyszerűség néha csodát képes tenni (a dupla húsról pedig nem is beszélve).

img_1402.JPG

A dupla burger meg a krumpli 12 dollár volt, viszont ha New Yorkban jártok, ezt kötelező megkóstolni, és nem viccelek. Tényleg.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/shakeshack/

Cím: Madison Square Park, New York

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr8912669467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása