Az idei év egészen biztos vagyok benne, hogy a strandburgereké lesz - mégpedig a Budapest, illetve környékbelieké. Most a közel 100 éves Palatinus strandra látogattam el, ugyanis hírül kaptam, hogy a KöKi Terminálban már nagyot alkotó Chimichanga itt is nyitott egy egységet.
A strandról magáról is rengeteget lehetne beszélni, ugyanis rengeteg felújított dolog került bele, és hát nem kicsi - az egyik végéből konkrétan nem látjuk a másikat. A Dunához közelebbi oldalán található meg a gasztrosor, és egyben tesztünk tárgya is. Ebből következik, hogy a falatozáshoz szükség van strandbelépőre is, ezt vegyétek figyelembe.
Én pedig ha már benn voltam, nem is vesztegettem az időmet, hanem rámentem a kajákra. Előételnek kihoppant egy kis adag jalapeno poppers aminek az a kulonlegessége, hogy ugyan itt is megvan minden fontos összetevő benne (sajt és paprika), azonban jelen esetben inkább egy nyúlós egyveleget kell elképzelni, az van bepanírozva és ropogósra sütve.
Hősünk megint telezabálta magát, és erről videót is készített!
És, hogy milyen? Hát, zseniális, azt kell mondjam, tényleg iszonyú folyós, nyúlós, a panír különlegesen ropog - egyik legjobb amit mostanában ettem.
Ezután jött egy burger - nem volt könnyű a döntés, de az izgalmassága miatt a Poblano-s verzióra esett a választásom. Ez hivatalosan a Green Chimi Burger nevet viseli, és egy nagyon jó állagú zsömlébe rejtik bele a hozzávalókat, először is a fűszeresebb kategóriájú, de ebbe a burgerbe pont emiatt is nagyon jól passzoló húspogácsát.
A már említett poblano paprika grillezve, egy szekérderéknyi olvasztott sajt, valamint jégsaláta, paradicsom, és lilahagyma adják meg a vitaminszekciót a burgernek - és nagyon szuperül is működik minden, azt kell mondjam.
Köretnek ehhez sült krumpli jött, ami korrekt, de semmi extra, kóstoltam káposztasalátát, ami adott egy kis frissítést, valamint a kedvencem, amit még kértem, az a ranch szósz volt - kellően darabos, ízletes, mennyei. Fontos megjegyezni, hogy eredeti mexikói dolgokkal dolgoznak, és a szószok (salsa, ranch, guac) a helyszínen készülnek, szóval nem valami konzerv-izét fogunk kapni, abban biztosak lehetünk.
A kaland a névadó Red Chili Chimivel folytatódott (csak hogy a színkavalkád is meglegyen). A chimichanga ugye nem más, mint egy jelen esetben rizzsel, babbal, sajttal, grill zöldségekkel és persze sült darált marhahússal teletömött burrito, amit aztán a biztonság kedvéért még olajban is kisütnek. Az adag hatalmas, már csak a fele is elég lenne, ráadásul még pár szem egyáltalán nem hétköznapi, ropogós tortilla is érkezik mellé - imádat.
A Chimi pedig olyan, mint amilyennek megálmodnánk: ropog, omlik, nyúlik, ízlik, ráadásul tudjuk tunkolni a mellé adott salsába, valamint tejfölbe is.
Legvégül szintén egy nagy klasszikust, a Gringo Tacost kóstoltam, mely tartalmazott három tacot, de úgy megpakolva, hogy a saját anyjuk nem ismerte volna fel őket. Ennek az alapja ugye kukoricából készült taco, benne darált marhahús, paradicsom, sajt, jégsaláta, meg tejföl koronázásképp - hatalmas, cuccos, laktató adag volt ez is.
A burgerek 1500-2500-ig tartanak, a 3 taco 1800, a chimi 2300, ami tekintve az adagok méretét, meg az egyéb strandkajákat, egyáltalán nem sok. Ha a Palára jöttök, ne keressétek hol fogtok enni, mert megtaláltátok!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/Chimichanga-Palatinus-673068212888057/
Cím: Margitsziget, Palatinus