Burger Blog

Umami Burger, New York

2017. június 09. Jancsa Jani

Az Umami egy olyan hely volt New Yorkban, ahová ha törik, ha szakad, mindenképp el akartam jutni. Szerencsére volt több lokáció a városban, így a One World Trade Center melletti Brookfield Place food courtján található éttermükben költöttünk el egy jófajta ebédet.

img_0805.JPG

A rendelés a pultnál történt, és itt nyomták a kezembe a csipogót is, ami amúgy odakinn az ilyen rendszernél teljesen normálisnak számít.

img_0797.JPG

Amíg a burgerre vártunk a Caleb's Kola nevezetű italt kortyolgattuk, ami határozottan nem volt rossz.

img_0796.JPG

A burgerek dizájnos műanyag dobozban érkeztek, ami rögtön arra is predesztinálta őket, hogy akár el is vihetjük, ahová akarjuk (ez amúgy rengeteg helyen így volt, hogy meg sem kérdezték, rögtön bezacskózták a cuccot).

img_0799.JPG

A Truffle burgerre esett a választásunk, amely ezek után elég könnyen kitalálható, mit tartalmazott. A zsömle tetejére nagyon tetszetős U betű volt billogozva, a darab amúgy könnyed, ízletes és pirított volt, másfajta, mint amiket itthon megszokhattunk.

img_0803.JPG

Benne a húsról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, szerintem egyik legjobb volt, amit életemben ettem: tökéletes állaggal, kellemes, karakteres marhás, de nem tolakodó ízvilággal. Ja igen, ahogy a képen is látjátok, át volt sülve, és senki nem nyígott érte, valamint a húst sem tette tönkre - varázslat.

img_0812.JPG

A szarvasgomba többféleképpen is megjelent: belekerült aioli, sajt, valamint egy húsra sült máz formájában is, és valóban: ez a burger erről szólt, tökéletesen.

img_0809.JPG

Ami mellett viszont nem mehetek el szó nélkül, az a Maple Bacon Fries. Ez egy hatalmas adag sült édesburgonya volt, gazdagon meghintve jó nagy bacondarabokkal, juharsziruppal, és rozmaringos sóval. A klasszikus édes-sós kombó volt ez, egy jó adag zsírossággal, és ropogóssággal ötvözve - ráadásul akkora adag, hogy alig bírtuk megenni. Zseniális volt, az tuti.

img_0810.JPG

Két burger, egy köret, egy kóla került 40 dollárba, ami ~12 000 forintnak felelt meg akkor. Tök szimpatikus, hogy adnak mellé szószt (ezt amúgy odakinn mindig nagyon nagylelkűen kezelték), akár többet is, ingyen - nyilván, hiszen az árban bőven benne van. Azt kell mondjam, az Umami nem okozott csalódást, kötelező program, ha valaki ellátogat az USA-ba.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Umamiburger/

Cím: Brookfield Place, 225 Liberty Street Suite 247, New York

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr10012580551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása