Burger Blog

Hús-Megálló, Baja

2017. április 18. Jancsa Jani

Bár nagyon szeretek utazgatni az országban, Baján, ebben az amúgy nem is olyan kicsi városban még nem volt szerencsém megfordulni - egészen mostanáig. Ráadásul, ha egy helynek a neve az, hogy Hús-Megálló, mi egyebet tehettem volna, továbbmegyek?

2017-04-13_15_35_01.jpg

A hely külön érdekessége, hogy egy hangtechnikai bolttal van kvázi egy helyen, és míg válogatni odabenn lehet, az utcafronton rögtön meg is rendelhetjük az ételeinket, amelyek több érdekességet tartogatnak, mint az elsőre sejthető -na de ne szaladjunk a dolgok elébe! Ja igen, amúgy jó megállohóz híven egy tetővel fedett teraszon tudjuk elfogyasztani a kaját, ami a közelgő jó időben, több, mint frankó!

2017-04-13_15_01_04.jpg

Érdekes és dícsérendő koncepciója a helynek, hogy igyekeznek minél természetesebb alapanyagokkal dolgozni, a minőségi húsokról is lesz itt szó, de például itt nincsenek tartósítószerrel készült fűszerek, csak igazi fűszernövények, tengeri só és bors. Ennyit előljáróban, most pedig jöjjenek a kaják!

2017-04-13_15_30_12.jpg

2017-04-13_15_30_22.jpg

Elsőnek egy kis adag csirkemellcsíkkal kezdtem, amolyan bemelegítés gyanánt. Ez sem a klasszikus módon, hanem speckó házilag készített bundába volt panírozva, és ház az íze az gyakorlatilag a tökéletes felé tendált. Ehhez kikértem a hely saját, speckó szószait is. A kedvencem a fokhagymás majonéz lett, de a francia eredetű házi hamburgerszósz, a barbecue, vagy a saját csípős szósz sem hagyott maga után kívánnivalót.

Első burgerem szürkemarhából készült (a húsok amúgy a szomszédos hentestől, valamint egy közeli szürkemarha tenyészettől - üzemtől érkeznek), és itt olyannyira biztosak voltak a hús ízében, hogy fűszerezést sem kapott - ritkán írok ilyet, de mondjuk nagyon nem is kellett. A zsömle friss, ropogós, laza textúrájú verzió volt, mindent megtartva, amit kell. Kerültek még bele zöldségek: saláta, paradicsom, lilahagyma, valamint uborka; illetve egy tükörtojás is. Külön jópofa, hogy kapunk mellé egy kis kártyát is, melyen fel van tüntetve annak a konkrét marhának a tartási száma, melyből leinformálható minden adat az állatról amiből az ételünk készült - ilyet még nem láttam, de nagyon korrekt és transzparens, az tuti.

2017-04-13_15_21_01.jpg

2017-04-13_15_21_55.jpg

Következő burgerem a Farm nevet viselte, és ebben egy kolbászhúshoz hasonló ízesítésű sertéspogácsa kapott helyet, minden olyan feltét társaságában, melyek ehhez az ízvilághoz kapcsolódnak; így volt egy kis hagyma, savanyú káposztával legrillezve, tükörtojás, valamint a tetején egy mind vizuálisan, mind ízben jó csípős paprika. A kombó nagyon korrekt volt, bár itt is elhagytam volna az ubit, csakúgy, mint az előzőnél.

Harmadik burgerem a hely signature verziója, a D-226, és megrémülve láttam, hogy itt már a méretek is megnőttek, ami nem is lett volna para, csak én meg kezdtem már kidurranni. Ebbe két marhahúspogácsa is került (ha figyeltek, akkor ez már a harmadik különböző hús-verzió), amely a fűszeresebb, valamint a teljesen átsült iskolát követte, ami amúgy nem lenne feltétlen a saját választásom, de itt teljesen jól működött. Ebbe került a már említett hűzi hamburgerszósz, valamint egy zöldfűszeres sajtkrém is, és ezek így együtt olyan ízorgiává foglalták össze a burgert, melyre csakis ötös osztályzatot lehetne adni - már ha osztályoznám a burgereket. Ja igen, és még került bele pár rántott hagymakarika is, mert miért ne.

2017-04-13_15_35_17-1.jpg

Utolsó versenyzőnek egy új ajánlatot teszteltem, amelyben egy jófajta viszkis barbecue szósz adta meg az alaphangot a dupla húspogácsa és a ropogós erdei sonka mellé - ez is nagy király volt, azt kell mondjam.

2017-04-13_15_55_21.jpg

Bár próbáltam erős lenni, de azért elémugrott egy Snickers palacsinta, XXL kivitelben, mert miért ne. Vastagabb tészta, karamellszósz, mogyoró, és házi csokitöltelék jellemezte - rég ettem ilyen jót pali-ügyileg, és az volt a durva, hogy ez kábé egy teljes fogásnak beillett volna.

2017-04-13_15_55_32.jpg

A burgerek árai 700-tól 1500-ig tartanak, ami egy teljesen korrekt árszint, még olcsónak is mondanám innen a fővárosból nézve. A Hús-Megálló egy igen nagy kreatívitással és ennek példaértékű megvalósításával, rengeteg karakteres ízzel operáló hely - örülök, hogy meglátogattam őket Baján, és erre bíztatlak titeket is! Ja igen, és a weboldalukon (elő)rendelni is lehet, ráadásul ha úgy tetszik, össze is lehet legózni az ételünket a különböző összetevőkből, ami külön jóság.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/pg/Hús-megálló-510283069083950

Cím: Baja, Dózsa György út 226.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr9912430903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2017.04.18. 17:55:38

á, ez szentistvánon van, azért nem hallottam róla
süti beállítások módosítása