Burger Blog

BpBurger (215) - Cool Tour Bar IV.

2017. április 04. Jancsa Jani

Már több, mint egy éve, hogy feltérképeztem a budai oldalon a Cool Tour Bar hármas egységét, ami akkor elég szép képet festett. Nos, azóta sok víz lefolyt a Dunán, és az ottani séf pár vargabetűvel, de a cégcsoport négyes egységében kötött ki - én pedig gondoltam újra ellátogatok oda, hogy megnézzem, hogy halad a kaja ebben a népszerű bárban manapság.

2017-03-21_15_00_15.jpg

Amire nem készültem, az az volt, hogy megpróbálnak halálra etetni, úgyhogy ennek a szellemében fogadjátok ezt a lenti beszámolót. Első fogásként, amúgy belemegítő gyanánt kaptam egy jófajta chilis babot, pont úgy, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva: reszelt sajttal, hozzá egy kis tejföllel, meg nachos chips-szel. Az ízek totálisan rendben voltak, úgyhogy menjünk is tovább.

2017-03-21_15_09_30.jpg

Ezután következett egy csirkés quesadilla, a műfajában teljesen korrekt megjelenéssel, és ízvilággal. A tortilla pont megfelelően volt roppanós, a csirke hozta az elvárhatót, mellé pedig egy kis házi szószt, valamint avokádókrémet tálaltak fel, a sült krumpliról nem is beszélve.

Ezen a ponton kezdtek a dolgok igencsak bedurvulni, ugyanis egy szempillantás alatt megérkezett három burger - azaz ebből csak kettő volt az, de máris elmondom miért. Az első nem más volt, mint egy jó kis Reuben szendvics. Itt kissé eltértek a klasszikus recepttől, de nézzük, hogy állt ez a szendvicsnek. Odabenn egy jó halom finom tépett marhahús kapott helyet, lefedve egy szelet cheddarral és nyakönöntve ezersziget öntettel. Ráadásul a legutóbbi találkozásunk óta a zsömle is megváltozott: egy házi recept vette át a helyét, amely könnyed szerkezetű, mégis megfelelő teherbírású, szezámmal szórt darab.

2017-03-21_15_25_38.jpg

2017-03-21_15_26_19.jpg

A második burgerem a Bruce Lee kódnevet viselte, ami tekintve, hogy bárányburgert takart, nem teljesen értettem, hogy miért. Nyilván, a keleti fűszerezésben, valamint a feltétekben rejlett a kulcsa ennek: pirított bok choi, rengeteg zöldség, valamint szezámmagos-wasabis majonéz voltak a társai az amúgy karakterét és ízvilágát tökéletesen és nem túlzóan hozó bárányunknak. Egyedül a zöldségtúltengés volt egy kicsit sok, de ezen felül minden rendben találtatott.

Emellé jött még köretnek egy kis frissítő káposztasaláta, valamint a már említett szezámos-wasabis majonézből egy kübli - számomra amúgy ez utóbbi volt talán a legnagyobb bomba az egész kajálásban.

Az utolsó burger elé még beférkőzött egy jóféle pastrami szendvics is, ami ugye hosszú ideig és sok technológiával készült marhaszegyet takar. Került még bele többek között mustáros-bazsalikomos majonéz, mozzarella, és marinált retek is, tehát láthatjuk, hogy a klasszikus recept itt is bőven tovább lett gondolva. Az ízek szépen mentek egymáshoz, viszont annyifelé el is lehetett belőlük kalandozni, hogy talán pont a húsról veszett el a hangsúly, melynek viszont egy ilyen szendvicsnél pont a középpontban kellene lennie.

2017-03-21_15_44_11.jpg

Zeusz burgerként érkezett meg a soron következő darab, melynek már nevéből is sejthető görög tematikája. Ebben szintén bárány volt a hús, mellé feta sajt, lilahagyma, és olívabogyó került az obligát zöldségeken felül, na és persze tzatziki is, melyből aztán külön is érkezett egy kis ízelítő.

2017-03-21_15_44_44.jpg

Végre megérkezett a desszert, egy marajucás csokikrém, citrusos ízvilággal, valamint egy kis morzsával és robbanós cukorkával a tetején - pont kellemes és megnyugtató lezárásaként ennek a kolosszális ebédnek.

2017-03-21_15_51_31.jpg

A burgerek 1390-1890-ig terjednek, a Reuben 1690 a Pastrami pedig 2300, plusz a köretek. Ritka az, hogy egy ehhez hasonló egység ennyire belekezdjen a street foodba, ráadásul ilyen szinten, szóval továbbra is csak sok sikert tudok a CoolTournak kívánni, nektek pedig azt, hogy menjetek el, és kóstoljátok meg!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/CooltourBar/

Cím: 1077, Király utca 43-45.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr5312398329

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hab a portán 2017.04.10. 15:51:57

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. 14 hete szedi rendbe a Heti sajtó, miben az alkohol léte, amiért a gyűjtő minimum tortát érdemelne habbal, az se baj, ha sör lesz, hogy akadna a torkán, folyjon ki az orrán, attól függően, melyiket n...

Trackback: Hab a portán 2017.04.10. 15:46:18

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. 14 hete szedi rendbe a Heti sajtó, miben az alkohol léte, amiért a gyűjtő minimum tortát érdemelne habbal, az se baj, ha sör lesz, hogy akadna a torkán, folyjon ki az orrán, attól függően, melyiket n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása