Burger Blog

BpBurger (207) - Las Vegan's

2016. december 12. Jancsa Jani

A budapesti gasztronómiai fejlődés léptékét remekül mutatja, hogy egyre-másra nyílnak az egészség/környezettudatosabb burgerezők is kis városunkban. Ezek közül is markáns vonalat képviselnek a vegán életfelfogást követők és most megnyílt az első ilyen tematikájú food truck is.

2016-12-05_16_41_44.jpg

A Las Vegan's a Karaván food truck udvarban helyezkedik el, ami ugye nem más a Kazinczy utcában, mint a magyar vonatkozású kaja-autók szezonon kívüli gyűjtőhelye, ha már máshol nem nagyon kószálhatnak legálisan. Maga a truck nagyon jópofán néz ki, el tudom képzelni, hogy színfoltja legyen majd egy-egy fesztiválnak.

2016-12-05_16_36_04.jpg

Aki ismer, az tudja, hogy én inkább a húsos burgerekre gerjedek, ezért is gondoltam érdkees kalandnak megnézni, hogy mit tud ez az egység kínálni. Első kóstolásom egy szejtánburgerre esett, amit rögtön kis magyarázattal is kell kezdenem. A szejtán nem más, mint búzahús, feldolgozva, és formázva. Ez került bele grillezve a burgerbe hús helyett, és azt kell mondjam, hogy elég érdekes állagra - kicsit egy vastagabb tojáslepényhez tudnám hasonlítani, de ez tényleg csak távoli közelítés, ugyanis nyilván tök más. Ízre oké, de túlzottan sokat nem tudott mondani nekem.

2016-12-05_16_47_30.jpg

Zsömleügyileg fontos, hogy tojás ne kerüljön egy vegánburgerbe - az itteni darab egy nagyon kellemes kis buci volt, pont a megfelelő állaggal. Mindemellett helyet kapott még a burgerben grillezett lilahagyma, növényi cheddar, házi hamburgerszósz, és zöldségek is. A kompozíciót, ha egészben nézzük, teljesen korrekt volt, nem járt a fejemben evés közben, hogy "de jó lenne ebbe egy kis hús", ami végül is már fél siker.

2016-12-05_16_49_12.jpg

A második burgerem a Bundás becenevet viselte, és ebből már ki is lehet találni, hogy ennek a lelke egy vegán rántott sajt volt, bármennyire is képzavarnak tűnik ez. Mindezek mellett került még bele grill padlizsán, zöldségek, valamint hagymalekvár is.

2016-12-05_16_51_41.jpg

El kell mondjam mindenkinek, hogy ez a burger konkrétan versenybe szállhat bármelyik húsossal: a sajtról meg nem mondod, hogy nem látott tehenet, a panír ropog, a belseje folyik, megvannak a textúrák - kérdés nélkül kikérném bárhol-bármikor.

2016-12-05_16_55_50.jpg

Köretet is lehet kérni: házi sült krumpli, valamint hozzá tunkolós szószok formájában. A krumpli sajnos kissé puha volt, viszont a szószok ütöttek: volt itt paradicsomcsatni, veganéz, currys, valamint mogyorós cucc is - elég bejövősek voltak.

2016-12-05_17_04_21.jpg

Legvégül, ha már lúd, legyen kövér alapon kértem egy kis glutén, laktóz, cukor, tojás, szója, GMO mentes nyers vegán desszertet, amiből ottjártamkor négy fajta is volt. Én a banános-levendulás szeletkére mentem rá, ami meglepően jó volt. Az édesség-igényemet teljesen kielégítette, egy kis állagbeli játékot hiányoltam belőle (minden puha volt), de nyilvánvaló, hogy hőkezelés nélkül nem lehet csodákat tenni.

2016-12-05_17_20_05.jpg

A burgerek 1390-től 1690-ig mozognak, és ezzel egy újabb bástya nyílt Pesten azoknak, akik a vegán elveket szem előtt tartva étkeznek. A végére még két fontos infó: a Karaván street food udvar januárban bezár egy kis átalakítás miatt, de nem elképzelhetetlen, hogy ettől függetlenül ők azért rámennek a kiszállításra, szóval érdemes lehet őket nyomon követni a saját felületeiken.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/lasveganshun

Cím: 1075, Kazinczy utca 18.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr1912039677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása