Aki ismer, az tudja, hogy bizony nekem a természetes választásom a marhahúspogácsa, ha egy burgerről beszélünk, de nyilván nem utasítom el az egyéb koncepciókat sem. Most a Hard Rock úgy döntött, hogy októberben megmutatja: hús nélkül is tudnak nagyot villantani. Megnéztem, ez tényleg így van-e.
Esőként egy már jól ismert klasszikus, a Buffalo "bármi" jött velem szemben, de ugye mivel az eredeti csirke az nem annyira vega, így ez most rántott karfiolra lett lecserélve. Ebből is kétfajta: volt egy ízesítetlen, ami tök rendben volt, de az original jellegű, buffalo szószost bármikorel tudnám fogadni, annyira autentikus ízvilágú volt. Hozzá természetesen jött az elmaradhatatlan zöldségcsíkok, és a kéksajt mártogatós.
Ezek után érkezett a két burger, nyilván mindkettő húsmentesre hangolva. Az elsőben a pótló nem más volt, mint egy karfiolpogácsa, fokkhagymával, kecskesajttal és oreganoval, kirántva. Ez kiválóan működött: kívül ropog, belül puha, és bár ezzel a kiváltóval még nem nagyon találkoztam, mégis azt kell mondjam, így bizony lett még egy olyan vegaburger-alap, amivel simán lehet, és érdemes is próbálkozni.
Ez sem állt meg ennyinél: került még bele Monterey Jack sajt, cukkini, sütőtök, rukkola, paradicsom, és egy kis aioli - telitalálat.
A másik burgernek is elég érdekes volt a koncepciója: a pogácsa quinoából készült, egy kis hagyma, portobello gomba, pekándió, és árpa hozzáadásával. Ízre ez is finom volt, viszont egy kicsit túl száraznak tűnt, főleg a másik verzióhoz képest, még úgy is, hogy került bele rukkola, és paradicsom hummusz is.
Köretnek mindkét burgerhez sült krumpli járt, a ház signature sriracha majonézével felszolgálva.
Az előétel 2600, a burgerek pedig 3200 illetve 3900 pénzbe kerülnek, ami a HRC színvonalának teljesen megfelelő ár. Ha erre jártok, és szeretnétek minőségi vegaburgereket, és egyéb tételeket enni, a hónapban még megtehetitek.