Burger Blog

BpBurger (195) - Pirítós

2016. szeptember 12. Jancsa Jani

Gyakran felmerül a kérdés, hogy hová menjünk a munka után inni? Fontos, hogy ne legyen túl drága, de azért ne is Gabi néni legyen, valamint lehessen valamit enni is a sós mogyorón kívül. Nos, egy ilyen helyet sikerült nemrég (újra)felfedezni a Kazinczy utcában.

2016-09-01_17_38_38.jpg

Ráadásul még annak a kitételnek is megfelel, hogy tömegközlekedésileg jó legyen, hiszen az ötödik sör és viszki kör után úgyis taxival fogunk hazamenni. A hely maga amúgy rendelkezik egy terasszal, valamint odabenn két szinttel, tehát elég jól el lehet férni.

2016-09-01_18_05_01.jpg

Fontos dolog, amiről még az elején beszélnünk kell, a pofás sörkínálat. A Kaltenecker egy klasszik szlovák kis sörfőzde, rengeteg-féle jósággal csapon, legyen szó klasszikus, vagy szezonális sörökről. Ezeket sajnos most nem tudtam megkóstolni, de egy maracujás limonádé melletti vígasztalódással neki is álltam a névadó étel megrendelésének.

2016-09-01_18_04_15.jpg

Ezek ugyanis nem mások, mint különböző, elég jó kis kencék, amelyeket kis ciabatta pirítós-szeletkékre installálva lehet fogyasztani. Én úgy voltam vele, hogy a több néha több, így rögtön háromba is belenéztem.

2016-09-01_17_38_01.jpg

Az egyik egy füstölt lazac + makréla = haltatár volt, egy kis snidlinggel – elég jó volt azt kell mondjam. A halas vonalon továbbhaladva jött a színtiszta lazac, mégpedig carpaccio formájában. Ez egy kapros-snidlinges mascarpone ágyon pihent, és ilyen boldogan már rég maszatoltam össze magamat. Harmadikként érkezett a kacsamáj pástétom, egy kis konyakkal összefűzve – ezt sem kellett kétszer mondani, hogy faljam be. Mindezek mellé kis kevert saláta gondoskodott a vitaminok fontosságáról.

Ilyen kezdés után következett a burger, melyben most egy félbevágott gyökérkenyér (pain paillasse, ha fel szeretnénk vágni) viselkedett buciként. Ez nem is volt rossz, bár a ropogóssági faktor egy kicsit túl lett tolva, és ez már nem volt praktikus annyira zsemlének. Mondjuk ahogy képeken láttam, alapvetően ennek egy ciabattának kéne lennie, szóval ez ne riasszon el, menjetek nyugodtan, valószínűleg csak valami kimaradás lehetett a háttérben.

2016-09-01_17_38_57.jpg

A húspogácsa ropogós külsővel, ámde mégsem túlsütve érkezett, valamint egy szelet sajtot is kaptam ráolvasztva. Az ízek teljesen rendben voltak, tetszetős darab volt.

2016-09-01_17_50_28.jpg

Feltétek terén kaptunk jégsalit, paradicsomot, savanyú uborkát, egy ízletes hagymalekvárt, valamint egy világos alapú hambiszószt, mind jól harmonizált egymással.

2016-09-01_17_53_07.jpg

Köretnek klasszikus csónakburgonya érkezett, olyan emberes mennyiségben, hogy ehhez már el tudtam volna képzelni egy kis mártogatóst is, mert miért ne.

2016-09-01_17_38_48.jpg

A pirítósra valók 1000 forint környékén mozognak, a burger pedig 1890 volt köretestül, ami teljesen korrektnek mondható. A Pirítós jól vizsgázott, bármely munka utána elfoglaltságnak remek színhelye lehet.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/piritospub

Cím: 1075, Kazinczy u. 52.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr7811686643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dumdidum42 (törölt) 2016.09.13. 15:35:34

"Gyakran felmerül a kérdés, hogy hová menjünk a munka után inni"

ha igen, akkor már úgy nevezett nagyivó állapotba került, akiben ez felmerül, és még épp van ideje segítséget kérni, mert ez az utolsó lépés az alkoholizmus előtt.

C4rmin3 2016.09.14. 07:34:09

@dumdidum42: Ilyen kommentet irigységből azok írnak akik ezt nem tehetik meg... :D a "gyakran felmerül a kérdés" szerintem nem azt jelenti hogy minden nap meló után piálni kell(ene).

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.09.14. 07:34:11

Ez van a Gozsdu sarkán, útban az első Zing felé?
Mostanában nagy divat lett mindenféle száraz kenyérfélét adni a burgerhez, de szerintem ezzel sokan elrontják az élményt :(

m.o.p. 2016.09.14. 21:02:10

Altalaban egyet szoktam erteni az itelettel. Ebben az esetben nem. A porzsanyag egy dolog, de ez konkretan szenne van egetve a belseje meg rare plusz az a zsir tuti nem vesebol jott, inkabb a husbol szepen egyszer (max ketszer nagy mereten) daralva. A zsemle izles kerdese, ez a fajta szrintem csak egyenieskedesre jo, masra alkalmatlan. Koszi, de ezt nem kerem.
süti beállítások módosítása