Burger Blog

Bacon + mayo = baconnaise!

2016. szeptember 10. Jancsa Jani

Köztudott tény, hogy baconnel minden jobb. Na, de mi van akkor, ha a már amúgy is király majonézbe tesszük? Nos, ez nem más, mint a baconnaise, azaz a baconös majonéz!

dsc_9794_00_00_14_18_still003.jpg

Ez a szósz mindenhez jó: szendvicshez, burgerbe feltétnek, vagy mártogatni. Elkészíteni sem nehezebb, videón mutatom is, hogyan kell!

 

Hozzávalók:

  • 50 gr bacon
  • 2 dl olaj
  • 2 tojás sargaja
  • 1/2 citrom leve
  • mustár
  • só, bors

1) A bacont felkockázom, és zsírjára sütöm

2) Két tojás sárgája mehet egy edénybe, majd mustár, citrom leve, só és bors.

3) Nagyon (!) lassan elkezdem hozzá adagolni az olajat, miközben egy habverővel folyamatosan keverem.

4) Mire felveszi az összes olajat, és kialakul az emulzió, kész is!

5) Összekeverem a kisütött bacont a majonézzel, ha bátor vagyok, egy kis plusz zsír is lehet bele, és megvan a baconnaise!

TETSZETT A VIDEÓ? HOGY LE NE MARADJ A TOVÁBBI FINOMSÁGOKRÓL, IRATKOZZ FEL IDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr6911690261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fickó 2016.09.11. 13:22:18

Ezek szerint bármi+mayo=bárminaise. :D
süti beállítások módosítása