A Buddies hónapról hónapra hoz egy-egy új burgert, ezt már megszokhattuk, és általában igyekeznek valami olyat mutatni, amely nem feltétlen hétköznapi alapanyag. Ezzel a mostani húzásukkal azonban olyat dobtak, amilyen szerintem burgerben itthon még nem volt.
Kezdjük rögtön az elején: mi is az a Marmite, ami a névadó alapanyag lett a burgerben? Nos, ez az angolok remeke, és nem más, mint egy sötét massza, melynek alapanyaga a sörélesztő. Igen, hát ennek megfelelő az íze is, ha felcsapjátok a Révai Nagylexikont a megosztó szócikknél, ezt egészen biztosan ott fogjátok találni. Ez került bele a burgerbe is, persze nem csak magában, mert attól mindenki a Deákig szaladna, hanem majonézzel kombinálva: így született meg a marmitenéz, kérem haladjanak tovább.
A burger alapja és lelke ezúttal is a már jól ismert zsömle, valamint a húspogácsa, melyből maximum a közepeset ajánlott kérni, ha az arányokat úgy szeretnénk, ahogyan azt megálmodták nekünk.
Természetesen itt még nem ér véget a móka, ugyanis további umami érkezik, egyrészt kéksajtos szósz formájában, másrészt meg cheddar és cajunizált lilahagyma is került még bele a szokásos zöldségek mellett.
És, hogy milyen így ez az egész? Az ízatombomba egy egészen korrekt hasonlat hozzá, van mélysége, magassága, egészen durván párosul a marmite és a kéksajt az ízvilága a többi összetevővel.
Akinek ez így nem elég, az kérhet mellé egy kis köret - házi sült krumpli, rántott hagymakarika, kápsali, és barbecue szósz volt az én jussom, szépen be is lapátoltam mind.
2016 augusztusát a Marmite magyarországi burgerizálódásaként jegyezhetjük be a történelemkönyvekbe, csupán arra kell vigyáznotok, hogy le ne maradjatok róla, ugyanis csak a hónap végéig kapható. Akár ismered az alapanyagot, akár nem - mermájtra fel!