Burger Blog

A Kandalló Kert nyitva, és mi végigkóstoltuk az összes burgerét!

2016. június 06. Jancsa Jani

Idén újra megnyitott az urbánus szabadtéri burgerezés egyik leghangulatosabb egysége, a Kandalló Kert, melybe mi is ellátogattunk, hogy végigegyük a kínálatot.

13350338_905199059590980_6636449107265261341_o.jpg

A Kert ebben az évben is kapott pár tuningot, vegyük ezt akár csak a belső elemek, vagy épp az újonnan felszerelésre került televíziók képében. Mondanom sem kell, hogy a kézműves sörkínálat ugyanolyan kiváló, mint volt - ez ugye a hely védjegye, és ebből, nyilvánvaló okok miatt egy jottányit sem engednek, szóval ha valaki a közérthető kézműves sörözésre vágyik tuti kis burgerek mellett, akkor itt a helye. Most is ittam példának okáért dupla IPA-t, lagert, vadmeggyeset, meg minden egyebet, szóval ha valahol nem a legtökéletesebbek a képek, akkor azt kéretik ennek betudni.

2016-05-26_20_55_42.jpg

Ahogyan azt ígértem, az étlap az elejétől a végéig lekóstolásra került, és bár nem lesz nagy meglepetés, ha azt mondom, hogy minden tétel ugyanúgy nagyon rendben van, mint idáig, azért mindegyikről dobok pár sort.

2016-05-26_20_55_22.jpg

Köretek terén káposztasaláta, és a közkedvelt ropogós chips érkezett snidlinges tejföllel. Ez utóbbi még mindig nagyon rendben van, a coleslaw viszont egy kissé haloványabb volt a kelleténél.

2016-05-26_22_34_46.jpg

A Classic burger alapja egy 15 dekás húspogácsa, és erre is igaz az, ami az összes Kandallós burgerre: mind ízben, mind elkészítésében gyakorlatilag tökéletes, iszonyat bejön. Emellé tényleg csak a kötelező elemek kerültek: zöldségek, hambiszósz, valamint cheddar.

2016-05-26_22_34_14.jpg

Ennek részben a továbbfejlesztett verziója a BBQ burger, melyben van még bacon, karamellizált hagyma, és barbecue szósz is. A zsömle minden esetben egy Bazsalikom Pékségből érkező, könnyed, ízletes darab, csodás párja a marhának.

2016-05-26_22_33_14.jpg

A következő tétel a Jalapeno, melyben megmaradt a karamellizált hagyma és a bacon, valamint pluszban került még rá jalapeno kétféleképpen: szósz, és paprika formájában. Ha már a csípősségnél járunk, akkor pedig említsük meg a Chipotle Csirkét is, melyben egy csirkemell szelet pihen egy elég jól összerakott chipotlés szósz alatt - bár a húst egy burgerben jobban szeretem darálva, a szósz rajta most meggyőzött annyira, hogy ezen ne rágódjak sokat.

2016-05-26_22_33_32.jpg

A végére hagytam a két nagymenőt: az egyik a dupla burger, melyben egészen pontosan két húspogácsa foglal helyet, és azt leszámítva, hogy ég felé törő méretével egészen egyszerűen nem lehet jól fotózni, az ízvilága és a mennyisége bizony odaverős.

2016-05-26_22_34_02.jpg

A másik is egy régi ismerős, mégpedig a jófajta grillezett kecskesajt-burger, hagymalekvár ágyon - tudjátok, nem vagyok vega, de ez bármikor jöhet.

2016-05-26_22_34_19.jpg

A burgerek 1290-től kezdődnek, a dupla 1890, a köretek pedig 350-től 650-ig tartanak. Árak tekintetében tehát még mindig nem vészes a hely, így nyugodt szívvel tudom ajánlani bármilyen alkalomra.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr388783076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carradine a gardróbszekrényben 2016.06.07. 20:16:48

Csak én nem találom a postban a vendéglátóipari egység pontos címét?

szcsongor 2016.06.07. 20:16:52

"lekóstolásra került"? Éljen a modern kori nyelvújítás :)
süti beállítások módosítása