Szépen lassan, de eljött az idő arra, hogy vidéken nagyot menő helyek Budapesten is kipróbálják magukat. A szegedi illetőségű Tom & Baan's is így döntött és megnyitották első lokációjukat egy forgalmas csomópont közelében.
A helyszín a Keleti pályaudvar mellett, ahol aztán tényleg van élet, akárhogy is nézzük. Az üzlet maga nem nagy, javarészt raklapokból van a beltér kialakítva, és nem is feltétlen arra, hogy az ember sokat ücsörögjön. Ráadásul a napokban indul be a rendelős vonal is - na, de hogy mit, arról fogok most írni.
Kifejezetten igyekeztünk nem olyan burgerekre rámenni, amelyeket lenn már ettünk, így esett a választásunk a The New Wild és a The Jack fantázianevűekre. Hozzá köretnek sült krumplit, meg egy kis barbecue szószt kértünk, mert azért az mindig jó. Az ételek a lehető legegyszerűbben érkeznek: műanyag tálca, egyszerű papír tartóban, és már-már azt hihetnénk, hogy valami tréfa áldozatai vagyunk, de hamar kiderül, hogy nem hiszen a lehető legritkábban szokott ilyen minőség érkezni hasonló körítéssel.
Kezdjük is az elsővel: itt a húspogácsa nem más, mint vaddisznó. Igen, jól olvastátok, nem is nagyon tudok más helyet mondani így kapásból, ahol ez lenne, itt meg bámm. Ha ez nem lenne elég, az egész egy juhtúrós-fokhagymás alapon nyugszik, és megy még bele sajt, bacon, és lilahagyma. Ízvilágra csillagos ötös, a hús és a szósz kiváló elegyet alkotnak.
A Jack képviseli a mindenből sokat vonalat, ugyanis dupla marhahússal támad, és van még benne füstölt sajt, lilahagyma, bacon, és JD csípős BBQ szósz. Figyelemreméltó, hogy azt a vonalat követik, miszerint alig van zöldség, és az is hagyma, abból viszont jó sok - ehhez bizony tökösség kell, hogy felszálljanak erre a vonatra, de bizony nagyon jól is teszik. A hús ebben a burgerben is remekül végzi a dolgát, a feltétek pedig egy hatalmas, szaftos, folyós egységbe kovácsolják a burgert - a legnagyobb örömünkre.
De nem csak burgerekkel nyomulnak, hanem akadnak bizony hot-dogok is - mi a Dirtyt kóstoltuk, sült hagymával és mustárral. A belevaló itt egy magyaros grillkolbász, amely nagyon jól megbarátkozott a kiflivel, aztán pedig a szánkkal, így jól járt mindenki.
Desszertek terén sem maradunk hoppon, ugyanis browniet, és egy túlméretes amerikai palacsintát kóstolhatunk (már ha bírunk még), ráadásul házi csokiszósszal.
A Baan's Kitchen árak tekintetében is jól áll: a vaddisznó (!) 1490, a dupla 1990, szóval akár a környékről esünk be, akár majd házhoz rendeljük, a baráti ár remek ízeket fog majd rejteni. Budapest újabb versenyzőt kapott - ízlelésre fel!
Elérhetőség: https://www.facebook.com/baansbp
Cím: 1077, Bethlen Gábor utca 10