Mostani írásom kitekintő lesz, mivel burgerek helyett egy kicsivel másfelé néztem, és kóstoltam pár mexikói kaját. Ti ne parázzatok, mert korábban már írtam a helyi kínálatról (a post alatt megtalálható), most viszont ez egy olyan időszakos ajánlat, amely mellett én sem mehettem el.
Szóval a lényeg annyi, hogy különböző mexikói kaják, mezcalos koktélok, és minden, ami szem szájnak ingere kerültek fel az étlapra - talán egy kis mexikói desszert hiányzott volna még, de az most elmaradt.
Kóstoló jellegű falatozásom egy jófajta garnéla ceviche-vel kezdődött, ami ugye egy Latin-Amerikában népszerű kaja, marinált tengeri lény, itt garnéla formájában. Jelen esetben nachos-szal tálalták, tomatillo, azaz mexikói zöldparadicsom salsával, habaneroval és serranoval. Eléggé adta, és az adag is korrekt volt előétel mivoltához mérten.
Következőnek kombóztunk egy kicsit, így érkezett egy huaraches, és három taco is. Előbbi egy kukoricalepény, babbal tuningolva, hússal, tomatilloval, avokádóval, sajttal, és tejföllel.
A taco-k három különböző hússal érkeztek: jelen volt köztük carnitas, azaz sertéssült, barbacoa "bbq" marha, és southwest csirke, aki pedig most igazoltan hiányzott, az a garnéla volt. Mindhárom ízvilág komolyan odatette magát, hirtelen nem is tudtam volna választani a carni és a barbi között, ami mondjuk alapból jó dolog. Mindegyik taco queso frescoval (sajt), pico de galloval (salsa), és tejföllel érkezett, ahogy azt illik.
Pár szó az árakról: a ceviche 3000, a huarachesből két darab, a fentebbi húsokkal 2800 környékén mozog, a tacokból három pedig a hús függvényében 3100-3500-ig kapható. Az időszakos menün található még kukoricafánk, quesadilla, és egyéb garnéla-variáció is, az adagok emberesek, az ízek autentikusak (legalábbis én annak gondolom innen Budapestről), szóval érdemes ellátogatni mostanság a Hard Rock Cafeba.