Burger Blog

BpBurger (164) - Kobu by Kobe Sausages

2015. október 01. Jancsa Jani

Gyorstalpaló következik kolbászországból: a Kolbice ugye nem más, mint minikolbik, egy kenyértölcsérbe töltve. Ez az alap, innen indulunk, viszont idén Hamburger Dayen már találkozhattunk a Kobuval, ami nem más, mint a kolbász, burger formájában. Ha esetleg nem értitek, ne essetek pánikba, fényt derítek a homályra!

2015-09-09_16_32_58.jpg

Ehhez egészen a Hold utcai vásárcsarnokig kellett látogatnom, ahol is az emeletre felérve rögtön bele is ütköztem a kolbice... kolbájsz... kobe... kobu standjába. Tök mindegy, hogyan hívjuk, a lényeg az, hogy mit kapunk, nemde? Nekem tuti, úgyhogy gyorsan rá is vetettem magam az étlapra, és meghoztam a döntésemet étkezésügyileg.

2015-09-09_16_25_13.jpg

Szóval, mi is ez a Kobu? Nem más, mint a kolbász és a burger szavak kombinációja. Amit itt kapunk, az gyakorlatilag egy újragondolt hamburger, dekonstrukcionálva, és (szó szerint) újratöltve.

2015-09-09_16_33_57.jpg

A kolbász, amit kapunk benne, szürkemarhából készül, hátszin, valamint felsál felhasználásával. Ez valójában hamburgerhús, csak éppen vékony kolbiformában és bélbe töltve. Ehhez tökéletesen megy, mind formában, mind ízben a zsemle, amely egyrészt probiotikus (tehát könnyebb megemészteni), másrészt pedig állagra is nagyon jó, kellemes, szezámmaggal szórt darab.

2015-09-09_16_35_26.jpg

Szóval ezek az alapok, melyből kétféle Kobut tudunk kérni, a színei alapján Green és Red kódnévvel. Utóbbi barbecues és füstölt sajttal nyomul, az előbbi, melyet én is kóstoltam, medvehagymás majonézzel készül, és ez is a különlegesség benne. A medvehagyma ugye minden wannabe háziasszony-gasztroblogger tavaszi gumicicája, de jelen esetben egész évben kérhető, mindenki legnagyobb örömére.

2015-09-09_16_35_09.jpg

A Kobu tartalmazott még ezeken felül chilis majonézt, chilis cheddart, sima cheddart, bacont, valamint rukkolát. Mindezeknek köszönhetően egy olyan ízbomba jött létre, ami nem mindennapi, és a kolbászkákkal együtt bizony egy kiváló találat lett belőle.

2015-09-09_16_36_28-2.jpg

Köret téren vékonyra szelt burgonyachipset kapunk, kétfajta mártogatóval, a szendvicsből jól ismert majonézek képében.

2015_09_15_fb_page2.jpg

A Kobu 1490 forintba kerül, ami tekintve a minőséget és az innovációt ami benne van, egyáltalán nem sok (mondjuk amúgy sem). Keressétek a logót, mert ez jelenti azt, hogy hamisítatlan Kolbice-t kóstoltok, és falásra fel!

Cím: 1054, Hold utca 13., avagy Dohány utca 5/a

Elérhetőség: http://www.kolbicebykobe.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr437844906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatar.comment 2015.10.02. 07:02:31

A tölcsérest próbáltam a Hold utcában. Finom volt. A kiszolgálás is nagyon kedves volt. Úgyhogy megyek vissza és ezt a burgert is megnézem :)

spinat 2015.10.02. 07:02:35

nem vagyok pék, csak biológus, de nem értem hogy lehet egy zsemle probiotikus.
süti beállítások módosítása