Ha tudnám, hány hamburgert bír még el a rakpart – dúdoltam a Lánchíd pesti hídfője felé tartva. Erre, és még sok más kérdésre igen gyorsan választ kaptam.
Mindig meglepődöm, hogy mennyire tele tud lenni a Raqpart: hétfő délután jártam ott, és alig volt szabad hely. Ugye a helyszín két emeleten található, felül szebb a kilátás, viszont bejutni is nehezebb. Leginkább fa, barna, fehér és kék színek jellemzik a világot, tökéletesen megteremtve a tengeri vs. rusztikus hangulatot.
Talán nem ismert mindenki előtt a tény, de idén a Burger Market (Király utca 8.) csapata tehető felelőssé az összes ételért, amit a helyszínen kapni. Ráadásul nem álltak meg a burgereknél, hanem bátran pakoltak másféle, definitív nyári jellegű kajákat is az étlapra.
Amíg ezekre vártunk, betámadtunk két limonádéval: egy bodzás-uborkás, valamint egy epres érkezett, a képen látható díszes kivitelben, és ehhez passzolóan korrekt ízzel.
A burger előtt dobtunk egy kis előételt is: egy magyaros és egy provanszi tál képében érkeztek a falatok. Előbbin parasztkolbász, sonka, zöldségek, töpörtyű és körözött kapott helyett, míg utóbbin érlelt sonka, pácolt olívabogyó, valamint mozzarella sajt helyezkedtek el.
Ezeket egy kis kenyérrel bedobálva kitűnően meg tudunk ágyazni a lényegnek.
Azaz, az egyik lényegnek, az Angus burgernek. A húspogácsa mellett még főszerepet kapott a 18 összetevőből álló házi bbq szósz (vastagon), a bacon, valamint a cheddar sajt.
A buci, csakúgy, mint az üzletben, kézműves termék, benne a hús kellemesen szaftos, és az összes belevaló is tuti módon passzol.
Az árban benne van a szósz, ami lehet a fentebb említett, avagy más (chilli, hoppie, oorlog, stb), plusz egy jó adag sült csónakburgonya, a tunkolás miheztartása végett.
Ha valakinek túl nehéz lenne a burger, az kérhet például egy jó cézár salátát is, hatalmas garnélákkal, mert az jó.
Végül pedig a vízparti feeling totális megkoronázásaként ránéztünk a hekkre is, a már fentebb említett sült krumplival, koviubival, és remulád mártással karöltve. És, hogy erre mit is mondhatnék? Egy jó fehér húsú hal sohasem rossz, most sincs ez másként.
A burgerek köretestül 2100-2500-ig tartanak, az előétel-tálak 2200-ba kerülnek, a hekk pedig 2400 mindenestül, amivel simán hozzák a Római-partos árszínvonalat is, a minőséget meg végképp. A lényeg pedig, hogy idéntől végre a Raqpart kapott egy a lokációjához méltó konyhát, amit bármikor bátran merek bárkinek ajánlani.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/Raqpart