Eljött a nyár, és a Tuning tovább tolja azt, amiben a legjobb: különleges húsok, gourmet fogások, prémium életérzés. Ebben a hónapban egy komplett miniburgermenüvel, valamint előétellel és egy újfajta desszerttel kedveskednek a vájthasú közönségnek.
Egyértelmű, hogy a lehetőségek nyitónapján már én is ott ültem az asztalnál, hogy aztán néhány perccel később provizórikus társammá szegődjön egy 10-es Bakancslista Credo-országból, valamint egy jófajta pálinka. Nem bírták sokáig, velem ellentétben.
Az előétel két jó barát társaságában kezdődött, jelesül a spárga és a fekete erdei sonka érkeztek meg a számhoz, grillezve, némi hollandi-mártás kíséretében. Megkínáltam őket egy kis sült citromnak a levével, majd azon nyomban darabokra szedtem, és jóízűen befalatoztam őket.
A miniburger-trió első darabja egy picit még kísérleti fázisban volt aznap, így a dőzs jegyében talán mangalica-variációknak lehetett volna nevezni őket, ugyanis feltűnt egy húspogácsa, valamint egy konfitált formájú röfi is a tányéron. Egyértelműen a pulled verzió vitte a prímet, még szerencse, hogy alapból is ez került a Butter Brothers-féle minizsömlébe a többi belevalóval együtt. A köret házi burgonyachips volt.
A második jövevényt akár Barbie-nak is nevezhettük volna, a cumberland mártás miatt legalábbis mindenképp. Ez ugye nem más, mint egy gyümölcsös öntét, melyet általában vörös húsok mellé szokás adni. Nos, a szarvas jelen esetben ilyen volt, a húsa extra omlós, a köret ehhez pedig a rövid idő alatt legendássá vált füstös kovászos uborka és steak burgonya képében érkezett.
A hármas utolsó darabja nem volt ismeretlen már a műértő közönség számára: Omaha, Nebraskából, a ház öntetével, még mindig rokkol. Hozzá a köret egy kevert saláta volt, chimichurri szósszal, meg egy kis meglepetés gomba, amit el sem árulok, mit tud, kóstoljátok meg!
A desszert most kilépett a szuflé árnyékából, és megmutatta magát, miszerint my name is Tiramisu! Három kis gombócot kaptunk, egy kis limeos frissítéssel, eperlekvárral - szerettük is nagyon.
Ezt a komplett menüt júniusban szerda esténként 7 órától lehet elfogyasztani, adagára 7500 forint, telefonos bejelentkezés pedig szükséges, valamint egy talicska, hogy aztán azzal toljátok haza magatokat.