Burger Blog

Húsok, és nem szokványos ízek a burgerek világában

2015. június 08. Jancsa Jani

Eljött a nyár, és a Tuning tovább tolja azt, amiben a legjobb: különleges húsok, gourmet fogások, prémium életérzés. Ebben a hónapban egy komplett miniburgermenüvel, valamint előétellel és egy újfajta desszerttel kedveskednek a vájthasú közönségnek.

2015-06-03_21_51_21.jpg

Egyértelmű, hogy a lehetőségek nyitónapján már én is ott ültem az asztalnál, hogy aztán néhány perccel később provizórikus társammá szegődjön egy 10-es Bakancslista Credo-országból, valamint egy jófajta pálinka. Nem bírták sokáig, velem ellentétben.

2015-06-03_21_53_09.jpg

Az előétel két jó barát társaságában kezdődött, jelesül a spárga és a fekete erdei sonka érkeztek meg a számhoz, grillezve, némi hollandi-mártás kíséretében. Megkínáltam őket egy kis sült citromnak a levével, majd azon nyomban darabokra szedtem, és jóízűen befalatoztam őket.

A miniburger-trió első darabja egy picit még kísérleti fázisban volt aznap, így a dőzs jegyében talán mangalica-variációknak lehetett volna nevezni őket, ugyanis feltűnt egy húspogácsa, valamint egy konfitált formájú röfi is a tányéron. Egyértelműen a pulled verzió vitte a prímet, még szerencse, hogy alapból is ez került a Butter Brothers-féle minizsömlébe a többi belevalóval együtt. A köret házi burgonyachips volt.

A második jövevényt akár Barbie-nak is nevezhettük volna, a cumberland mártás miatt legalábbis mindenképp. Ez ugye nem más, mint egy gyümölcsös öntét, melyet általában vörös húsok mellé szokás adni. Nos, a szarvas jelen esetben ilyen volt, a húsa extra omlós, a köret ehhez pedig a rövid idő alatt legendássá vált füstös kovászos uborka és steak burgonya képében érkezett.

2015-06-03_22_21_31.jpg

A hármas utolsó darabja nem volt ismeretlen már a műértő közönség számára: Omaha, Nebraskából, a ház öntetével, még mindig rokkol. Hozzá a köret egy kevert saláta volt, chimichurri szósszal, meg egy kis meglepetés gomba, amit el sem árulok, mit tud, kóstoljátok meg!

2015-06-03_22_22_11.jpg

A desszert most kilépett a szuflé árnyékából, és megmutatta magát, miszerint my name is Tiramisu! Három kis gombócot kaptunk, egy kis limeos frissítéssel, eperlekvárral - szerettük is nagyon.

2015-06-03_22_34_07.jpg

Ezt a komplett menüt júniusban szerda esténként 7 órától lehet elfogyasztani, adagára 7500 forint, telefonos bejelentkezés pedig szükséges, valamint egy talicska, hogy aztán azzal toljátok haza magatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr127521008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása