Burger Blog

Komló és Tehén, Budaörs

2015. május 05. Jancsa Jani

Bevallom férfiasan, Budaörsön leginkább csak keresztül szoktam járni, de nagyon más dolgom nem volt arra. Idáig. Most azonban egy olyan burgerest fedeztem fel, ami megéri akár csak azt is, hogy célirányosan látogassak ki.

2015-04-29_20_02_19.jpg

A Komló és Tehén tavaly nyár végén nyílt, egy kiskocsma helyén, melyet azért erősen átpofoztak. A legjobb hely, főleg naplementekor, az erkély, ahonnan ilyen jó kis kilátás nyílik az élet magasabbik részére.

2015-04-29_19_03_47.jpg

2015-04-29_19_47_32.jpg

Odabenn amúgy a klasszikus elrendezést követik, a belső szimpatikus.

2015-04-29_19_02_31.jpg

Az étlapot nézegetve a választásunk egy lyoni hagymás, valamint az Ogre fantázianevű burgerre esik - igen, az utóbbihoz van köze a kézműves sörfőzésben nevet szerzett Ogrének, és most akkor beszélnünk kell a komló részről, mivel az is erősen hangsúlyos. A Roth sörfőzde jelenléte például szabad szemmel is remekül látható, de a cseh kézműves vonal is igen rendben van, olyan címkékkel, hogy csak néztem.

2015-04-29_20_02_55.jpg

A burgerek olyan 20 perc múlva meg is érkeztek, a lyoni hagymás adja magát, házi hagymahalommal a tetején.

2015-04-29_19_31_40.jpg

Az Ogre különlegessége minden prágai bisztrópub és étterem kedvence, a hermelin. Ő.

hermelin.jpg

Vagy nem. Szóval a hermelin nem más, mint pácolt, fűszeres camambert. Ez ment bele bizony a hamburgerembe, de mielőtt előreszaladnék, nézzük meg, mit is kapunk.

2015-04-29_19_31_45.jpg

2015-04-29_19_32_16.jpg

Egyrészt egy nagyon korrekt, belül pirított, könnyed textúrájú zsömlét, melynek a belső oldala egy házi, vajkrém (!) alapú hambiszósszal van megkenve. Én tartom magam ahhoz, hogy egy korrektül pirított zsömlénél nincs jobb, de amikor ilyen kenetet kap, ráadásul lilahagyma-karikákkal, ott bizony elmorzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában.

2015-04-29_19_32_45.jpg

A marhahús vélhetően nagyobb lyukú darálón ment át, és ez nagyon jót tesz az egyéniségének, finom, rágható, omlós, tökéletesen átjön a marha íze belőle. Rajta ül a hermelin, alatta sajt, valamint paradicsom és rukkola teszik ezt a burgert egyáltalán nem tucat, hanem egyedi burgerré, melyhez hasonlót nagyon még nem kóstoltam. Ízkavalkád, ez a helyes szó rá.

2015-04-29_19_34_30.jpg

A köret lehet hagymakarika, kicsit vastagabb hasáb, vagy pedig friss, egyáltalán nem túlzottan majonézes káposztasaláta - mi most mindhármat kóstoltuk, semmi extra, de szerettük.

2015-04-29_19_31_48.jpg

A burgerek 950-től 1740-ig tartanak, hozzá a köret 300, szóval 3000 környékén akármit is csinálunk, simán meg lehet állni egy jó kézműves sörrel együtt, viszont akkor már bőven jóllaktál. A Komló és Tehén egy olyan meglepetés volt nekem, ami mostanában, nagyképűség vagy nem, de nem gyakran szokott megadatni. Nektek is csak azt tudom tanácsolni, hogy látogassatok el Budaörsre, és kóstoljátok meg a burgert, mert érdemes!

Elérhetőség: Facebook

Cím: 2040, Budaörs, Szabadság út 53

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr247430706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása