Éppen csak pár matricát mentem beadni a lakhelyem melletti Retro Büfébe, amikor Life cimborám ottmarasztalt, hogy ha már erre jártam, nézzem már meg az új Angus burgerüket. Értitek? Angus marha egy nyolcadik kerületi kis büfében, behalok.
Nem is kellett sokat tanakodnom, mivel egyrészt a húsról én írtam elsőként a világnak, másrészt pedig Józsi (a hely tulaja) rá két napra le is paktált velük, így azóta elérhető a prémium Angus burger a büfében. A rostlap készen állt, a húspogácsa támadást intézett ellene, a gyomorkorgás pedig ellenem, főleg, amikor a szelet jófajta cheddar is leválásra került a tömbről, és rápattant a húsra. Só-bors előtte, más fűszer nem is volt, és nem is kell, értik a srácok az iskola lényegét.
Innentől már nem is volt sok idő, hogy a burger közel kerüljön a számhoz: buci pirít, sali, paradicsom, lilahagyma, hús, rá mustár (ezt mondjuk ki lehet hagyni), meg cayennebors-öntet, és lehet tolni az arcba. Mielőtt bárki elkezdene pánikolni, nyilván lehet jobban átsütve is kérni, bár én mediumnál fentebb senkinek sem ajánlom, minek elrontani ezt a remek húst.
Mert ez bizony remek, sőt. Nekem nem volt újdonság, ismertem a terméket, de elkápráztatni simán hagyom magam bármikor. A szószok és a zsömle kiváló körítést biztosítanak a burgernek, mellé pedig biokólát fogyasztottam, de aki limcsit szeretne, az is találhat simán.
A tábla ne tévesszen meg senkit, ha nem a múlt héten mentetek, lemaradtatok, mert immár a prémium Angus burger hatalmas húspogácsával 1980 forintba kerül. Ha emlékeztek, azzal kezdtem, hogy a Retro Büfé szintet lépett, és ez igaz bizony az árra, és a minőségre is. Ezzel a környéken (Blaha-Kálvin-Boráros) ők adják az egyik, ha nem a legjobb burgert. Teszteljétek, kóstoljátok, véleményezzétek, nehogy rajtuk maradjon ez a sok jó húspogácsa! Mondjuk én szívesen megeszem...