Burger Blog

Burger & Beer - sörvacsora a Kandallóban

2015. április 02. Jancsa Jani

Ha emlékeztek, a tavalyi év folyamán kezdtük el a Burger&Beer vacsorákat a Kandallóban, ami hatalmas népszerűséggel startolt, majd le is állt. Most újra felvesszük a fonalat, ráadásul nem is akárhogy.

2015-03-18_04_16_48_2.jpg

Aki nem emlékezne, a Burger & Beer sörvacsorák lényege, hogy burgerekhez párosítottunk kézműves söröket, pont mint egy klasszikus borvacsoránál, csak most az utóbbi évek legnépszerűbb ételét és italát figyelembe véve alakítottuk ki a sorokat. Én nemrég kóstoltam le az egész menüt, és komolyan mondom, elképesztően jó, innen senki sem fog csalódottan hazamenni.

img20150401153958_1.jpg

Előételként egy kevés grillezett libamáj érkezik, tokaji aszús szőlővel megfejelve - mondanom kell erről még bármit? A sör hozzá egy igazi ínyencség lesz, Gyertyánosék birsalmája.

2015-03-18_04_10_55_1.jpg

Kezdőburgernek egy hús nélküli verziót kapunk, amúgy ráhangolódásképp. Ez egy tökmagkrémes, aszalt paradicsomos minibuciban, grillezett juhsajtburger, ami egész egyszerűen fantasztikus, annak ellenére is imádtam, hogy kvázi vega. A sör hozzá a Jászdózsai Zümi.

2015-03-18_03_43_29_1.jpg

Azért csak kerülnek klasszikusok is az asztalra, mint például a második szendvics, ami egy uruguayi Angus marha sajtburger, benne a világegyetem egyik legjobb találmányával, a baconnaise-zel (ez egy baconnel dúsított majonézt takar). Hozzá a sör Csupor Marcitól egy amerikai pale ale, a Bunny Hop.

2015-03-18_04_12_18_1.jpg

A harmadik burger rémisztően fekete buciban érkezik, de ne ijedjünk meg tőle, mivel nem ő fog megenni, hanem mi őt. Természetesen a színezésért a tintahal tintája felel, ilyetén módon ez ízében annyira nem is mutatkozik meg. Belseje vörös tonhal steaket rejt (atyám!), és wasabis majonézt, tökéletes kombó, hozzá pedig egy Horizont japán komlóval készült német típusú búzasör jár.

2015-03-18_04_09_11_1.jpg

Utolsó burgerünk egy piros céklakrémes minibuciban érkezik, benne egy mentás uborkás raita vár, kaliforniai paprikával, bárány-pogácsával, és mennyeien ráolvasztott füstölt sajttal. Ehhez a sör egy amerikai komlós porter, a gerilla sörfőző Takács Péter MIB-je.

img20150401154257_1.jpg

Természetesen a desszert sem maradhat el, ez jelen esetben egy sós karamellás panna cotta, a tetején mandulával és pisztáciával, melyhez egy újfajta Szarvasi Meggyet kortyolhatunk lezárásképp. Mire a vacsi végére értem,bár nem hittem volna, de kábé majd kidurrantam: a sok íz, az összhatás, és persze a sörök gondoskodnak itt is majd arról, hogy senki se menjen éhesen haza.

2015-03-18_04_15_07_1.jpg

A vacsorából két alkalom lesz, április 13-án és 20-án, az ára italokkal együtt 9990 forint, telefonos helyfoglalás kötelező. Ott találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr177327358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása