Burger Blog

BpBurger (140) - Surf'n'Fries

2015. január 06. Jancsa Jani

Van, amikor onnan jön a pofon, ahonnan a legkevésbé várná az ember. Nemrég nyílt gyorsétterem, ráadásul a Westend aljában, az ember azt hinné, hogy mennyire jó lesz ez majd. Tévedni emberi dolog...

2015-01-04_19_25_24.jpg

Alapból már a neten elkezdődik a probléma, ugyanis a honlapon a következő olvasható: "Az olaj, amivel dolgozunk, nem tartalmaz telítetlen zsírsavakat, ezáltal sokkal ellenállóbb a sütési hőmérsékletre, igénybevételre. Sütéshez használt olajunkat sűrűn cseréljük, ezzel is odafigyelve termékeink kiemelt minőségére, élvezeti értékére.". A Facebookon a kommunikáció szerint "Tudtad, hogy egy csepp olajat sem használunk a burgonya sütésekor?" Na most akkor mi van...

2015-01-04_19_50_01.jpg

A Westendben ugye a legalsó szinten van a food court, ennek is a közepe felé található az amúgy horvát gyökerekkel rendelkező, állítólag elképesztően sikeres lánc helyi kirendeltsége. Hatalmas képek, pöpec minden, gyorsan rendelek is két szendvicset, az egyiket menüben, plusz még egy krumplit, meg csirkefalatokat, gondolván, hogy ezzel majd lefedem szépen a kínálat egy részét. Az ételek, mint azt a felszolgáló hölgy ki is fejtette, frissen készülnek, semmi gond, kivárjuk, és olyan 10 perc múlva kész is minden.

Sajnos a fotók most nem a legjobbak lettek, ugyanis először nem is gondoltam, hogy post lesz belőle, csak simán vacsizni akartam egy jót, aztán a felénél láttam, hogy nem lesz ennek jó vége

Beszéljünk először a sült krumpliról, ha már fentebb ilyen kognitív disszonanciába futottunk, plusz ugye ők is erre a legbüszkébbek. Nos, ez érzésre tényleg olaj nélkül készült, és sajnos ezt nem azért mondom, mert annyira fasza. Én elhiszem, hogy ez így egészségesebb, meg minden, de az sajnos tiszta sor, hogy az így elkészült burgonya (ami amúgy kísértetiesen emlékeztet a McCain-féle csónakra, ha nem konkrétan az) messze nem olyan jó, mint olajban sült társai.

2015-01-04_19_47_05.jpg

Ezt háromfajta, helyben készült szószba tudtuk mártogatni: az egyik a Pringl (majonézes joghurt zöldfűszerekkel), a másik a rozmaringos, a harmadik pedig a Texas volt (paprikás mayo, parmezánnal). Ezek, bár teljesen rendben voltak, még így sem tudták feldobni a sült krumplit, noha mindent elkövettek ezért.

2015-01-04_19_47_50.jpg

A csirkefalatok corn-flakes bundában sütöttek voltak, és nagyon bejöttek, tetszett az ízvilág, a ropogósság, és a szószokkal is remekül mentek.

2015-01-04_19_47_32.jpg

Az egyik burger amit rendeltem, a Cheap Dupla Surf Burger volt. Én már ránézésre kezdtem aggódni, majd megkóstolás után azt hittem, hogy valaki viccel, és megjelenik Jáksó a pezsgővel, mert amit kaptam az botrányos volt. Kezdjük a zsömlével: már ránézésre is meg lehet állapítani, hogy ez bizony a boltokban kapható, legrosszabb védőgázas termékkel van egy szinten, amit amúgy a tetején a kis repedések is remekül mutatnak.

2015-01-04_19_49_33.jpg

Odabenn a nevének megfelelően dupla hús volt, de az isten áldja meg őket, milyen minőségben! Pirosas színvilág, retro magyaros burgerhúspogácsa jelleg, darabkák (nem mócsingoznám le, pedig azért...), egyáltalán nem homogén állag. Máshogy mondom: nyáron a TV2-vel voltunk a Balatonon forgatni, na ott kaptunk kábé ilyen gyenge minőségű burgereket, hát meg is lett a vége. Ha behunytam a szemem, 20 év időutazás minimum, derült égből fasírt. Komolyan mondom, nem tudom, hogy és honnan lehet ilyen beszerezni, és kiadni, de hogy erre még valaki büszke is legyen, szégyen a javából.

2015-01-04_19_44_21.jpg

Alatta saláta meg szósz, felette pedig zöldségek vártak, de ezek után kit érdekeltek. Nem tudom, mikor hagytam ott utoljára burgert, de ezt most igen, remélve, hogy a Marha szendvics majd jobb lesz.

2015-01-04_19_47_11.jpg

Hát, egy nagy frászt! Ugyanaz az igénytelen zsömle, a szörnyűséges húspogácsa, ráolvasztva lapka sajt, meg jó sok karika savanyú uborka, hagyma, saláta. Köszönöm szépen, nem kérem, már a második szendvics, ami egyszerűen rettenetes.

2015-01-04_19_49_26.jpg

2015-01-04_19_48_55.jpg

Az árazás a legviccesebb, mivel a le merném fogadni, hogy több húst tartalmazó dupla 590-be fájt, a marha pedig 990 volt, menüben 1790. A normál krumpli 490, a nagy 600, 1 illetve 2 ajándék szósszal. Az ötös csirke 590 volt, és elnézve ezt, lehet meg kellett volna maradni azon a vonalon, mert amit itt marha néven adnak az egészen egyszerűen a hús, és az állat megcsúfolása. A Surf'n'Fries olyan pofont adott, amire nem is számítottam volna, csak az a baj, hogy ha erre más is rájön, ebből nekik lesz nehéz felkelni.

Cím: 1062, Westend Bevásárlóközpont Váci út 1-3.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Surfnfries.Magyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr707044871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása