Pár hete felrobbant a mailboxom, meg a másodrangú net, hogy hú, Japánban fekete burger van. Nem mintha anno Ferencz Gábor nem csinálta volna mindezt meg az Opusban, de mit is várunk az úgynevezett "médiától". Ami viszont nem mindegy, hogy a VakVarjú séfje úgy döntött, itt az ideje Godzillát visszaküldeni a japánokhoz, és felvette a kesztyűt, nem is akárhogy!
A fekete burger időről időre előkerül, és mindenki oda van tőle meg vissza, pedig kábé annyi a titka, mint a fekete tésztának: tintahal tinta. Ezzel lett jelen esetben is megszínezve a buci, ami egy házi kenyérreceptől lett tovább tökéletesítve, és végül szezámmal megszórva.
A burger lelke nem más, mint egy szürkemarha húspogácsa, amely lapocka és hátszín, na meg némi szalonna keverékéből állt. Insider infó, hogy nem darálták, hanem cutter-rel vágták össze apróra, pont úgy, mint a tatárt szokás.
A hús nagyon finom, szaftos volt, a ráolvasztott két szelet sajt (cheddar + füstölt) pedig végképp tovább mélyítették az amúgy sem sekélyes ízharmóniát.
A husi alatt saláták és ketchup alapú szószt kaptunk, mind jól tette a dolgát ebben a sötét hangulatú burgerben.
Köretnek házi sárgaburgonya hasábokat kaptunk, egy kevés zöldfűszerrel meghintve, valamint mártogatósnak egy wasabis majonézt.
Ha engem kérdeztek, mivel öblítsétek le, akkor a választás csakis a képen látható házi szörpre eshet, az isten szerelmére, mennyire jól néz ki??
A fekete bucis szürkemarhaburgert még két hétig kóstolhatjátok, az ára pedig 2420 magyar forint.
HA TE IS SZERETNÉL HASONLÓAN FINOM BURGEREKET KÓSTOLNI, AKKOR AJÁNLJUK A BURGERCARDOT!