Bár korábban nem volt túl felemelő véleményem a helyről, Alex kiszúrta, hogy új séf érkezett a városba!
Erdei Péter nevét a Bors gasztrobárból ismerhetjük. Nemrégiben került át a Semmi Extrához, ahol mostantól Ő a vezető séf. El is mentem kipróbálni, mert tudom, hogy lelkes és ügyes srác. Később kiderült (többször is), nem csalódtam.
Az első próbám két hete volt, mikor közös kóstolást tartottunk. Egy sajt és bacon burgert kértem, coleslaw-val és hasábbal. A káposzta mustármaggal ízesített, ez szubjektív, nekem ízlett ez a fűszeresség benne. A hasáb házi, kétféle szósszal, ami egy cheddar és egy házi kecsöp. A cheddar felejthető, de a kecsöp rendben van. A burgonya nincs rendben, mert az több, mint rendben. Kiváló! Jó a vágás, jól megsült és az íz is ok.
A buci házi, tökmagos, jól megpirult, rajta saláta, paradicsom, házi szósz, marhahús, sajt és bacon. A zöldségek jók, a szósz szintén, a sajt remekül ráolvadt a húsra, a bacon saftos, a hús pedig karakteres. Jól harmonizálnak az ízek, abszolút rendben van. Egy dolog zavaró, a „tányér”, amiben érkezik. Ez a fonott kosárka alkalmatlan a tökéletes vágásra.
A második alkalommal Apósommal mentem el egy kóstoló után, ki voltunk éhezve a jóra. Kacsaburgert kértünk, és mivel nem tesztelni jöttem, két képet készítettem. A jól megpirult bucira kecskesajtot kennek, és a kacsahúshoz jár pecsenye kacsamáj. Nagyon jól sült minden, karakteres, a paprika nagyon jó benne, fűszeres ízvilág, véreskés hús, pazar. A tálalás ismét zavaró, de ez az egyetlen kritika, amit fel lehetett hozni.
És utoljára egy quesadillát kértem ebédre, mindenféle földi jóval megtöltött Peti, a hasábburgonya jobb, mint valaha, a saláta körítésként pedig prémium kategória, koktélparadicsom és rukkola.
Összességében nagyon ajánlom kipróbálni az új séfet, még az egyik legjobb barátomat, Gábort is meggyőzte, aki eddig panaszkodott a helyre.