Burger Blog

BpBurger (113) - Dob3

2014. május 06. Jancsa Jani

Az egy dolog, hogy a hetedik kerület most már tényleg a főváros elvitathatatlan bulicsakrája kezd lenni, de a Dob utca még ennél is durvábban tömöríti a jó helyeket. Ha a kiskörútról kanyarodunk lefelé, nem is kell messzire menni - mi sem tettük.

2014-04-28 17.02.00.jpg

A hely belülről, bár annyira nem nagy alapterületű, nagyon hangulatosan néz ki, ez köszönhető egyrészt a fa belsőnek, másrészt pedig tagadhatatlanul az italokkal telepakolt, nagyon jól megvilágított pultnak. Ember legyen a talpán aki itt nem akar rögtön rárepülni valami jó kis szeszre.

Maga az étlap is teljesen jól fest, a felsőbb kategóriás pub food fogalmát teljes mértékben kimeríti. Van hot-dog, szendvicsek, fish& chips, saláták, és persze a burger. Kereken nyolcféle verzióját választhatjuk fixen az étlapról, mi pedig a névadóra, valamint egy jófajta bárányosra mentünk rá, és ez egészen gyorsan, olyan 10-15 perc alatt meg is érkezett.

2014-04-28 16.55.50.jpg

2014-04-28 16.56.06.jpg

Mindkét burgert alapértelmezettként sült krumplival és házilag fűszerezett ketchuppal adják, a tálalás és a külső már bizalomgerjesztő. A burgonya először főtt, majd elősült, és legvégül még egy sütést kap, mielőtt a tányérunkra érkezik. Ennek megfelelően nagyon finom, ízletes, kívül ropog, bent puha, de csakis a jó értelemben, remek találat. Lehetne belőle több is, de ne legyünk mohók, hiába finom.

2014-04-28 17.13.28.jpg

2014-04-28 17.13.33.jpg

A zsömle a kicsit édeskésebb vonalat képviseli, nagyon finom, pont jó textúrával. A Dob3 burger egy barnasörös hagymacsatnival érkezik, a további nyakonverést pedig a kéksajt és a rukkola duója adja bele, na meg persze egy kis magos mustár, mert miért ne.

Ez a kombó rögtön megvett engem kilóra, az ízhatás nagyon megdolgoztatja az ízlelőbimbókat, a érlelt sajt, a rukkola csípőssége, a hagymalekvár funkyja, és a mustár kicsit csípőssége olyan összhangot ad, amit mindig is szerettünk volna.

2014-04-28 17.13.51.jpg

A marhahúspogácsa közepesen átsült, és inkább a puhább fajtát képviseli, nagyon finom és ízes ő is, ráadásul mint kiderült, nem is a szokásos sztárhentesektől érkezik, ami külön jó a versenyhelyzet szempontjából.

2014-04-28 17.15.45.jpg

A bárányburger sem a "futottak még" kategória, itt a húspogácsa a definíció szerinti, nem marad el a marhából készült verzió mellett. Feltétnek pluszba római salátát, olívát, és házi tzatzikit kapunk. Ezek közös hatása szintén igazán versenyképes, ha szeretitek a bárányt (de ha nem, akkor is) mindenképp érdemes kikérni.

Az árak 990-től kezdődnek (körettel!), és 1650-ig tartanak, ami még mindig egyáltalán nem vészes a Belvárosban, de ezért itt a már fentebb említett bárányt és tőkehalat kapjuk. A Dob3 ezzel mindenképp beírta magát az ajánlott helyek közé, látogassatok el, mert érdemes.

Adatlap

Nyitvatartás: 17-24

Cím: 1074, Dob utca 3

Honlap: http://dob3.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/dob3budapest

Telefon / asztalfoglalás: (1) 793 6783

4sq: http://goo.gl/DQ7dK3

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr506103436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása