Burger Blog

BpBurger (97) - Hero's Burger

2014. január 22. Jancsa Jani

Paneltörvény című sorozatunk Káposztás után most Békásmegyerre látogat, ahol egy szuperhős témájú burgerezőben keressük az igazságot. A kalandra velem tartott a feneketlen gyomrú Nowmagazin Ákos is, hiszen neki ez hazai terep, én pedig csak vizsgázni járok ki néha a Hallgatóbarát Főiskolára.

2014-01-11 12.38.42.jpg

A HÉV-végállomástól kb. 5-8 percre található Hero's Burger belseje is elképesztően jó, tele a kedvenc képregényhőseimmel, ráadásul nem is bazári, hanem igen jó minőségben. Supergirl, Batman, Hulk, Iron Man - mindenki ott van, aki számít. Az asztalokon földimogyoró, egy fejhajtás a dinerek előtt, a tízemeletesek aljában.

Az étlap nem volt elsőre egyértelmű, így rövid kérdezősködés után kiderült, hogy az Alap burger is csirkés, csak az kisebb, valamint a Ramenburger (tudjuk, ahol a buci japán tésztából van) még nincs, és nem tudni mikor lesz. Kár érte, pedig bíztam benne, hogy Budapest határában találunk valami olyat, ami létrehozza a Smorgasburg-Káldy Gyula-Békásmegyer háromszöget. Ezek híján kértünk egy-egy marhaburgert, pár tetszőlegesen választható feltéttel.

2014-01-11 11.46.01.jpg

Olyan 15 perc alatt el is készültek a szendvicsek, sajnos a kajával együtt a szag is bennünk maradt, dehát mit akarunk. Az én köretem sima mirelit sült krumpli volt (a ketchup ingyen, a ház ajándéka, újabb közös pont az előző panelsztorival), Ákos steakburgonyája viszont egyrészt fűszersóval hintett, másrészt pedig gyanús, hogy házi vágású, akkora nagy hasábok voltak benne.

2014-01-11 12.09.15.jpg

Az étlapról nem volt tiszta, hogy akkor mit kapunk egy burgerben, mert a feltétek közül kábé mind választható volt, de amikor megérkeztek, rögtön világossá vált, hogy a kéretlen zöldségektől itt sem szabadulunk: nagy salátalevél, paradicsom, illetve nyers uborka várt a sorsára.

2014-01-11 12.06.43.jpg

A burger zsömléje sajnos belülről nem kapott pirítást, így elég nyámmogós lett, kábé pont olyan, mint amit a kinézete alapján várnánk. Kértem a szendvicsembe bónusznak cheddart és bacont, ez utóbbi nagyon adta, húsos, sült, talán a legjobb rész volt a burgerben.

A húsba apróra vágott hagyma is volt keverve, valamint helyenként apró, kemény darabkákkal is találkoztam, egy jobb darálás bőven ráférne, csakúgy, mint kevesebb idő a sütőlapon. Ízre finom volt, fűszeres, laza, és a méretére sem volt panaszunk. Felülről ketchup és mustár kenet várt még, alul pedig szintén extraként sült hagyma (elég jellegtelen és ízetlen volt szegény), valamint egy pikánsabb jellegű házi szósz érkezett még.

A marhaburger alapja 700, de rádobsz két-három plusz feltét, és máris az ezres környékén jársz. Ketten ettünk két burgert, két köretet, három üdítő hozzá, és a számlánk máris 3600 volt, ami viszont egy ilyen környezetben kicsit soknak tűnhet. Örömteli, hogy a panelek aljában is kezd beindulni az élet, és a minőségi burgerkészítés; egy kis fejlesztéssel pedig még jobbá lehetne ezt tenni. Ja igen, ha a környéken laksz, ingyenes a házhozszállítás!

Adatlap

Nyitvatartás: 10-22.

Cím: 1039, Budakalász utca 1.

Honlap: -

Facebook: http://goo.gl/uYZTh8

Telefon / asztalfoglalás: (30) 507 4241

4sq: http://goo.gl/m1Eo8y

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr265752814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása