Burger Blog

Vendégpost: Szeged

2013. november 16. Mr. Burger

Három olvasónk egy hiánypótló szegedi vendégpost nyújtanak most át nektek - fogadjátok szeretettel! (speed)

Úgy hozta a sors, hogy pár napot Szeged kellett töltenem, munka ügyben, másodmagammal. Miután a kötelező köröket (Halászlé, haltepertő, túrós csusza, Újfehértói csárda) megfutottuk, arra gondoltunk szétnézünk burger témában is. Írtam Speed „Hamburger Pápa” Janinak, hogy javasoljon már valamit, merre induljunk. Kiderült, hogy ő csak budapesti Pápa, de a google segítségünkre volt, és több fórumon is a „Super Hamburger” nevű „éttermet” említik, mint a legjobb szegedi burgert.

IMG_2001.JPG

Szuper! Ott fogunk vacsorázni! Megkerestük, nagy parkban, igazi amerikás hangulatban van. Non-Stop nyitva, (lepukkant)sportkocsi, csajok, hangulatos terasz. Hazajöttünk!

IMG_1997.JPG

A zavarba ejtő kínálatból nehéz választani a legalább 30 féle ilyen-olyan burgerből, ezért én maradtam egy jól bevált klasszikusnál, sajtburger- baconnel… mi baj lehet? Nem? De!- Mondta Orsi.

IMG_1992.JPG

Igazából itt már gyanakodnunk kellett volna, 700Ft-tól indultak az árak és a legdrágább menü is 1400 Ft körül van, igaz krumpli nincs, csak üdítő. Én azt hittem, ennyi árkülönbség van a Budapesti belváros és Szeged árai között, nem gyanakodtam… bár így utólag már eszembe jut, hogy a mikrókat is láttam, és „sütőlapot” is, ahol a „húsok” készülnek. Kezdett összeállni a kép, de már megrendeltük. Kicsit bátortalanul kérdeztem a sráctól, hogy ők készítik- keverik-e a húsokat. Határozott nem volt a válasz, de azért még lehet jó, gondoltam.

így sültek a „húsok”:

IMG_1998.JPG

itt „pirult” a buci, ami igazából egy pár napos zsömle:

IMG_1999.JPGés elkészültek a burgerek! De minek?

IMG_1987.JPG

Szóval, a burger… Óriás zsemle (konkrétan zsemle), zöldsaláta, uborka, friss káposzta, a bacont kicsit másképp értelmeztük, de itt az kockára vágott, hagymás ragu, szószok és a szó legrosszabb értelmében vett „hamburger hús”, az igazi, a legócskább, az a fehér színű zöldfűszeres, nem is tudom lehet-e még kapni valahol, talán már a Fanniban sem ilyen van.

IMG_1991.JPG

A második harapás után tudtuk hogy igazából hol a helye ennek a burgernek, és bár tudjuk, hogy Afrikában éheznek, ezért amíg bírtuk ettük, aztán amit már nem, azt kidobtuk. Sajnáltuk.

IMG_1988.JPG

Közben azon gondolkoztuk hogy mentsük meg az estét… és újra a telefonok adtak nekünk kis erőt, hogy van egy tényleg szuper hely, nem is messze, Gringo’s, ahol aztán tényleg, és húde, és csak az… amíg odaértünk azon beszélgettünk, hogy akár milyen jó is lehetne ez a hely, jó hangulata van, jó helyen, minden stimmelne, de pocsék amit csinálnak. Nem értettük, hogy lehet, hogy egy szegedi hamburger teszt ezt tartja a legjobbnak. Csak azért mert olcsó, vagy mert sok választék van? De nem mindegy mi minden kerül egy száraz puffancsba, az ehetetlen hús alá-fölé? Mi nem ajánljuk, ne egyetek ott, ha nem ismeritek, és nem konkrétan ezt szeretitek. Természetesen elfogadjuk, ha valakinek ez ízlik, semmi gond!

IMG_2005.JPG

Közben meg is érkeztünk a következő helyre. Gringo’s. Óvatosabbak voltunk, de bizalomgerjesztő volt az étterem, és itt már klasszikus értelemben vett étteremről volt szó. Asztalokkal, jól eltalált arculattal.

IMG_2035.JPG

Nem variálunk sokat, meg már valamit azért ettünk is, Barbecue és sajtburgert kérünk, amihez jár krumpli is, 1450-1550 Ft-ért nem sok, bízunk bennük.

IMG_2007.JPG

Gyorsan készülnek a burgerek, konyha zárás előtt 10 perccel értünk oda(22.30), bár éjfélig nyitva vannak. Megkapjuk az erősen balkáni típusú szendvicseket. Pjeskavica buci és a hús is, bár ez saját készítés. Az ízével nincs gond.

IMG_2010.JPG

A kissé vékony hús alatt lilahagyma, zöldsaláta, felette nem túl jó sajt, még csak nem is olvadozik, de megállapítjuk, hogy bár nem pirítják a bucit, a BBQ szósz sem az igazi, és ez nem is egy klasszik hamburger, inkább annak balkáni testvére, de így is kategóriákkal jobbat eszünk itt.

IMG_2009.JPG

Így azt gondoltuk, véget ért a szegedi hamburgerezés, de egy benzinkúton megtaláltuk az igazit:

IMG_2036.JPG

Szavaztuk, ez a hamburger formájú gumicukor lett az este legjobb hamburgere. Szegedi barátainkat továbbra is irígyeljük a csárdák és isteni halászlevek miatt, de alig várjuk, hogy megmutathassuk nekik, a Hamburger Day-t megnyerő Pántlikát, Opust, vagy a személyes kedvencünket, a W35-t. 

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr545629336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása