Az Ikonnal már találkoztunk korábban Debrecenben, de ne tévesszen meg senkit, most nem erről van szó. Ezért az Ikonért most csak a Dohány utcáig kell mennünk, konkrétan a Buffalo'sba, mert a jelek szerint az már bezárt, és ez van a helyén.
A bisztró dizájnügyileg elég jól össze van rakva, egységes elemek, az asztalon még franciadrazsé is van, a várakozás hosszú perceire. Ülhetünk a teraszon és odabenn is, a háttérben pedig élőzene gondoskodik arról (éneklős szintiboy jelleggel), hogy öt perc után a fejünket fogjuk az egésztől. A falon Dali és Homer Simpson idézetek, mi pedig rendelünk, érlelt marhaburgert, friss zöldségekkel, sajtos sült krumplival.
Olyan 25 perccel a first encounter után meg is érkezett a tál (másik fogásnak egy csirkepörköltet kértünk, rendben volt, kb. ennyi, amit le tudnék írni róla), és megkezdődött a tánc (szerencsére nem szószerint, bár a muzsikus nagyon tolta). A sajtos sült krumpli mely később a legjobb részének bizonyult a fogásnak, egészen tökéletes volt: a ropogós burgonyatalléron az olvadt snidlinges sajtszósz forrón - bármikor jöhet, mint köret.
A friss zöldségek kifulladtak három karika nyers uborkában, némi felkockázott lilahagymában, és itt már kezdtem sejteni, hogy komolyabb gondjaink is lesznek. A kettő között a köretes kübli árnyékában érkezett még némi káposztasaláta is, finom, nem túl majonézes verzióban.
Bárki is legyen itt a szakács, remélem nem fog megsértődni azon, ha mondok egy jót, és egy rosszat. A jó az az, hogy dícséretes dolog, új koncepciókat kipróbálni a klasszikus burgerséma mellett, a rossz pedig az, hogy ez itt frankón nem jött be. Hogy miért? A burger alapja egy szelet megpirított rozskenyér, vastagon megkenve ezersziget öntettel. Erre került egy szelet római salátalevél, a hatalmas húspogácsa, rajta némi paprika/ajvár beütésű krémmel, és némi csírával.
A húst médiumra kértem, és úgy is kaptam, de (és ezt nem tudom, hogy sikerült elérni), tömör volt, és rágós. Nem az a rágós, amikor valami túl van sütve, vagy rossz a hús, az a rágós, amikor valamire rámegy egy kamion, és eszméletlenül összenyomja. Újra mondom: a közepe rózsaszín volt! Marhaíz túl sok nem volt benne, de a fűszerezés sem volt egyéni, és ezen a ponton kerül be a hús nagysága is szomorú tényként a postba, mivel ennek így semmi értelme.
Kenyér, mint alap - ez érdekes, de semmi több, a saláta oké, az öntet ahhoz hasonlít, mint amit a Pastramiban kaptunk, a tetején a paprikakrém pedig szintén jó, de a hús gyengeségét nem tudja ellenpontozni ő sem.
A burger 2590 forintba kerül, ami nem olcsó, ellenben nem is jó, és ajánlani sem tudom senkinek, a köretet leszámítva. Kedves Ikon bisztró, ezt még formáljátok, mert ebben a felállásban ez az ajánlat igen gyenge.
Adatlap
Nyitvatartás: 11-24.
Cím: 1074, Dohány utca 12.
Honlap: http://www.ikonbisztro.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ikonbisztro
Telefon / asztalfoglalás: (70) 949 5219
4sq: http://goo.gl/scytCq