Burger Blog

BpBurger (79) - Ikon Bisztró

2013. szeptember 30. Jancsa Jani

Az Ikonnal már találkoztunk korábban Debrecenben, de ne tévesszen meg senkit, most nem erről van szó. Ezért az Ikonért most csak a Dohány utcáig kell mennünk, konkrétan a Buffalo'sba, mert a jelek szerint az már bezárt, és ez van a helyén.

2013-08-27 22.04.36.jpg

A bisztró dizájnügyileg elég jól össze van rakva, egységes elemek, az asztalon még franciadrazsé is van, a várakozás hosszú perceire. Ülhetünk a teraszon és odabenn is, a háttérben pedig élőzene gondoskodik arról (éneklős szintiboy jelleggel), hogy öt perc után a fejünket fogjuk az egésztől. A falon Dali és Homer Simpson idézetek, mi pedig rendelünk, érlelt marhaburgert, friss zöldségekkel, sajtos sült krumplival.

2013-08-27 21.44.43.jpg

Olyan 25 perccel a first encounter után meg is érkezett a tál (másik fogásnak egy csirkepörköltet kértünk, rendben volt, kb. ennyi, amit le tudnék írni róla), és megkezdődött a tánc (szerencsére nem szószerint, bár a muzsikus nagyon tolta). A sajtos sült krumpli mely később a legjobb részének bizonyult a fogásnak, egészen tökéletes volt: a ropogós burgonyatalléron az olvadt snidlinges sajtszósz forrón - bármikor jöhet, mint köret.

2013-08-27 21.44.38.jpg

A friss zöldségek kifulladtak három karika nyers uborkában, némi felkockázott lilahagymában, és itt már kezdtem sejteni, hogy komolyabb gondjaink is lesznek. A kettő között a köretes kübli árnyékában érkezett még némi káposztasaláta is, finom, nem túl majonézes verzióban.

2013-08-27 21.45.25.jpg

Bárki is legyen itt a szakács, remélem nem fog megsértődni azon, ha mondok egy jót, és egy rosszat. A jó az az, hogy dícséretes dolog, új koncepciókat kipróbálni a klasszikus burgerséma mellett, a rossz pedig az, hogy ez itt frankón nem jött be. Hogy miért? A burger alapja egy szelet megpirított rozskenyér, vastagon megkenve ezersziget öntettel. Erre került egy szelet római salátalevél, a hatalmas húspogácsa, rajta némi paprika/ajvár beütésű krémmel, és némi csírával.

2013-08-27 21.49.25.jpg

A húst médiumra kértem, és úgy is kaptam, de (és ezt nem tudom, hogy sikerült elérni), tömör volt, és rágós. Nem az a rágós, amikor valami túl van sütve, vagy rossz a hús, az a rágós, amikor valamire rámegy egy kamion, és eszméletlenül összenyomja. Újra mondom: a közepe rózsaszín volt! Marhaíz túl sok nem volt benne, de a fűszerezés sem volt egyéni, és ezen a ponton kerül be a hús nagysága is szomorú tényként a postba, mivel ennek így semmi értelme.

2013-08-27 21.46.13.jpg

Kenyér, mint alap - ez érdekes, de semmi több, a saláta oké, az öntet ahhoz hasonlít, mint amit a Pastramiban kaptunk, a tetején a paprikakrém pedig szintén jó, de a hús gyengeségét nem tudja ellenpontozni ő sem.

2013-08-27 21.25.35.jpg

A burger 2590 forintba kerül, ami nem olcsó, ellenben nem is jó, és ajánlani sem tudom senkinek, a köretet leszámítva. Kedves Ikon bisztró, ezt még formáljátok, mert ebben a felállásban ez az ajánlat igen gyenge.

Adatlap

Nyitvatartás: 11-24.

Cím: 1074, Dohány utca 12.

Honlap: http://www.ikonbisztro.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ikonbisztro

Telefon / asztalfoglalás: (70) 949 5219

4sq: http://goo.gl/scytCq

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr535487929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2013.09.30. 21:35:50

Lehúzó a cikk, de többet érdemel ennél a hely. Ott dolgozom 2 emelettel felettük, ismerem a helyi kajalehetőségeket, legyen ebédmenü, vagy meló utáni étlapos történet.

Az Ikonon érezi h játszik a mellette velő Zsinagóga forgalmára is, de sztem összességében korrekt ajánlat. Az ebédmenüjük rendben van és nem drága, a héten pl az "Ikon burger" is terítéken van, ami alig kevesebb mint az étlapos verzió.

Az esti a'la carte nem olcsó, de a pincérek figyelmesek, az alapanyagok jó minőségűek és frissek. 2x ettem eddig az ominózus érlelt marhaburgert és nekem adja a koncepció. Finom, ízletes, szaftos. Azt alá kell írjam h húsból van feljebb, de közel sem olyan szörnyű a helyzet, mint ahogy írva vagyon.

Az összképbe beletartozik, hogy ez egy drágább környék, sokan utaznak turista-kopasztásra. Az Ikon árban kicsit közéjük tartozik, de sokakkal ellentétben próbálkozik a stadardokon túl is, ami sztem értékelendő. Gozsdu sem olcsóbb, Kazinczy utca sem olcsóbb. Nem mondom h jobb az Ikon, de egy fokkal sem rosszabb.

Egy-egy vacsorát is megérhet sztem a dolog, de az ebédmenüt mindenkinek jó szívvel ajánlom.

viva.la.revolucion 2013.09.30. 22:22:41

magic burger se olyan, mint 1 éve :(
tegnap ettem náluk és nem az a friss sült marhahús illata volt a húsnak hanem olyan nehéz szaga, nem mondom hogy büdös volt de nem volt jó
ilyet eddig ott soha nem éreztem :(
félek hogy elbaszodik a magic is, minden magyar beszállító egy idő után elkezd beleszarni a minőségbe és darálja bele a húsba a mocskot is

Emődi Tehéntánc · http://foodies.hu/blog/ 2013.10.01. 07:29:29

Tuti a hús minősége (vén volt a marha szerintem) és a rendes érlelés (pácolás?) hiánya volt a ludas...

bl4ze 2013.10.01. 09:15:14

A hely el van átkozva akkor. A Buffalo's is gyenge volt, a hús ott sem volt a toppon, akárhogy is próbálkoztak. Ez az Ikon sem győzött meg :(
süti beállítások módosítása