Burger Blog

BpBurger (69) - Univ. Arts Cafe

2013. augusztus 23. Jancsa Jani

A küldetésem a Burger Bloggal nem az, hogy minden hamburgert felfaljak, és nem is az, hogy eszméletlenül kövér legyek. A célom az, hogy a hamburgereken keresztül ismerjük meg Budapestet, és ez ismét sikerült - olyan helyre látogattunk el, ahová amúgy biztos, hogy soha nem mentünk volna be.

2013-08-12 19.48.11.jpg

A trükkös nevű Univ. Arts Café ugyanis nem más, mint a MOME kantinja a Zugligeti úton, a 12. kerületben. Ha mi is meg szeretnénk látogatni, akkor a Budakeszi útról kanyarodjunk le, és a 7-es házszám után az első kis kertkapu jobbra lesz a mi irányunk is. Estefelé érkeztünk, és mostanában ez volt az egyetlen hely, ahol rajtunk kívül senki más nem volt.

2013-08-12 19.48.18.jpg

Egy kissé unott pultos srác vette fel a rendelésünk, természetesen hamburger menüt, valamint egy pizzát. Ehettünk volna még tortillát is, ennél több lehetőség pedig csak délben van, amikor a farkaséhes művészpalánták ellepik a helyet - gondolom én. Kértünk hozzá egy literes kólát is, és valószínűleg ezért se vettük észre, hogy a hely nagyvonalúan lespórolta a menüből az ahhoz járó kólát - elvégre ne akarjunk már annyit inni.

2013-08-12 19.46.25.jpg

A teraszon nézelődve azért megállapítottuk, hogy piszok szerencsés helyen van a kantin, a falon vicces rajzok, és körbe mindenfelé zöld és csend. Sokkal nyugisabb volt így várakozni, még a bentről kiszűrődő hülye műsorok hangja mellett is. Arra is rájöttünk, hogy a fő profil a házhozszállítás lehet ilyenkor estefelé, valószínűleg ezért is volt egyrészt a kóla meleg, másrészt pedig egy lélek sem a helyen rajtunk kívül.

2013-08-12 20.04.32.jpg

Nem olyan sokára megérkezett a kaja is, pizzából a klasszikus songoku, a burgerbe csípős barbekju (sic a honlapról!), mellé pedig üdítő kivételként szalmaburgonya kivitelű mirelit sült krumpli - jó is volt, frissen a frituból.

2013-08-12 20.04.40.jpg

Kezdem a pizzával: egészen korrekt, főleg a 890 ft / 32 cm-hez képest, bár nagy csodát a sonka terén nyilván nem kell várni, a tészta is rendben van. Érdekes csavar volt viszont a sajtkrém jelenléte a pizzán (nem alapnak), ami mindenhová ragadt a szánkban - jó trükk volt, na, csak utána ne akarjunk smárolni.

2013-08-12 20.05.03.jpg

A hamburgereknél ugye alapból azt szokták kiírni, hogy a húspogácsa házi, nos arról itt szó sem esett, viszont azt megtudtuk, hogy a buci az a házi, és húszdekás. Nos, ebben hiba nem is történt, egyrészt tényleg igen jó volt, szép nagy, szezámmagos, de tömör is, sőt annyira, hogy a végére alig bírtam megenni. A szakács itt viszont tudta, hogy át kell pirítani a belsejét, nem szórakozta el a dolgot.

2013-08-12 20.04.45.jpg

Benne a hús már kívülről kecsegtetett, mivel ennyire gyönyörűen grillnyomos pogácsát nem is tudom láttam-e valaha itthoni pályafutásom alatt. Persze minden érdemnek két oldala van, így beleharapva ez bizony nem más, mint a klasszikus fasírthús, amely marhát szerintem nem is tartalmazott. De. Egyrészt tuti, hogy szendvicssütőben volt elkészítve, mert máshogy ez nem nézhet így ki, és nem lehet ilyen brutális szinten ropogós sem (ami jó!). Másrészt ízre teljesen finom volt, nyilván nem kell bármilyen mással összehasonlítgatni, de az isten szerelmére, itt legalább mert a szakács egyéni ötletet belevinni, ami jól is sült el.

2013-08-12 20.05.36.jpg

A csípős BBQ pont a megfelelő határon egyensúlyoz, bár én nem tudtam nem vonni valami tudatalatti hasonlóságot az Erős Pistával, de annál viszont teltebb volt, és kevésbé agresszív - a fene se tudja. Obligát módon volt még nyers ubi, saláta, hagyma, paradicsom.

2013-08-12 20.09.11.jpg

Árak tekintetében teljesen jó helyen áll az Univ. Arts - 850 a burger menü, sült krumplival, üdítővel, ebben a környezetben egy vacsira teljesen ajánlott, csakúgy, mint a pizzák. És újfent, a burger nélkül sosem jártunk volna itt. In aeternum, ámen.

Adatlap

Nyitvatartás: 07-22.

Cím: Zugligeti út 9-22.

Honlap: http://www.artspizza.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/UnivArtsCoffe

Telefon / asztalfoglalás: (70) 627 2468

4sq: http://goo.gl/kS21BC

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr145468601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.08.23. 09:23:49

teljesen korrektnem látszik. ennyi pénzért igen jó minőségnek hat.

Lecsó11 2013.08.23. 10:53:50

Jól néz ki, a husi tényleg lehetne marha, de ránézésre ez így is nagyon korrekt.

mel gibson 2013.08.23. 11:19:44

biztos,hogy fejbe dobnám a burgerrel a pincért(szakácsot,pultost,tökmindegy kit,aki ott van),az első harapás után,amint kiderülne,hogy nem marhából készült.
ez TÖRVÉNY.hiába készül ma már minden szarból a húspogácsa,egy igazi hamburgerben marhahús van.a többi csak műburger,vagy húsos szen'vics:)
beef kids,beef!

A régi trollod 2013.08.23. 11:24:27

Speed, ahogy elnéztem a honlapot, a békönt is BACKON-nak írják, szerintem ez már ilyen művészizé lesz :D :D :D

fakyo 2013.08.23. 12:01:47

a pijazza jól néz ki , betolnám a béléstestbe
a hambit meg kibasznájém a guggába
na ez a szleng !

fakyo 2013.08.23. 12:02:43

amúgy lennék the helyedben , jókat eszel -iszol , van olyan hely ahol nem kellett fizetned ? cserébe egy posztért ?
vagy hogy működik ez ?

2013.08.23. 12:46:46

@fakyo: ő ilyen milliomos féle fajta ember és megteheti hogy minden nap máshol eszik

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.08.23. 13:40:06

@dumdidum42: unalmas is lenne minden nap ugyanott enni :P

Zephyrous 2013.08.23. 15:48:11

@dumdidum42: Melózik és jól keres, akkor meg miért ne tehetné meg?! Inkább legyünk hálásak neki, hogy leteszteli a helyeket, így nekünk már elég csak a jó helyekre menni, ahol nem fogunk csalódni a kajákat illetően!

A hambit illetően nem fogott meg a mirelit hús, hiába az olcsó ár. "Egyrészt tuti, hogy szendvicssütőben volt elkészítve, mert máshogy ez nem nézhet így ki, és nem lehet ilyen brutális szinten ropogós sem (ami jó!)." Hát ezzel vitatkoznék, hogy jó-e a brutális ropogósság! Nekem a mirelit húsról, mindig az ugrik be, hogy nagyon átsütik, emiatt cipőtalp keménységű, száraz, vékony és ismeretlen eredetű (de általában nem marha) húsokból van összedarálva.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.08.24. 07:14:30

@Zephyrous: ez tök érdekes, mert én akárhányszor mirelit húst ettem, az mind puha volt :)

fakyo 2013.08.24. 11:59:09

node mit is szóltok a fent említett szlenghez ?
jól nem ?

szuperferko 2013.08.25. 03:46:59

@speed: Azért volt puha, mert olajban sütötték. A szendósütő meg a lusta/spórolós emberek rostlapja.

@mel gibson: Már megbocsáss, de túróst. (lóf---t akartam írni, de segítem a blogmotor dolgát, ha cenzúrba megy.) Ez a marhát ide, meg csak só és bors, de azt se bele, hanem a grillen rája, és frissen törve, mert attól folyik a taknyod, de nagyon, egy akkora baromság, mintha két amerikai ölné egymást az EREDETI gulyás receptjéért.
Csillió verzió, államonként, városonként más és más receptek, köztük olyanok, hogy már az alapanyagok elolvasása után tudod, hogy ebből bizony stefánia vagdalt lesz, ha el nem b----d. És rajonganak érte, és szeretik, és senki nem nem megy autentikusba, hogy a Wendy's-t idézzem: "verízdömarha?".
Ők élvezik a változatosságot, mi meg amerikaibbak lettünk a yankeeknél is.

(jelzem steak rajongó vagyok, ha ez mentség a bíróság előtt)

baupexim1 2013.08.25. 21:34:04

"Cím: Zugligeti út 9-22."
az utca mindkét oldalán van egy-egy kajáldájuk?
mondjuk hiába kerestem a II. kerületben, nem volt:((
inkább a XII.-ben...
ezt leszámítva, kipróbálom:)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.08.26. 09:27:04

@baupexim1: hoppá, köszi, javítva, és a jobb oldalon lesz, a házszám dacára is :)

Dávid Szemán 2015.09.23. 07:52:59

A hely környékén dolgozunk és más normális étkezde híján adtunk neki egy esélyt. A tapasztalat, hogy már rendes marha hús pogácsát raknak a burgerbe és teljesen jó kis szendvicset adnak nagyon jó áron. Íme egy cheddar-os verzió:
scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12039715_985214751500580_1015574552137310924_n.jpg?oh=2fd02f6a5011c81a7f429f93e49a878a&oe=569E27A9
süti beállítások módosítása