A küldetésem a Burger Bloggal nem az, hogy minden hamburgert felfaljak, és nem is az, hogy eszméletlenül kövér legyek. A célom az, hogy a hamburgereken keresztül ismerjük meg Budapestet, és ez ismét sikerült - olyan helyre látogattunk el, ahová amúgy biztos, hogy soha nem mentünk volna be.
A trükkös nevű Univ. Arts Café ugyanis nem más, mint a MOME kantinja a Zugligeti úton, a 12. kerületben. Ha mi is meg szeretnénk látogatni, akkor a Budakeszi útról kanyarodjunk le, és a 7-es házszám után az első kis kertkapu jobbra lesz a mi irányunk is. Estefelé érkeztünk, és mostanában ez volt az egyetlen hely, ahol rajtunk kívül senki más nem volt.
Egy kissé unott pultos srác vette fel a rendelésünk, természetesen hamburger menüt, valamint egy pizzát. Ehettünk volna még tortillát is, ennél több lehetőség pedig csak délben van, amikor a farkaséhes művészpalánták ellepik a helyet - gondolom én. Kértünk hozzá egy literes kólát is, és valószínűleg ezért se vettük észre, hogy a hely nagyvonalúan lespórolta a menüből az ahhoz járó kólát - elvégre ne akarjunk már annyit inni.
A teraszon nézelődve azért megállapítottuk, hogy piszok szerencsés helyen van a kantin, a falon vicces rajzok, és körbe mindenfelé zöld és csend. Sokkal nyugisabb volt így várakozni, még a bentről kiszűrődő hülye műsorok hangja mellett is. Arra is rájöttünk, hogy a fő profil a házhozszállítás lehet ilyenkor estefelé, valószínűleg ezért is volt egyrészt a kóla meleg, másrészt pedig egy lélek sem a helyen rajtunk kívül.
Nem olyan sokára megérkezett a kaja is, pizzából a klasszikus songoku, a burgerbe csípős barbekju (sic a honlapról!), mellé pedig üdítő kivételként szalmaburgonya kivitelű mirelit sült krumpli - jó is volt, frissen a frituból.
Kezdem a pizzával: egészen korrekt, főleg a 890 ft / 32 cm-hez képest, bár nagy csodát a sonka terén nyilván nem kell várni, a tészta is rendben van. Érdekes csavar volt viszont a sajtkrém jelenléte a pizzán (nem alapnak), ami mindenhová ragadt a szánkban - jó trükk volt, na, csak utána ne akarjunk smárolni.
A hamburgereknél ugye alapból azt szokták kiírni, hogy a húspogácsa házi, nos arról itt szó sem esett, viszont azt megtudtuk, hogy a buci az a házi, és húszdekás. Nos, ebben hiba nem is történt, egyrészt tényleg igen jó volt, szép nagy, szezámmagos, de tömör is, sőt annyira, hogy a végére alig bírtam megenni. A szakács itt viszont tudta, hogy át kell pirítani a belsejét, nem szórakozta el a dolgot.
Benne a hús már kívülről kecsegtetett, mivel ennyire gyönyörűen grillnyomos pogácsát nem is tudom láttam-e valaha itthoni pályafutásom alatt. Persze minden érdemnek két oldala van, így beleharapva ez bizony nem más, mint a klasszikus fasírthús, amely marhát szerintem nem is tartalmazott. De. Egyrészt tuti, hogy szendvicssütőben volt elkészítve, mert máshogy ez nem nézhet így ki, és nem lehet ilyen brutális szinten ropogós sem (ami jó!). Másrészt ízre teljesen finom volt, nyilván nem kell bármilyen mással összehasonlítgatni, de az isten szerelmére, itt legalább mert a szakács egyéni ötletet belevinni, ami jól is sült el.
A csípős BBQ pont a megfelelő határon egyensúlyoz, bár én nem tudtam nem vonni valami tudatalatti hasonlóságot az Erős Pistával, de annál viszont teltebb volt, és kevésbé agresszív - a fene se tudja. Obligát módon volt még nyers ubi, saláta, hagyma, paradicsom.
Árak tekintetében teljesen jó helyen áll az Univ. Arts - 850 a burger menü, sült krumplival, üdítővel, ebben a környezetben egy vacsira teljesen ajánlott, csakúgy, mint a pizzák. És újfent, a burger nélkül sosem jártunk volna itt. In aeternum, ámen.
Adatlap
Nyitvatartás: 07-22.
Cím: Zugligeti út 9-22.
Honlap: http://www.artspizza.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/UnivArtsCoffe
Telefon / asztalfoglalás: (70) 627 2468
4sq: http://goo.gl/kS21BC