Burger Blog

Tripla teszt - Finomító Kantin

2013. augusztus 16. Jancsa Jani

A Finomítót már prenatális korszaka óta figyelemmel kísértük itt a blogon, és az első hármasburger kínálatát is örömmel (v)ettük. A bárány, a csirke, és a vega bemegy a bárba, azaz miket beszélek, a számba mentek be, megkísérve egy jó fröccsel meg fahéjas meggyszörppel.

2013-08-03 14.42.23.jpg

Kezdjük a legjobbal, a Báránnyal. A húst nyugodtan kérhetitek itt is medium, simán elbírja, hozzá paradicsomlekvár érkezik, a szerepet teljesen jól hozza is, csakúgy, mint a mentás joghurtos szósz a bárány másik legjobb barátját. Emellé saláta és hagyma érkezik, és az egész szendvicsnek az összhangja valami csúcsszuper, sajnos ehhez mérten az ára is neki a legmagasabb a szimpla húsos burgerek közül: 1190 forint.

2013-08-03 14.43.12.jpg

A következő a sorban a Vega. A vegetáriánus burger már a nevében is hordoz némi ellentmondást, és őszintén szólva idáig még nem is ettem túl jót belőle, és nem áll messze az igazságtól a guminő, illetve az alkoholmentes sör hasonlata sem. Itt a koncepció a grillezett zöldségek felé megy: gomba, padlizsán és cukkini adják meg az alapokat, plusz sajt, plusz szószok. A grill-zöldségek nincsenek túlsütve, jó ropogós mind, és bár nincs benne hús, talán még ez a verzió az, amit a leginkább el tudnék képzelni, ha valamiért húsmentességre kéne adni a fejem. Ára 790 forint.

2013-08-03 14.42.52.jpg

2013-08-03 14.43.48.jpg

A Csirke kerül a harmadik helyre, mégpedig azért, mert nekem ez jött be a legkevésbé. Sajnos az manapság már nem elég, ha egy csirkeburgernek annyi a hívószava, hogy szaftos, főleg ha csak simán szeletben érkezik, grillezve. Ennek megfelelően számomra kissé jellegtelen volt, bár tény, hogy én sok csirkemellet eszem, így azért nehéz újat mutatni, habár nem lehetetlen (tipp: daráljuk le a húst, és úgy formáljunk pogácsát belőle). A többi betét itt is ugyanannyi, mint a többieknél, és bár a kiírás szerint mi választhatunk bele szószt, a lehetőség mindkettőnél lemaradt sajnos. Ár: 890 forint.

2013-08-03 14.42.30.jpg

2013-08-03 14.43.33.jpg

Feltűnt, hogy a zsemle kicsit nagyobb lett, és szerkezetileg is kicsit könnyebbé vált, ami csak előnyére szolgált a szendvicsnek. A meggyszörp nagyon tuti, a fröccs is jól jön a negyven fokban, és én már csak a mopszot hiányoltam - mármint az igazit, mert a matricát az ajtón bármikor megtaláljuk. A Finomító még mindig az olcsó ámde tökéletes minőségű burger egyik szinonimája, szóval ha másért nem is, ezért bármikor érdemes Budára látogatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr785447939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.08.16. 09:48:10

Talán a bárány...

Zephyrous 2013.08.16. 14:20:36

A bárány tetszett, a többi felejtős. Számomra hiányzik a marha/sertés hús a posztból...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.08.16. 15:05:15

@Zephyrous: marháról már írtunk, sertés meg nincs is náluk

Metaaal 2013.08.16. 18:21:39

Nagyon rossz a hús/zsömle arány.Az nem baj?

Dudikuff 2013.08.16. 20:38:24

Ezekből van normális méretű is? Nem csoda, hogy egyből hármat kértél...

Kovács László György 2013.08.16. 20:55:25

Nekem a csirkés tetszik csak külsőre, az a bárányos ahogy megláttam, elment az étvágyam. :D Az a saláta undi.

Amúgy meg ezek nem ilyen mekis sajtburger méretűek?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.17. 07:30:06

a bárány tuti nem, a vega talán.

Leriel 2013.09.27. 09:05:45

Tegnapelőtt tiszteletünket tettük a helyen, hogy fejet hajtsunk a burgerimádat új szentélyében.

A hamburger nem volt rossz, a paradicsomlekvár kifejezetten érdekes, de ha már BBQ burgert kértem, lehetett volna kicsit BBQ-ízűbb. Hagyma egyáltalán nem került bele (pedig elvileg kellett volna), a szószon és a vastag húson kívül csak a saláta és a kígyóuborka ízét éreztem rajta. Nem azért, finom volt, de nem egy katarzis, ráadásul - az én mértékem szerint - drága.
süti beállítások módosítása