Burger Blog

Előrecsomagolt-burger teszt

2013. augusztus 08. Jancsa Jani

Mostanában történt pár post, melyek az erősen szponzorált kategóriába esnek, de valahogy hiba csúszhatott a rendszerbe. Hogyhogy nem kérték fel a Burgerpápát? Ki érti ezt?! Magamra kanyarítottam hát a cölibátusomat*, és álruhában betértem az egyik üzletbe. Burgerért jöttem.

2013-07-28 12.55.04.jpg

Három burger adta a szortimentet, név szerint a Chickenburger (266g), a Cheeseburger (250g), és a Zöldség Burger (266g). Eredetileg videótesztet akartam, de utólag nézve ez nem is baj, hogy elmaradt, elvégre a pofánhányt kamera sosem szép látvány. Minden dobozban két szendvics érkezik, örömteli látni, hogy ők is osztják az “egyedül enni nem jó” meglátásomat (avagy szúrjál ki a haveroddal is).

2013-07-28 12.52.55.jpg

2013-07-28 12.55.39.jpg

Mindhárom burgerhez mellékelnek egy használati utasítást is, persze itt nem kell nagydologra gondolni (“that comes later”), csupán annyi, hogy mennyi ideig melegítsük a mikróban. A zöldségburgerrel kezdtük az ismerkedést, elvégre a démonidézést sem úgy indítjuk, hogy rögtön ó-latin liturgiákat kezdünk kántálni, hanem először felrajzoljuk a védőköröket. Mindhárom tételnél a referencia-melegítést alkalmaztuk (45-60 sec), erre külön később nem fogunk kitérni.

2013-07-28 12.55.51.jpg

2013-07-28 12.59.13.jpg

A zöldségburgerben a pogácsa fő részét répa és paprika alkotja, ízvilágra pedig a leveszöldség idéződik fel a lelki szemeink előtt. A zsömlében nincs más, csak ez, de kapunk hozzá egy Gourmet-szószt is, ami a parasztmajonéz másik neve, főbb összetevői pedig olaj, víz, tejszín, joghurt és xantán-gumi. Sokkal nem dobta fel a szendvicset, annyi szent.

2013-07-28 13.03.15.jpg

2013-07-28 13.04.49.jpg

2013-07-28 13.05.13.jpg

Következőnek érkezett a Cheeseburger, mely már a leírásban meghazudtolta önmagát, miszerint: “sült fasírozott szelet, szezámmagos zsemlében, ömlesztett sajttal”. A fasírozott főbb tartalma sertés és marhahús volt 83%-ban, rajta pedig a sajt 45%-os zsírtartalommal érkezett. Ehhez szószt nem kaptunk, rohadjunk meg a sajttunkkal. Nos, há már szóba hoztam, ennek az összetevőnek kb. semmi íze sem volt, maximum látványra nyújtott pluszt. A hús úgyszintén elég rettenetes, a házi vagdaltra emlékeztető ízzel, szerencsére klasszik-büfés dögszaga nem volt, így nagyon erős voltam, és megettem.

2013-07-28 13.08.47.jpg

2013-07-28 13.09.59.jpg

A Chickenburger húsrésze 33-33%-ban tartalmazott darált mellet és combot, tojás nélkül panírozva. Itt újra visszatért az urizálás, és ehhez is kaptunk Gourmet-szószt. A húspogácsa pontosan és tökéletesen az a fajta volt, amelyért gyermekkorunkban könyörögtünk édesanyánknak, hogy ne ezt vegye a boltban, hiába olcsóbb kétszáz forinttal kilója, mert darálékból készül, és ocsmány íze van. Ezen már a szósz sem segített sokat. A zsömle mindhárom esetben a legócskább bolti sorozattermék, puha, nyámmogós, szörnyű.

2013-07-28 13.11.08.jpg

Mindhárom duplaburger 599 forintba kerül, és talán már a fentebbi tesztből is kiderül, azzal is jobban jártok, ha vesztek helyette lényegében bármi mást, csak ne ezt! Komolyan, ez a három szendvics egyszerűen szörnyű, és aki ezt képes megvenni és megenni, kulináris célból, az a pokol lávaköves hamburgersütőjén fog elégni, de csak azután, hogy letöltötte az idejét a klotyón.

(X A postot nem támogatta az ALDI, de én is költöttem el már jobban a forintomat)

(*Disclaimer: a cölibátusos poént az érti, aki hallgatta a 2000-es évek elején az Est.FM-en a HRZS című műsort. Ha te nem voltál ilyen, ne kezdj el hőbörögni a kommentben - hat év egyházi gimi után hidd el, én is tudom, mi az.)

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr675446641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2013.08.08. 09:15:40

a sajtburgerre szoktam nyomni egy kis ketcup-ot meg mustárt, úgy már egész ehető :D

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.08.08. 10:42:13

Nyilván, h jobb ennél bárhol hamburgert venni, v akár otthon csinálni, ezek pont azoknak vannak akik erre vmilyen okból (leginkább lustaságból) nem lépesek.

bl4ze 2013.08.08. 11:13:59

Fúúú,mind3 undorítóan néz ki - le a kalappal, hogy bevállaltad és megetted! Mocsok sz"+ ez! :(

2013.08.08. 11:25:33

Jöhet az előrecsomagolt hotdog és a háromszögszendvics. :D

fingerbangs 2013.08.08. 11:36:05

"cölibátus"-nak nézz utána mielőtt használod

Neuromancer 2013.08.08. 11:43:45

Letezik konzervburger is, direkt turazoknak, taborozashoz, olyat mar kalandvagybol kostoltam: instagram.com/p/BS0lN/
Nem volt finom, hogy diplomatikusan fogalmazzak, de emlekeim szerint jobbnak tunik, mint ahogy a leiras alapjan a fentieket elkepzelem.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.08.08. 11:48:32

@fingerbangs: ha hallgattál volna (Est.FM-et anno), bölcsebb maradtál volna

Zephyrous 2013.08.08. 11:59:25

Szerintem hatalmas ötlet, hogy új rovat indult, előrecsomagolt burger tesztekkel! Elvégre ezek is mind burgerek, még ha az izük nem is utal rá! Kb. 5-6 évvel ezelőtt mikor még nem volt ennyire elterjedve a "burgeresdi" itthon (bár vidéken még most is kevés minőségi burgerező van), párszor ettem előrecsomagolt Zimbo csízbörgert, összehasonlítási alap nélkül, mustárral-ketchuppal extra (lapka)sajttal kiegészítve még ehető is volt, csak egy 400-500 ft-os 2 db-os packtól nem laktam jól. Bár szvsz ez is jobb húzás (mármint a mikróban elkészíthető előrecsomagolt burger), mint a mirelit húspogácsa, amit fritőzben kell kisütni. Utóbbinál a sütési idő miatt annyi az időveszteség, hogy jobban megéri ha már alapból frissen ledarált marhahúst veszünk a hentestől, majd otthon mi fűszerezzük, mi formázunk belőle számunkra megfelelő nagyságú és vastagságú pogácsa formát, majd mi is sütjük ki. A mirelit húspogácsák általában cipőtalpakra emlékeztetnek, mert ha nem sütik át eléggé jeges/nyers marad, ha meg átsütik, megkeményedik, azt meg hogy milyen aprólékok, adalékok és maradékok kerülnek bele "hús" fedőnéven a fene se tudja.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.08. 12:11:11

már a neve (előrecsomagolt) nem sok jót ígért. :S

fakyo 2013.08.08. 13:25:38

nem tudja mit jelent a cölibátus ......
amúgy néha néha nagy undorral meg lehet zabálni ezeket a szarokat is

Bartush 2013.08.08. 20:43:24

Miért kínozzátok magatokat? Aztán csodálkoztok, ha órákat kell majd éjjel az ügyeleten várni.

Male_81 2013.08.08. 22:37:13

Huh, kezdtem megéhezni, de a képeket megnézve... kibírom reggelig simán :)

szuperferko 2013.08.08. 22:42:59

@speed: Spec. én sem hallgattam. Akkor most elmagyarázod?

Zephyrous 2013.08.09. 13:38:07

Kulturálatlan vidéki vagyok, valaki plz magyarázza már el nekem, hogy a HRZS milyen műsor volt és miért zsűlölet, gyűlölet helyett? Köszi!
süti beállítások módosítása