Hatalmas reményekkel tértünk be a Vígszínház mögötti kis bisztróba, mivel már többen is ajánlottátok, sőt, páran előszeretettel emlegették úgy, mint a város egyik legjobb burgerét. A kérdés csak annyi, vajon a várakozások mögött milyen valóság bújik…
Az étterem három részből tevődik össze, van egy utcafronti, egy belső szoba, jó erős világítással, valamint egy galéria. Mi a másodikban foglaltunk helyet, és gyorsan le is adtuk a rendelést. A háttérzene erősen eklektikus, egy szóló zongorazene után jöhet Majka, Will I Am, majd megint egy sirató, végül Brains és Paul Kalkbrenner összes zárta a sort. Van még egy hátsó ajtó is, mely a szobából nyílik, és nem tudom mi lehet mögötte, de a tranzitforgalom igen erős volt a vacsora alatt folyamatosan.
A limonádé a hely nevének megfelelően befőttesüvegben érkezik, benne narancs és citromgerezdek, érzésre semmi cukor, ami már jó pont, kellemes ital egy nyári estére. A rendelés egy Bigburger és egy Kacsaburger tálra esik, melyek olyan 20-25 perc múlva meg is érkeznek.
A tálak ránézésre nagyon jól festenek, hatalmas burger, rengeteg zöldség. A Bigburgert megtuningoltuk baconnel és sajttal, míg a kacsaburgerhez rántott hagymakarikát kértem. Nos, idáig tartott a jó rész.
A Bigburger ugye marhás volt, ebben a hús nem az, hogy teljesen át volt sütve, olyan száraz volt, mint a cipőtalp, szó szerint. Ezt leszámítva nevezhetnénk akár jónak is ízre, de nem volt az. A szalonna gyaníthatóan nem bacon, hanem vékonyra szelt császár, ugyanis azokban a részeiben amely úgyszintén nem volt kiszárítva, három porcogót is találtunk, gratulálok.
A sajt ezzel szemben jó volt, kicsit magasabb zsírtartalmú, tippre ementáli, vagy trappista lehetett, kellemesen ráolvadva, szóval ezzel így gond nem volt.
A zsömle lapos, szélesebb jellegű, lisztes, a tetején szezámmal szórt, mondjuk mindezt csak a felső felén tudtuk maradéktalanul kiélvezni, ennek a miértjéről máris. A hús alatt itt is megvalósult a zöldségeskert-project, óriási lollo salátalevél, nyers uborka, lilahagyma, csalamádé (!) és paradicsom lapult, egészen az aljáig, ami viszont brutálisan tele volt nyomva ketchup-mustár kombóval, 50-50 arányban.
A kacsaburger mellé adott rántott hagyma mind mennyiségben, mind ízben (bár mirelit, de) nem hagyott kívánnivalót maga után, ezért az árért ezt kaptuk. Ami viszont meglepetés volt, az a sült hagyma, nagy kedvencem, jó pont, csakúgy, mint a füstös hatású, BBQ-jellegű szósz, amivel szintén meg volt csapatva a burger.
Mi lenne viszont a hiba, ha nem a hús? Ki nem találnátok: lapos, és száraz; és ezen még a szélén meghagyott zsírréteg sem segített. A hús nem darált, hanem szeletenként van, és bár akad pár falat, ahol megvillan, hogy milyennek kéne lennie, sajnos a nagyobb részére nem ez a jellemző.
Ezek alatt ugyanúgy a brutális mennyiségű zöldség szerepel, mínusz a csali; szóval hiába tüntetik fel az étlap tetején büszkén, hogy kézműves, lenne még mit tanulni.
A vacsora végére bár jóllaktam, de ez csak a mennyiségnek volt köszönhető, ízvilágra nagyon gyengén muzsikál a Befőtt burger téren. A legolcsóbb sima burger 750, menüben 1590 (saláta + krumpli = 840, drágább, mint maga a szendvics?) a legdrágább menüben pedig 2290. Sajt, bacon és hagymakarika pedig plusz 130, külön-külön természetesen.
Nem tudom, hogy csak mi fogtunk ki rossz estét, vagy ez az általános teljesítmény, de annyi biztos, hogy ez igen messze van minden toplistától. Senkinek sem ajánljuk.
Adatlap
Nyitvatartás: 1137, Vígszínház utca 5.
Cím: 11.30-22.00
Honlap: http://www.befottbisztro.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/befott.bisztro
Telefon / asztalfoglalás: (1) 784 4483
4sq: http://goo.gl/egrL0