Burger Blog

Hamburger Day beszámoló

2013. június 25. Jancsa Jani

Most hétvégén zajlott le az Első Hamburger Day, melyben a Burger Blog is tevékeny szerepet vállalt, következzen hát egy beszámoló az eseményekről.

2013-06-22 10.06.12.jpg

Szombat reggel alig értem ki kilenc felé, gyorsan le is szakadt az ég, ami negyedóra múlva el is állt, csak éppen a páratartalmat nyomta fel az égbe. Sajnos a kiállítók közül a Dallas, a Friday's és a Tranzit nem tudtak kijönni, a többiek viszont mind felsorakoztak a tízkor kezdődő Best of Hamburger Day választásra.

2013-06-22 09.16.57-2.jpg

2013-06-22 11.08.58.jpg

A zsűriben ugye öten voltunk, tőlem jobbra Bíró Lajos (Bock Bisztró) és Litauszki Zsolt (21, ÉS, Spíler, Baltazár, stb), balra pedig Bereznay Tamás (Sonkaarcok) és Erik várták a rajtot, hogy szépen felsorakozzanak a kóstolni kívánt burgerek.

2013-06-22 10.10.35.jpg

2013-06-22 10.12.05.jpg

Két kategória volt, a sima illetve az extra, bár azért voltak átfedések, illetve félreértések, hogy mi hová tartozik. A burgerek a chefek prezentálásában érkeztek, mindről hallottunk pár szót a kóstolás előtt, majd jöhetett a puding próbája.

2013-06-22 11.30.08-2.jpg

2013-06-22 11.19.07-1.jpg

Több érdekes dolgot is megtapasztaltam. Az egyik, hogy a chefek mennyire durván más nézőpontból látták a dolgokat, mint én, a "fogyasztó". Sokkal mélyebben belementek, hogy mi, hogyan, miért történik, és itt most végérvényesen eldöntöttem (és ebben Zsolttal való beszélgetésem is megerősített), hogy ez idági szép teljesítmény amit elértem, de itt az ideje a másik oldalról is megszemlélni a dolgot - és ha már ott leszek, ezt természetesen a blog olvasóival is megosztom. Azért persze a poénokért sem kellett a szomszédba menni, valamint a tóban lakó teknősök és koi pontyok is csak annak köszönhették, hogy nem lettek burgerbetét, hogy akármilyen kis falatokat is ettünk, jóllaktunk a végére.

2013-06-22 17.44.05.jpg

A helyeken látszott, hogy nagyon komolyan veszik a dolgot, mégis ennek ellenére akadt némi kritikám (a chefeknek jóval több, de azt meghagyom nekik). Az egyik az, hogy hogyan lehet profi szakmabeliek elé kihozni mirelit sült krumplit??? Ezen a ponton felejtsük el az összes baromságot, hogy kóla kell hozzá, meg mit tudom én, az Isten szerelmére, mirelit sült krumplit, fűszersóval? Tényleg?

2013-06-22 17.27.45.jpg

A másik az, hogy pirítsuk át a bucit, könyörgöm, kinek jó az, ha beleolvad minden, hacsak nem direkt az a cél? Nem, nem jó, és az sem jó, ha nem tudunk elmondani mindent kapásból a szendvicsünkről. Az egyedileg darált hús szép és jó, de nem kéne tudni, miből van konkrétan? Persze kivételek voltak, de ilyenből kevesebb volt, ami nem baj, mert itt mindenki megtanulta a saját bőrén (Bíró Lajos például egyáltalán nem fukarkodott semmilyen kommenttel sem), és jövőre remélhetőleg máshogy lesz.

2013-06-22 13.39.03.jpg

A basic kategóriát a Pántlika nyerte meg, akinek már csak a kiszolgálást kellene rendbetennie, mert csak a hétvégén, és a mai nap folyamán öt ismerősőm akarta őket megkóstolni, nagyon nem voltak elégedettek, és ez már nem újkeletű történet. További helyezettek lettek még az Opus, a Bölcső és a W35. Extra kategóriában első lett az Opus a brutális tintahalas bucis lazacburgerrel, majd utána a Kandalló szintén egy lazacburgerrel, a különbség annyi volt, hogy előbbiben steak, utóbbiban pedig darált húspogácsa volt, mindkettő zseniálisan finom ízzel, dehát így jár, aki szereti a lazacot. A harmadik szintén az Opus lett, szóval ha összesíteni kéne, ők lettek az abszolút győztesek.

2013-06-22 14.52.22-2.jpg

Mindeközben a népek is jövögettek kifelé, iszonyat meleg is volt, úgyhogy a védőital indokolttá vált, legyen az Mojito a kisbuszból, Bitterfly a Főzdebuszból, Fűszeres a cseh sörsátorból, vagy épp dupla köleses a Kandallóból. Felbukkant a TV2 Sugarloaf Szabival, ott volt Szabózé és Pándy Balázs az Indextől, természetesen Majka is megjelent, szóval nem volt hiány ismert emberekből továbbra sem.

2013-06-22 09.36.57-2.jpg

Az evőverseny is nagyon profin zajlott, volt külön óra, számláló, a nyertes (a magyar Superman) pedig kilenc, egyenként tízdekás burgert tudott beverni nyolc perc alatt, szóval az szép teljesítmény volt, akárhogy is nézzük. A fix programok vége után kis koncert, zene következett, én pedig körbejártam megérdeklődni kinek hogy tetszett a rendezvény odáig.

2013-06-22 17.39.25.jpg

Szerencsére mindenhonnan szinte csak pozitívumokat kaptam visszajelzésként, mindenki örült a lehetőségnek, a megmérettetésnek, igazi családi, barátias hangulat alakult ki, melyben összekötött minket a jófajta marhahús zsömlében szeretete. Ha pedig netán volt bármi gondolat vagy ötlet a jövőbeni javításra, azt megígérjük, hogy a következő évben megpróbáljuk orvosolni.

2013-06-22 17.00.18.jpg

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, elsőként a szervezőknek, Veégh Viktornak és Attilának, a helyeknek, hogy kilátogattak és meg tudtunk személyesen is ismerkedni azokkal is, akikket idáig nem (Johnny's Bistro, Burger House, Hatker Café, W35, Opus Jazz Club, Floridita, Bölcső Bar & Food, Kandalló Kézműves Pub, Burgerland, Pántlika, Mangalica Húspatika); ugyanúgy a zsűri többi tagjának, Simonnak a konferansziének, a Chech In-nek, a Mojitos Krisztának meg mindenkinek, akivel estefelé még interakcióba kerültem.

Jövőre folytatjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr355369270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anderledani 2013.06.25. 10:08:54

Az Én hamburgerem versenyről:
Milyen dolog az, hogy a beküldési időszak alatt is lehet szavazni, így aki utolsó nap küldi be annak esélye sincs?
Úgy kéne lennie hogy van egy beküldési időszak aztán szavazás amikor nem lehet beküldeni. Ez így nagyon nincs rendben.
Ti mit gondoltok erről?

newbleda 2013.06.25. 10:42:10

Te miről beszélsz??? milyen beküldési időszak??? milyen szavazás???

Infomaker 2013.06.25. 10:43:28

Beszéltünk is pár szót a Pántlika stand előtt, akkor már sörikének sem voltunk a híján :-D

Jó volt a buli!

horvatht 2013.06.25. 11:04:08

Azért a pénteki nap nem volt a helyzet magaslatán. Ha 4 órára van mindenhol meghirdetve a program, akkor lehet, nem akörül kéne még felszerelni a bódékat és kipakolni a táblákat, stb. Ha meg valamilyen technikai probléma volt előtte, akkor egy kis tájékoztatás elfért volna a facebookon, hogy ne kelljen 2 órát várni a kánikulában éhesen.

anderledani 2013.06.25. 11:24:15

A mekisről beszélek...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.25. 11:41:48

@anderledani: azt gondoljuk, hogy rossz posthoz írtad :)

newbleda 2013.06.25. 12:08:18

@horvatht: azért túlélted? vagy éhen haltál? tényleg nem volt semmi nyitva???

horvatht 2013.06.25. 12:25:00

@newbleda: csak majdnem. miért? ki megy hamburger-napra úgy, hogy előtte bekajált? direkt nem ettünk, hogy minél többet lehessen kóstolni. ehhez képest 5 után, jó ha egy-két hely nyitva volt. az már csak ráadás, hogy wc nem is volt nyitva. később ezek a dolgok már biztos meg voltak oldva, meg a hamburgergek is finomak voltak, de ettől még ezekre lehetne figyelni.

newbleda 2013.06.25. 12:50:31

@horvatht: nem tudom, én szombaton voltam, akkor minden tök jó volt, imádtam mindent, rég ettem ilyen jó burgereket, a wc a szőlőskertnél volt, és ráadásul egész tiszta is volt. Csak azt utálom, amikor valaki talál 1 rosszat, egy egyébként tök jó dologban, és azt az egyet emeli ki!!!jövőre biztos az az 5 étterem is időben fog kinyitni, neked meg már idén sem kellett éhen halnod, és várakoznod a kánikulában, hiszen volt mit enned!!!

horvatht 2013.06.25. 13:29:23

@newbleda: látom vannak értelmezési problémáid, úgyhogy inkább hagyjuk. :) meg nyilván igazad is van, hogy azzal volt problémám, hogy nem lehetett hamburgert kapni egy hamburger-napon és ezt meg merem említeni. még jó, hogy ez volt a posztban: "Ha pedig netán volt bármi gondolat vagy ötlet a jövőbeni javításra, azt megígérjük, hogy a következő évben megpróbáljuk orvosolni."

newbleda 2013.06.25. 13:51:06

@horvatht: nekem azzal van problémám, hogy azt írod nem lehetett kapni!!! de LEHETETT (te is ezt írtad)!!! jövőre inkább te is mutasd meg, hogy kell csinálni, hogy kell időre kinyitni!

Denny Crane 2013.06.25. 13:59:13

Ha lesz még, akkor a következőre csak annyi kérésem lenne, hogy: NAPERNYŐ.

Sajnos napon ülve ezerhatszáz fokban nem volt annyira jó (tehát elmentünk árnyékba enni, az meg szintén pótmegoldás).

horvatht 2013.06.25. 14:16:02

@newbleda: ha 4re van meghirdetve és fél6kor lehet 10ből 2 helyen először kapni, akkor NEM LEHETETT)!!! egyébként meg troll szagot érzek, úgyhogy további jó írogatást. :)

newbleda 2013.06.25. 14:25:12

@horvatht: abba ne menjünk bele, hogy valóban csak 2 helyen lehetett-e kapni... DE te magad leírtad, hogy 2 helyen lehetett, tehát LEHETETT!!! én meg szarszagot, mert neked a szar se elég szar, biztos tudsz annál is jobbat!

Zed is not dead yet 2013.06.25. 14:35:46

@newbleda: Mit ordibálsz pajtikám?

Egyébként meg nem ő szőrözik mikor megjegyzi, hogy ha egyszer 16:00 volt a kezdés akkor miért nincs _minden_ nyitva 16:00-kor, vagy picit előbb, hanem _te_ kötözködsz, amikor beszólsz neki, hogy miazhogy kiment egy vendéglátós eseményre és még neki állt feljebb hogy nem voltak nyitva a helyek. Különben se hőzöngött (úgy mint te) bunkó módon, simán csak megjegyezte, hogy ezek a dolgok nem voltak rendben. Szóval gondolkodj és __aztán__ írjál és akkor is légy civilizált kispajtás. Jól van?

Zed is not dead yet 2013.06.25. 14:58:05

A poszthoz meg annyi kérdésem lenne, hogy a sima mi is volt végülis mint kategória? Sima burger az ami marhahúsból készült, vagy sima burger az ami (tömegkaja-értelemben véve) sima, szóval nincs semmi különleges dolog hozzá (extra köret, spéci szósz, stb.)?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.25. 15:09:41

@Zed is not dead yet: a sima elvileg a marhaburger volt, igen, köret / szósz nem lett kulon specifikalva, de ezt kicsit jobban kellett volna körvonalaznunk :)

a szomszéd cigányember 2013.06.25. 15:40:51

"Felbukkant a TV2 Sugarloaf Szabival, ott volt Szabózé és Pándy Balázs az Indextől, természetesen Majka is megjelent, szóval nem volt hiány ismert emberekből továbbra sem." - ez igen, barátom! :)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2013.06.25. 15:41:20

Csajommal szombaton voltunk kint, parkolóhelyet is könnyű volt találni (Ezredes utca) úgyhogy örömmel indultunk neki a kajálásnak.

Mivel mindenhol sokat kellett várni, ezért a Burgerlandnél kezdtünk - ott éppen senki sem várakozott illetve egyszer már személyesen is voltunk az üzletükben. Mindkettőnk szendvicsének konkrétan semmi íze nem volt, szétfolytak a szósztól azonnal, így állva a dülöngélő asztalon vicces volt elfogyasztani őket.

Sebaj, tegyünk próbát a Burger Housenál is, ahol egy áfonyalekváros Burgert kértünk. A lány figyelmeztetett előre, hogy kicsit várni kell rá, 15 percet saccolt.. nagyjából 40perc után lett kész a szendvicsünk. A szendvics tényleg nagyon finom volt, de az, hogy a fagyasztott zsemle a kezeink között esett porrá egy 1240 forintos burgernél...

Jövőre megpróbáljuk újra a többiekkel.

pipboy2000 2013.06.25. 15:48:24

Off egy kicsit, valami tényleg minőségi helyet tudtok ajánlani Pest belvárosában? Nincs kedvem újraolvasni az összes postot.

fingerbangs 2013.06.25. 16:23:38

@pipboy2000: Mcdonalds regiposta utca
Joetvagyat

nofish 2013.06.25. 16:40:23

Vasárnap kint voltunk, először a Hatkernél ettünk, aztán a Bölcsőnél. Hozzátenném, hogy a Johnny'snál és a Floriditánál akartunk volna. Előbbinél a durva árazás tartott vissza (nem, nem sajnálnám a pénzt, ha kényelmesen le tudnánk ülni, van kiszolgálás, stb,), utóbbinál az, hogy 5kor bezárt a bazár, és már előtte is 'ELFOGYOTT' feliratok jelentek meg a táblákon. :(
A lényeg: a Hatkernél a szószok borzasztóan gagyik voltak, de a hús jó minőségűek és kellően fűszeresek voltak. Amitől viszont a frász jött ránk: egy tocsogó burgert nejlonban a kezébe nyomni a vendégnek?! WTF? Máshol legalább adtak egy műanyag tányért, pl. a Bölcsőnél, ahol rengeteget vártunk, igaz, figyelmeztettek erre. A buci nagyon finom volt, a hús pedig jó nagy, de nem eléggé well-done és a szószok, amiket ízléses kis dobozkákban kaptunk mellé, szintén nagyon gagyik voltak (kb. legolcsóbb ketchup, meg valami sárga cucc, ami higított sajtszósz volt talán...). No meg ezerkettőért fennen hirdetve, hogy krumplit is kapunk, 4, azaz négy darab jó olajos steakburgonya darabka kicsit sovánka szerintem.

Amúgy maga az ötlet nagyon tetszik, és remélem kicsit kinövi magát meg a gyerekbetegségeket a rendezvény. Több étterem, több ülőhely, több árnyék, és minden oké lesz! :)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.06.25. 18:09:55

@gergo: Ha egy ilyen rendezvényen valamelyik pultnál senki sem áll sorba, akkor az gyanús, hogy nagyon drága vagy nagyon rossz.

Kovács László György 2013.06.26. 01:12:25

Azt lehet tudni hogy BurgerLandnál miért került 1300ba egy sajtburger, ha az éttermükben 990et kérnek érte?

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2013.06.26. 06:47:45

@matroznaklenni: Tipikus csöves büfés hozzáállás, félreértették a rendezvény lényegét és a plusz költségeket a vendégekkel fizettették meg.

Zephyrous 2013.06.26. 19:44:50

Én is kint voltam, de még sok a gyerekbetegség, remélem a köv. évben már korrigálva lesznek ezek, gondolok itt olyanokra, hogy túlárazás, mirelit hús, mirelit krumpli, tocsogós/folyós szószok, állva evés papirzacsiból, 5-kor zárás, hosszú sorok, nagy várakozási idő, stb.
Amúgy nem volt rossz, remélem lesz fejlődés és elérjük az USA szintet (elég magasra van téve az a bizonyos léc)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.06.26. 23:15:01

@Pollen: @Zephyrous: azt ne feledjük, hogy itt három évvel ezelőtt lényegében alig pár minőségi burgeres volt, most pedig 200+. Kell az idő a felfutásra, minden szempontból

AlmaT 2013.06.27. 09:01:01

@speed: Kicsit a vásárló központú magatartást kellene eltanulniuk mert voltak akiket pénteken meg vasárnap elhajtottak pedig már nyitva kelett volna lenni 2 orája.
Nyilván mondjuk bejátszott hogy nem a megszokott konyhában kell előállitani ugyanazt a minőséget. De ez szerintem egy nagyon jó reklám lehetőség lett volna nekik és aki itt berágott most az tuti hogy kerülni fogja az adott helyet.
Ki lehetett volna osztani egy a legjobb vendéglátó díjat is hátha abból leesik nekik hogy az iz melett fontos a kiszolgálás minősége is.

balight 2013.06.27. 10:02:33

Péntek este voltunk ki, leszámítva az ezernyi szúnyogot, elég jó volt.

Az Opus kacsaburgere visszanézve már csalódás volt - semmi rossz élmény, csak semmi extra. Plusz pont a dizájnos kis tányérért. Korrekt volt az árazás is, a helyhez képest.

A Burger House: Big Bacon szendvicse inkább csak brutális volt, mint kimagasló gasztroélmény, de legalább éhesek nem maradtunk tőle :D A bacon csak nyomokban volt jelen, mondjuk ennyi hússal nehéz volt versenyeznie. Az egész burger kicsit szétfolyós volt.

A Pántlika Bisztró: San Pedro burgere volt az est fénypontja. Egyben volt, finom volt, szép volt jön - a ciabatta meg nekem jobban bejön, mint a hamburger zsemle. 1000 ft-ért maga a tökéletes ár-érték arány.