Burger Blog

BpBurger (55) - BelD'or Belváros

2013. május 22. Jancsa Jani

A Kecskeméti utca nagyon durván kezd telítődni, lassan nem lehet egy lépést sem tenni anélkül, hogy ne tudjunk egy jót enni vagy inni. A remek hangulathoz nem olyan régóta a BelD'or is hozzátesz, mely itt nyitotta meg legújabb egységét (a másik kettő elvileg a Kopaszin, illetve Budafokon van).

2013-05-02 18.25.26.jpg

Egy olyan hely, amely belga kajákat és söröket árul, csak jó lehet, én legalábbis ebből indultam ki. Egy hétköznap délután érkeztünk be, és meglepetésünkre a hely egészen üres volt (mondjuk akárhányszor benézek, ugyanezt látom, nem is értem). Nemrég a honlap is elkészült, így ti már nem fogtok úgy járni, hogy vakon kell mennetek tesztelni, most már minden fenn van, árakkal együtt.

2013-05-02 18.13.19.jpg

2013-05-02 18.24.53.jpg

A belső tér kialakítása tetszetős, mindenhol fabútorok, sörös plakettek, és persze az elmaradhatatlan belga olajszag. A felszolgáló srác nagyon lelkes volt, igazából látszott rajta, hogy minden vendégnek örülnek, szóval maximális figyelmet kaptunk. Ezzel csak az ilyen Facebook kiírások állnak szemben, amit magam sem tudtam hová tenni (sértődés? irígység?).

"Mitől jó egy burger? A csili-vilin kiposztolástól, a blogokon futtatástól, a hírveréstől? Lehet. De ha minden adag után ez a látvány fogad akkor erre mind nincs is szükség! (a képen egy üres tányér)"

Szóval nem tudom, de ha minden jól megy, akkor tök jó, ha meg nem, akkor minek ilyeneket írni... Na mindegy.

2013-05-02 18.16.57.jpg

A rendelésünk természetesen a BelD'or burger volt, valamint egy úgynevezett Viandelle, ami nem más, mint a legendás frikadell, sörtésztában. Ezek jöttek tehát, menüben, sült hagymakarikák, limonádé, meg egy Satan vörös sör, plusz pár szósz.

2013-05-02 18.34.59.jpg

2013-05-02 18.35.06.jpg

A menü itt azt takarta, hogy érkezett mellé egy tál saláta, rajta egy mézesebb jelleggű öntettel, valamint az obligát belga sült krumpli. Ez utóbbi nem volt rossz, de sajnos a karaktere otthon maradhatott, mivel azon felül hogy kívül ropogósabb, belül puha, túl sokban nem emlékeztetett arra, mint amit kint ettünk. Ezen például valamilyen jófajta fűszerezéssel is lehetett volna változtatni, de így nem mentünk tőle a falnak. A mennyisége viszont elegendő volt.

2013-05-02 18.35.35.jpg

2013-05-02 18.35.28.jpg

A Viandelle ízre majdnem hozta azt, amit kinn is ettünk, de az az elég jól meghatározható fűszerezés és ízvilág odakinn jobban felkavarta az ízlelőbimbóimat, mint itthon. Tényleg, mintha egy Brüsszel light menüt ennénk.

2013-05-02 18.36.41.jpg

2013-05-02 18.35.53.jpg

A hamburgerem egy kicsit hosszúkásabb, pár maggal megtuningolt zsömlében érkezett, nulla pirítással, de legalább teljesen friss volt, ez jó pont. Odabenn a köretként kapott saláta, és rajta a szósz köszönt vissza, plusz hagyma, és egy húspogácsa, hogy jobban beférjen, kétfelé vágva.

2013-05-02 18.39.51.jpg

2013-05-02 18.37.36.jpg

A hús, mely gyanúm szerint szintén olajban volt kisütve, nem volt rossz, a külseje ropogós, ízre pedig finom, fűszeres, ez nagyon bejött, noha a klasszikus hamburgerhúshoz köze nem volt, de a belga érzést talán ez adta a legjobban vissza.

2013-05-02 18.44.35.jpg

Háromféle szószt rendeltünk, egy zöldfűszeres tartárt, egy belga szószt, és egy csípős szamurájt. Ebből mindhárom jó volt, nekem a belga jött be a legjobban, volt benne egy olyan felhang, amiért bármikor visszamennék. Sajnálatosan a hagymakarika felismerhetően mirelit volt, ezt így kár volt.

2013-05-02 18.27.06.jpg

2013-05-02 18.54.11.jpg

A burger 690-től kezdődik, menüben 1090; ami vicces, hogy a viandelle menüben 1590, ami nonszensz (egy szál virsli egy ezres??). A sörök 900-1000 körül vannak, a választék nagyon jó belőle, és ami még érdekes lehet, az a fél kiló kagyló 1590-ért, mert így gyakorlatilag két rongyból le tudok majd gyártatni egy moules fritest.

Noha úgy tűnhet, nem voltam maradéktalanul elégedett, ez ne tévesszen meg. A BelD'or hangulata, a sörök, teljesen rendben voltak, úgyhogy ajánlani azt tudom, csak nem feltétlen burgerezésre kihegyezve...

Adatlap

Nyitvatartás: 11-23.

Cím: 1053 Kecskeméti utca 7.

Honlap: http://www.beldor.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/BeldorBelvaros

Telefon / asztalfoglalás: (30) 281 5160

4sq: http://goo.gl/4UPC4

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr275281800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Here Comes The Pain 2013.05.22. 07:42:04

Az a buci olyan, mint a császárzsömle. Amúgy tényleg nem az igazi, lehet, ezért nem született a helyről még blogon való futtatás, vagy csili-vili kiposztolás által történő hírverés.

bl4ze 2013.05.22. 10:25:07

sör mellé jó lehet, de egyébként kihagynám, hambiért nem mennék oda.

Flankerr 2013.05.22. 12:06:36

A belgák szószokban is nagyon erősek, ez jól látszik a képeken.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.05.23. 11:17:48

Ez a képek alapján már szinte mitraillette... :-)

Volt egy Friky Food nevű lakókocsis gyorsbüfé Békásmegyeren a HÉV-állomással szemben, na ott adtak még nagyon jó belga kolbászos szendvicset, még a sült hagyma is megvolt bele... sajnos már egy ideje nem láttuk.

Érdekes, hogy az egyes adagok tök olcsók - ezt jól lehet kombinálni - menüben viszont minden jóval drágább. Hiába, a sör...

Tetszik viszont a dolog, főleg, hogy az étlapját is néztem... szerintem meg fogjuk célozni mi is, a barátnőmet biztos meg tudom győzni majd a kagylóval... :-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.23. 12:38:17

a hely nagyon jól néz ki.
a burgert megkóstolnám.

Valerijov 2013.07.30. 16:12:39

nemrég kipróbáltuk, mert érdekesnek tűnt, hogy a goodbar-ral szemben milyen hamburgert kapni, éreztünk némi punk mentalitást, dávidi kiállást. a tök üres hely már-már eltántorított, de kitartottunk. az unott arcú pultos lány menekülésre késztetett, de álltuk a sarat. megkérdeztük, mi a különbség a bel dor és a mex-burger közt (a posztban lévő lazac már nem szerepel az étlapon), amit unottarcú gyorsan rövidre is zárt: az, hogy mex most nincs. jó, akkor sör, két bel dor, jól átsütve, és valami csípős szósz. unottarcú: csípős szósz most nincs. pff. mikor kijött a rendeléssel, unottarcú közölte, hogy meg vagyunk mentve, mert mégis van csípős szósz. ez azt jelentette, hogy hozott egy tálkát, amiben tejfölbe kevert pirosarany volt (!?) látom, fent kitérnek a szerzők a nem hagyományos hamburgerhúsra, de amit mi kaptunk, az még az sem volt, hanem valami se íze se bűze mirelit húspogácsa, jó sok csontliszttel megdurrantva, egy ezresért egy egész zacskóval kapsz a nagyáruházban. csodálom, hogy unottarcú nem röhögte el magát, mikor jól átsütve kértük. él és virul a lehúzós mentalitás tehát, a sörök árát levonva kb 1.200-ért adták darabját ennek a vacaknak, aminek maximum valami kistérségi buszvégállomás büféjében lenne a helye, a rántotthúsos szenvics alternatívájaként. el nem tudom képzelni, ki mert ezen a helyen kagylót rendelni, de valamelyik biztosítási társasággal lehet, hogy köthet egy zsíros szponzori szerződést arra az esetre, ha túléli.
süti beállítások módosítása