Burger Blog

BpBurger (43) - Rézangyal Mediterran Bistro

2013. március 04. Jancsa Jani

A soron következő állomásra szombat ebédre érkeztünk, ráadásul maga a hely megtalálása sem volt annyira triviális. Az csak egy dolog, hogy a Rézangyal (miért, mi legyen, fémkerub?) brand olyan szélesen partneringel a városban, hogy kb. öt helyet is találunk a nevével, de a Mediterrán sem könnyíti meg a dolgunkat. Apropó, azt tudja valaki, hogy hasonló néven ez volt-e a hely, ahol a kétezres években hip-hop bulikat szerveztek?

2013-02-16 13.16.10.jpg

Odabenn rögtön egy pulttal szembesülünk, ülhetünk alul, felül, vagy van hely az ablakban is, ahol egészen jó kilátás nyílik a Liszt Ferenc térre. A lámpák itt is üvegből világítanak ki (bónuszpontért: hogyan is kerültek bele?); mi pedig amig nézelődünk rendelünk egy Black Forest ultranagy limonádét, amit most szólok, hogy ne külön pohárba kérjetek, mert a tél közepén is kb fél kiló jéggel érkezik, ami itt most nem is az íz szempontjából véleményes, hanem amikor önteni szeretnéd, nyilván a jég szeretne először kimenni, a többi pedig már történelem.

2013-02-16 13.18.26.jpg

2013-02-16 13.20.25.jpg

Mi bevallottan hamburgerezni érkeztünk, így ha akartunk sem tudtunk volna mást kérni, mint XXL Marhaburgert és Csirkeburgert, ami olyan húsz perc múlva landolt is előttünk. Mondjuk a sültkrumpliszóráson először jót röhögtem, nem tudom hogy lehet így kitálalni bármit is; mindenesetre annyi biztos, hogy ahol felmerül bennem, hogy ezeket darabonként meg tudnám számolni, az már nem jó.

2013-02-16 13.18.59.jpg

A marhaburger tényleg XXL, mármint a buci, mert a többi cucc benne bizony nem. Ha már a tetejénél kezdtük, akkora buci a klasszikus briós-jellegű, ahogy a szaknyelv hívja, szerencsére annyira nem édes, de lesz még itt cifrább meglepetés is. Például akkor, ha kinyitjuk, és meglátjuk, hogy milyen finom zöldségek sorakoznak odabenn: uborka, paradicsom, lilahagyma, ééés...

2013-02-16 13.40.53.jpg

... TV-paprika! Igen, az előző után ez most egy héten belül a második olyan hely, ahol úgy gondolják, hogy paprika szükséges egy hamburgerbe. Konkrétan arra is gondoltam, hogy kicserélném a bucit meg a húst egy zsíros kenyérre, és akkor lenne egy remek tavaszi lakomám.

2013-02-16 13.41.04.jpg

2013-02-16 13.42.22.jpg

Ezen felül még voltak szószok, sajt, bacon (sajnos elég jellegtelenek), plusz a hús sem volt rossz, bár nem mutatott túl egy olyan pogácsán, melyet simán bolti dobozos húsból, otthon grillen is el lehet készíteni.

2013-02-16 13.43.47.jpg

2013-02-16 13.41.13.jpg

A csirkeburger is tartogatott meglepetéseket, mégpedig a negyed, sajtos (?) avokádót, amely csak úgy rá volt téve a csirkemellre, ami meg kissé száraz volt, de ez legyen a legkisebb bajunk, mert alatta itt is ott figyelt a korábban már megénekelt zöldségkosár. Ez fitnessmenü volt, szóval krumpli nem járt hozzá, csak saláta, viszont arra már dresszing nem jutott, szomorú dolog.

2013-02-16 13.41.51.jpg

A csirkeburger 1990, az XXXLLL marhaburger pedig 2190, ami az árképzésre is érdekes fényt vet (1: mióta van egy árban a marha meg a csirke, 2: főleg ha előbbi XXL, ha meg nem az, minek kiírni); plusz ha már pénzezünk, a literes limonádé is valami 1890 volt, úgyhogy egy ilyen tétellel simán tudod duplázni a számlát. Nagyon erősen azt éreztem, hogy itt a burger csak azért található meg az étlapon, hogy a külföldieknek ki tudják írni a fekete táblára a téren, hogy az is kapható, ráadásul milyen nagy, aztán az meg tudja otthon mondani, hogy "oh honey such a hungarian way to eat my burger with paprika pepper".

Az.

Adatlap

Nyitvatartás: 12-24

Cím: 1061, Liszt Ferenc tér 10.

Honlap: http://mediterranbistro.com/

Facebook: http://goo.gl/P65Ry

Telefon / asztalfoglalás: +36 20 621 8488

4sq: http://goo.gl/iEMBK

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr135113762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.03.04. 10:59:06

ez igen tré :( SKIP!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.04. 11:22:05

nekem tetszik a hely is, meg a kaja is jól néz ki.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.03.04. 11:52:39

@doggfather: ez a kaja jól néz ki? max az utolsó képen a sajtos avokádós csirke rész. de ahogy látom fele akkora mint a burger, így az összkép nem teljes.

Tapmancs 2013.03.04. 12:51:12

Jobb mint ha Paprika TV lenne benne. :)

Aszpartám 2013.03.04. 13:39:19

Volt szerencsém ugyanezt a menüt végigenni ott. Katasztrófa, mennyiségben és ízben is veri bármelyik utcai hambi 490-ért. A pár darab odadobott krumplidarabon én is nagyot néztem, a kifőzdéktől a menzákon át az éttermekig sose találkoztam ilyennel. Nálam ráadásul kifelejtették a bacont is. Egy újabb érv, hogy a jó fekvésből fakadóan felülárazott helyeket érdemes elkerülni.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2013.03.04. 13:59:31

"to eat my burger with paprika"

Fűszerpaprika is volt benne?

borisz 2013.03.04. 14:12:15

@Tapmancs: akkor mot írd le büntetésből százszor, hogy TV Paprika. a Paprika TV-nek nincs semmi értelme. ééértem?
;)
szerintem nem ördögtől való dolog a paprika a hamburgerbe. az avokádó cikkely sokkal hajmeresztőbb(en hangzik), azon mégsem akadtál ki semennyire.

toroloco 2013.03.04. 14:44:09

Ha ez valami gasztroszerü blog akar lenni akkor tisztelettel kedves bloggazda legyen olyan igényes és definiálja a TV paprikát gasztonómiai szempontból.

2013.03.04. 15:21:23

azért ha egy hamburgerben 5%-ot sem tesz ki a hús, ott gondok vannak..

Palex 2013.03.04. 15:34:35

Rézangyal bisztróban pálinkázni érdemes (természetesen Rézangyal és Zwack termékeke nagy ívben elkerülésével), mert még elviselhető áron lehet.
A konyhájuk egyébként jó (legalább is a Madách téren), de pont hamburgert nem ettem még ott, arról nem tudok nyilatkozni.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.03.04. 16:27:40

@borisz: persze, mert nem én ettem :D ha nem marha van, hanem csirke, ott már úgyis mindegy...
@toroloco: ki mondta, hogy ez valami gasztroszerű blog?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.03.04. 16:28:34

@Fue: akkor hogy mondod a sima paprikát?

Fue · http://www.english-hungarian.com 2013.03.04. 16:35:40

@speed: pepper

ami persze borsot is jelent, szóval nem egyszerű :)

toroloco 2013.03.04. 16:56:52

akkor bocs én értettem félre és természetesen ebben az esetben a felületesség egyenesen kötelező.

a pepper meg annyira paprika mint a berry szamóca vagy áfonya. semennyire.

ignorance is bliss

Kevinakomisz 2013.03.04. 19:12:18

Először is több baj van ezzel a bloggal. Hogy nem gasztro blog az biztos mert aki gasztroban jártas nem kezd el mcdonaldsban gurméskedi, aztán felismeri a ( TV mint tölteni való ) paprika és a kaliforniai paprika közt a különbséget, de mondhatnám azt is , hogy nem a bonuszbrigádon vesz kupont a komoly blogger. A briós amit szakzsargonnak írt le az hamburger buci ( puffancs ) semmi köze a brióshoz ( a briós édes tésztás cukrozott ) de egy pék ez meg tudja erősíteni.. . Arról nem is beszélve ,hogy a külföldi turistát soha nem a kréta táblás hamburgerrel csal be egy étterem hanem magyaros jó ételekkel . A kuponos hamburger meg a csoró magyaroknak van kitalálva szerintem. 50% kuponra:-))) Megvetted edd meg és nem reklamálj. És ha képeket nézed látszik h át van rendezve , hiszen csak a fikázásos story jó a magyarnak. És még valami, a limonádé jeges ital, ha télen kéred akkor is jeget tesznek bele mert így van kitalálva. Így hát azonkívül , hogy néha jól bekajál a két blogger sok értelme nincs ennek itt.. Ha valaki jó blogot akar a gasztroról akkor a világevőt olvassa.. Ő nem kuponos burgerről ír ...

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.03.04. 20:21:19

1) ez nem kaliforniai volt, ha a képekről nem esne le
2)brioche bun, keress rá, ha sikerul a google használata
3)kuponos, nem kuponos, kinn van az étlapon
4)mi van átrendezve??
5)hu.wikipedia.org/wiki/Limon%C3%A1d%C3%A9 - hol van itt jégről szó?

Ülj le egyes, és legkozelebb nem hogy ne kommentelj, ne is olvass minket, koszi.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.03.04. 20:21:52

@Kevinakomisz: 1) ez nem kaliforniai volt, ha a képekről nem esne le
2)brioche bun, keress rá, ha sikerul a google használata
3)kuponos, nem kuponos, kinn van az étlapon
4)mi van átrendezve??
5)hu.wikipedia.org/wiki/Limon%C3%A1d%C3%A9 - hol van itt jégről szó?

Ülj le egyes, és legkozelebb nem hogy ne kommentelj, ne is olvass minket, koszi.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.03.04. 21:08:10

@Kevinakomisz: na, a világevőnél elcseszettebb sznob rongyrázást is ritkán látni a blog.hu-n
akkor már inkább a meki

borisz 2013.03.05. 12:06:00

@speed: :) jogos. a hamburger marhából készül.
süti beállítások módosítása