A soron következő állomásra szombat ebédre érkeztünk, ráadásul maga a hely megtalálása sem volt annyira triviális. Az csak egy dolog, hogy a Rézangyal (miért, mi legyen, fémkerub?) brand olyan szélesen partneringel a városban, hogy kb. öt helyet is találunk a nevével, de a Mediterrán sem könnyíti meg a dolgunkat. Apropó, azt tudja valaki, hogy hasonló néven ez volt-e a hely, ahol a kétezres években hip-hop bulikat szerveztek?
Odabenn rögtön egy pulttal szembesülünk, ülhetünk alul, felül, vagy van hely az ablakban is, ahol egészen jó kilátás nyílik a Liszt Ferenc térre. A lámpák itt is üvegből világítanak ki (bónuszpontért: hogyan is kerültek bele?); mi pedig amig nézelődünk rendelünk egy Black Forest ultranagy limonádét, amit most szólok, hogy ne külön pohárba kérjetek, mert a tél közepén is kb fél kiló jéggel érkezik, ami itt most nem is az íz szempontjából véleményes, hanem amikor önteni szeretnéd, nyilván a jég szeretne először kimenni, a többi pedig már történelem.
Mi bevallottan hamburgerezni érkeztünk, így ha akartunk sem tudtunk volna mást kérni, mint XXL Marhaburgert és Csirkeburgert, ami olyan húsz perc múlva landolt is előttünk. Mondjuk a sültkrumpliszóráson először jót röhögtem, nem tudom hogy lehet így kitálalni bármit is; mindenesetre annyi biztos, hogy ahol felmerül bennem, hogy ezeket darabonként meg tudnám számolni, az már nem jó.
A marhaburger tényleg XXL, mármint a buci, mert a többi cucc benne bizony nem. Ha már a tetejénél kezdtük, akkora buci a klasszikus briós-jellegű, ahogy a szaknyelv hívja, szerencsére annyira nem édes, de lesz még itt cifrább meglepetés is. Például akkor, ha kinyitjuk, és meglátjuk, hogy milyen finom zöldségek sorakoznak odabenn: uborka, paradicsom, lilahagyma, ééés...
... TV-paprika! Igen, az előző után ez most egy héten belül a második olyan hely, ahol úgy gondolják, hogy paprika szükséges egy hamburgerbe. Konkrétan arra is gondoltam, hogy kicserélném a bucit meg a húst egy zsíros kenyérre, és akkor lenne egy remek tavaszi lakomám.
Ezen felül még voltak szószok, sajt, bacon (sajnos elég jellegtelenek), plusz a hús sem volt rossz, bár nem mutatott túl egy olyan pogácsán, melyet simán bolti dobozos húsból, otthon grillen is el lehet készíteni.
A csirkeburger is tartogatott meglepetéseket, mégpedig a negyed, sajtos (?) avokádót, amely csak úgy rá volt téve a csirkemellre, ami meg kissé száraz volt, de ez legyen a legkisebb bajunk, mert alatta itt is ott figyelt a korábban már megénekelt zöldségkosár. Ez fitnessmenü volt, szóval krumpli nem járt hozzá, csak saláta, viszont arra már dresszing nem jutott, szomorú dolog.
A csirkeburger 1990, az XXXLLL marhaburger pedig 2190, ami az árképzésre is érdekes fényt vet (1: mióta van egy árban a marha meg a csirke, 2: főleg ha előbbi XXL, ha meg nem az, minek kiírni); plusz ha már pénzezünk, a literes limonádé is valami 1890 volt, úgyhogy egy ilyen tétellel simán tudod duplázni a számlát. Nagyon erősen azt éreztem, hogy itt a burger csak azért található meg az étlapon, hogy a külföldieknek ki tudják írni a fekete táblára a téren, hogy az is kapható, ráadásul milyen nagy, aztán az meg tudja otthon mondani, hogy "oh honey such a hungarian way to eat my burger with paprika pepper".
Az.
Adatlap
Nyitvatartás: 12-24
Cím: 1061, Liszt Ferenc tér 10.
Honlap: http://mediterranbistro.com/
Facebook: http://goo.gl/P65Ry
Telefon / asztalfoglalás: +36 20 621 8488
4sq: http://goo.gl/iEMBK