Burger Blog

BpBurger (42) - Miniatür Bár

2013. február 26. Jancsa Jani

A Miniatür Bárral eljutottunk oda, ahová még hamburger sosem járt: a Rózsadomb aljába. Így veszi hát be az egyszerű nép étele a budai újgazdagok lakhelyét, és így változik át az alapvetően egyszerű étel valami nagyszerűvé.

2013-02-13 18.54.18.jpg

Már ahogyan beléptünk a helyre, elfogott egy érzés, ami utána egészen a vacsora végéig, a mosdóba való ellátogatással is kitartott: ez a hely, hiába van meg hatvan éve, tuti, hogy a kilencvenes években nightclubként üzemelt. Lelki szemeim előtt - bár korán voltunk, és a fotelek még üresek voltak - egyértelműen kirajzolódtak az akkori alvilági élet prominens szereplői, a ledér öltözetű táncoslányok, és a kidobók az ajtóban. De eltértem. Ugyanitt imádom, hogy egy postban sikerült előbb beszélni az outputról, mint az inputról, ha értesz, hogy mondom.

2013-02-13 18.57.40.jpg

Bár a pincérünk előre jelezte, hogy sajnos a bélszín elfogyott, szerencsére a hambihús előre be volt keverve, így az abból készült burgerre sikeresen tudtam rendelést leadni. Partnerem most egy kívülálló étellel probálkozott, plusz italnak limonádé, és csapolt sör dukált.

2013-02-13 18.57.02.jpg

Mint arra már fentebb is utaltam, a megvilágítás félhomályos (ezért is bizonytalanok a képek, vaku már sok, anélkül meg kevés); mindenhol a kissé már túl művi berendezés, a plüss székek, mindenhol piros és fekete, Stendhal felé tendál, de mégsem. Nekem tetszett, főleg így, hogy egyedül voltunk bár, olyan volt a feeling, mintha enyém lenne az egész bár. Bár.

2013-02-13 19.19.10.jpg

Kezdjük a másik étellel, kitekintésként, ami nem más, mint baconbe tekert csirkemell falatkák, barackmártással, és burgonyafánkkal - remek fogás volt, a fánk iszonyatosan ízlett, és jól össze is passzoltak a hússal és a szósszal, szóval ezt is tudom ajánlani, bár nem ezért jöttünk elsődlegesen.

2013-02-13 19.19.27.jpg

A hamburger már kinézetre is jól fest, jutott mellé egy kis balzsamecetes saláta, rajta paradicsom, lilahagyma, ez remek kezdetnek tűnik, elnézést uram, ön ott azzal a nagy csillagos kulccsal a kezében, ne fixírozza már a kajámat, köszönöm.

2013-02-13 19.19.59.jpg

Szétnyitva a szendvicset, több dologra leszünk figyelmesek. Egyrészt a zsemle inkább kívülről, mint belülről van pirítva, trükkös húzás, nekem tetszik, főleg ha nem ázik szét emiatt az ennivalóm. Salátaágyon a hús, rajta cheddar, hagyma, és jó sok paradicsom. Na várjunk csak, a chef rávágott egy egész paradicsomvéget alvás közben? Neeem, ennél sokkal jobb mókáról van szó...

2013-02-13 19.24.02.jpg

2013-02-13 19.22.35.jpg

...mégpedig arról, hogy eljött életem első olyan hamburgere, melyben kaliforniai, másnéven pritaminpaprikát találtam. Na most menjünk oda közösen az ablakhoz, te is, légy szíves, és nézzünk közösen ki. Ez Kalifornia? Nem. (És nem New York, és nem is Los Angeles, csak szólok). Akkor mi a jó tirádás csillárját keres a hamburgeremben egy kaliforniai, vagy egyáltalán bármilyen paprika????? Minek???? Na jó, lépjünk tovább.

2013-02-13 19.20.49.jpg

A hús elég kömény volt, ezt most nem az állagára értem, hanem arra, hogy egyetlen fűszert éreztünk benne, és az a kömény volt. Mondjuk én ezt szeretem, szóval nem volt rossz, de másnak előfordulhat, hogy nem jön be ennyire. Amúgy állagra, ízre (már ha el tudunk ettől vonatkoztatni) finom volt, szóval semmi panaszom nem lehet rá.

2013-02-13 19.20.39.jpg

A krumpli ropogós volt kívül, puha belül, szolídan fűszerezve, gyanúm szerint mirelit, de ettől még semmi probléma. A mennyiség is pont elegendő volt, úgyhogy mire megettem, jól is laktam, és végtére is az a lényeg, nem?

2013-02-13 19.49.11.jpg

2013-02-13 19.49.18.jpg

A már korábban megénekelt mosdó zseniális, fekete csempék, a vécésnéni széke, mögötte a fasz ívecske faszívecske berakásos kisasztallal - komolyan, csak ezért menjetek el, megéri, bár nem valószínű, hogy ha nem kajáltok, akkor is beengednek, de hivatkozzatok ránk.

2013-02-13 19.52.16.jpg

A burger ára 2190 forint, ami egy kicsit sok, ha azt nézzük (oké, tudom, bélszín köményesen), de ha valaki szeretné eljátszani a butácska csajának, hogy vett egy bárt, és csak neki főznek ma este, akkor menjen hétköznap olyan 6-7 felé, és talán sikeresen tudja venni az akadályt. Ugyanebben az élethelyzetben pedig hívassa ki a szakácsot, és beszélgessen el vele a paprikáról. Kíváncsi lennék a végeredményre.

Adatlap

Nyitvatartás: 16-02

Cím: 1024, Rózsahegy u. 1/A

Honlap: http://www.miniatur.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/miniaturbar

Telefon / asztalfoglalás: +36 30 935 7007

4sq: http://goo.gl/YS7lz

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr125099837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2013.02.26. 09:29:29

ez nagyon nemgyerbe hely + hambi....

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2013.02.26. 12:37:32

művi kommersz hely, nem is értem miért kell ilyen giccset nyomni mindenhol... na jó, máshol ugyanezzel elemekkel kevésbé gusztustalanul oldották meg...

vizsla74 2013.02.26. 13:56:00

ezt javítani kellene: "...kaliforniai másnéven pritaminpaprikát találtam..."

a pritaminpaprika nem "másnéven" kaliforniai paprika
(tudom, ez nem gasztroblog, de mégis...)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.26. 14:56:20

a hely egész jól néz ki, a krumpli szuperül, és a burger se rossz!

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.02.26. 16:50:03

Ez a mosdó mitől menő? A fekete csempe nem nagy dolog, szerintem legalább 50 jobban kinéző éttermi mosdó van Budapesten. Csak néhány példa így kapásból: Andante (ingyenes eldobható fogkefék), Araz, Borkonyha, NU

A burger ránézésre tipikus lehúzós gagyinak tűnik, csodálkoznék, ha tényleg bélszín lenne.

Jokerpofa 2013.02.26. 17:03:30

mostanában kicsit erőltetett az írás stílusa (régen minden jobb vót :D), kezdesz átmenni mogyorósiba, azt pedig áh..
és a hely se jön be, már páran kérték, tegyél egy kört a Dallas felé plz :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.02.26. 20:33:55

@vizsla74: mi a különbség? én idáig abban a hitben éltem, hogy megkozelitoleg ugyanaz
@Jokerpofa: ahogy egyre tobben olvasnak, igyekszunk romlani, tudod hogy megy ez. Dallas hamarosan lesz, csak meg huzzuk, mert ha aztan leteszteljuk, mit fogtok kerni

Jokerpofa 2013.02.26. 22:13:34

@speed: pl a montenegro gurmant, az a pljeskavica lepényben végülis egy balkán burger.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.02.27. 06:07:43

@Jokerpofa: hát, az azért véleményes, főleg h ők maguk sehol sem tüntetik fel a "hamburger" kifejezést az étlapon, régen még volt, de mára leszedték

vittore 2013.02.27. 13:52:18

Most már biztosan nem térek be erre a helyre. Teljes mértékben egyet kell, hogy értsek Étteremkritikussal.

vizsla74 2013.02.27. 16:21:58

@speed: hasonlítanak, de ha veszel mindkettőből, és megkóstolod, akkor látni és érezni fogod a különbséget. Formára is más, a pritamin nem olyan hosszúkás, inkább "nyomott" és "sűrűbb" az állaga valamint sztem az íze is. Sütéskor, grillezéskor is másképp viselkednek, alapanyagként sem ugyanannak jók(pl paprikakrém).
süti beállítások módosítása