Burger Blog

BpBurger (22) - Majorka

2012. október 03. Jancsa Jani

Spanyolországba indultunk, de csak a Városmajor széléig jutottunk legújabb hamburgeres kalandunkban, melyből az is kiderül, hogy országhatárok átlépése nélkül is remek burgerekhez juthatunk.DSCN1952.JPG

Tomi cimborámmal ültünk be a címben említett helyre, és mivel ő törzsvendég ott, tehát se keze, se lába mégis mindig ugyanoda jár, szóval ebből kifolyólag tudta mi a dörgés, hambit mégsem evett még ott. Amúgy is nagy volt a tét, mert neki meggyőződése, hogy a helyek nagy részén drága a burger, én pedig túl kesztyűs kézzel bánok velük, elvesztve az ifjúkori hévet.

A Majorka két részből áll, az egyik beltéri, adott esetben fóliasátorral is körbevett, a másik pedig a szabadtéri, olyan 10-15 asztallal. Mi, a kora őszi nap utolsó sugarait élvezve kintre ültünk, ezt tudom is ajánlani bárkinek, amig még nem esik a hó.DSCN1965.JPG

Kedves szőke pincérlány érkezik, Tomira default szépen mosolyog, de mivel a végére el lett köpve, hogy hithű burgerblogger vagyok, így legközelebb már ide is indokolt lehet a vidámság. A választásunk a klasszikus sajtos-baconös verzióra esik, Tomi salátával én pedig sült krumplival kérem, bár ennek sem vallási, sem politikai okai nincsenek.

Körülnézve a hangulat a hely sajátja, budai aranyifjak, és aranyhölgyek, a háttérben elcsattog a Fogaskerekű, emlékeztetve minket a régi szép időkre, amikor még budai aranyifjak voltunk. Happy days.DSCN1953.JPG

A burgerek a szabadtéri konyharészen készülnek, ez egyrészt remek illatokat teremt meg a levegőben, másrészt, ha nagyon kíváncsiak vagyunk, mi is közelebb mehetünk megnézni, hogyan is nyeri el végleges formáját a rendelés. Szerencsére nekünk ezt nem kellett megtenni, mert az étkek lábat növesztettek, és a szánkhoz érkeztek, olyan 15-20 perc után. Vagy majdnem így történt.DSCN1956.JPG

Először szólnék a köretekről: a saláta sokkal jobban néz ki, mint ahogy gondoltam, egészen nagy adag, salátával, rukkolával, paradicsom, kalipapi, mindez nyakonöntve egy enyhe, nem tolakodó öntettel. A sült krumpli mirelit, de friss, ropogós, sőt, kérés nélkül érkeztek hozzá szószok is, szóval egy szavunk sem lehet.DSCN1954.JPG

A hamburgerbe való első beleharapás után arra lettem figyelmes, hogy a zsömle valami iszonyat jó, nem elég, hogy házi, de a tökéleteshez nagyon közelít: egyrészt a textúrája pont a megfelelő volt, se nem túl szellős, se nem tömör; valamint pont az égéshatárig volt átpirítva, szóval átázásról szó sem lehetett. Felső részén házi paradicsomszósz és hagyma pihent, alatta jött a ropogós bacon, valamint az érlelt cheddar sajt.DSCN1959.JPG

Egyik összetevő sem nyomta el a másikat, így a hús is megkapta a maga szerepét: kellően vastag pogácsa, érződött a marha íze, és még nem is volt túlsütve - mi kellhet még? Alatta majonéz és saláta, így zárult hát a szendvics. Adalék információként a végén kiderült, hogy a husi az Iguanabol érkezik, és bár ott még nem voltunk, de készségesen elhisszük a dolgot.DSCN1964.JPG

DSCN1960.JPG

A legolcsóbb burger 1760-tól kezdődik, viszont 1940-nél meg is áll a dolog, szóval elég szűk sávban mozog az árazás, így érdemes lehet kikérni a minél jobban megtömött verziót magunknak. A Majorka egy szimpatikus hely, közepes árakkal, ehhez mérten nagyon jó burgerrel; szóval ha mentek csak helyet foglalni ne felejtsetek el, mert hétköznap esténként simán megeshet, hogy hoppon maradtok.

Adatlap

Nyitvatartás: 12-24

Cím: Budapest XII. Szilágyi Erzsébet Fasor 16.

Honlap: http://www.majorka.hu

Facebook: http://goo.gl/2xJXw

Telefon / asztalfoglalás: (1) 224 0055

4sq: http://goo.gl/pe5vv

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr664810942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2012.10.03. 14:41:19

nem egy olcsó hely.

valakiatömegből 2012.10.03. 21:28:40

Tényleg nem olcsó, viszont jó drága.

Lecsó11 2012.10.04. 11:39:29

Szerintem sem számít egyáltalán olcsónak, ellenben jól néz ki nagyon, úgyhogy tuti ki fogom próbálni, köszi az ajánlót.

Julio 2012.10.11. 03:51:09

Hat nekem ijen hamburger imbiszem volt itt Canberraban
17 evig,tavaj attam el az en legdragabb hamburgerem
$6.50 vagyis HFT 1495.- chps-el 1725.- A kerdes az hogy
hogy tudjak megengedni maguk nak az emberek ilyen sokat
fizetni egy hamburger-ert.
Szerintem csak ideig oraig fog menni, vagy mosogepnek hasznaljak az uzletet!

Sorszámozott Mosolygyár 2015.07.30. 09:14:30

Tegnap próbáltuk ki a Majorkát, alapvetően ennek a posztnak az ajánlása alapján. Egy avokádós és egy baconos-sajtos hambit rendeltünk lime-menta üdítővel, a köretet vegyes saláta - sültkrumpli keverékként kértük. A rendeléstől számítva kb. 10. perc alatt meg is kaptuk. Elsőre meghökkentett az étel mennyisége, megijedtem, hogy egyedül nem fogom tudni megenni (átlagos étkűnek számítok, farkaséhesen ültünk be). A posztban leírtakat csak megerősíteni tudom, nagyszerű zsömlében fantasztikus beltartalom (nem túlfűszerezett hús, karakteres marhaízzel, zseniális bacon), csodás ízjáték, orgia az ízlelőbimbóknak. Nem szeretem az avokádót, de megkóstoltam az ezzel készült hambit is, az is nagyszerű volt. Lehet, hogy árban kicsit magasabb az átlagnál a Majorka (a poszt megjelenése óta pár száz Ft-tal emelkedtek az árak), de szerintem nem vészes. Lehet érezni, hogy nem spórolták ki az alapanyagokat. A hely hangulatos, a pincérlányok kedvesek és csinosak, az ételek finomak. Mi kell még?

HazakbanJartunk · www.hazakbanjartunk.blog.hu 2015.10.22. 11:45:15

hali, azóta felment az ára, a legolcsóbb 1960 ft, és ahhoz képest nem volt túl finom. A hús sótlan volt, a zsemlének volt valami mellékíze, és lehetetlen volt elfogyasztani, mert mindent egy tálra pakoltak, és egyszerűen nem fértem hozzá a burgerhez. üdv
süti beállítások módosítása