Amikor először végigfutott a szemem az árakon, még nem volt semmi gyanús, simán kikértem a marhaburgert steakburgonyával, elvégre nyár, a tavon, mi baj történhet? Nos, amikor kinyílt a mélyhűtő ajtaja, akkor kellett volna elfutni, de legalábbis sztornózni. Nem így történt, ezért is születhetett meg ez az írás.
Éppen itt volt már az ideje annak, hogy a Városligeti Műjégpálya előtti rész olyan borítást-körítést kapjon, mint amilyet megérdemel. Erre idén végre sor került, így a tóPart - Nyár a tavon szolgáltatott méltó helyszínt a foci-EB rajongásnak, valamint a szabadtéri evés-ivás kedvelőinek is azóta is. Egy péntek délután tévedtünk arra, a bejáratnál csónakbérlés lehetősége, utána pedig különböző hangulatú székek-díványok fogadtak, ahogy maga a hely is kicsit szegmentálva van borbárra, bisztróra és kávézóra . Mi érzésre azt a részt közelítettük meg, amely az oldal címsorában olvasható felirathoz a leginkább kapcsolható, majd a fekete táblát leolvasva nekiálltunk választani.
Trükkös rész következik: nézzétek meg a következő képet, majd válaszoljatok a kérdésemre: nem feltűnő itt valami? Ha megvan a válasz, jegyezzétek fel, mi pedig megyünk tovább.
A választás a beef burger nevű csodára esett, steak krumplival, rendben. A srác aki csinálta, benyúlt a hűtőbe, és az idáig csábítóan kinéző sütőlapra dobott... két mélyfagyasztott húspogácsát. Egy világ omlott össze bennem, és komolyan megfordult a fejemben, hogy azt mondom, bocs, ezt mégse kérjük (hiszen ebben annyi marha van, mint ahány Whopper a Mekiben, tehát nevezhetjük akár átverésnek is), de aztán a kíváncsiságom győzött (ezért eszem most hóvégén vajas kenyeret), és hagytam, hadd menjen tovább a tragikomikum. Gondolom rájöttetek már, hogy mi volt gyanús a képen, de ha nem, akkor elmondom: hol a jó büdös francban képzelhető az el, hogy a csirke és a sertés (!!!) drágább, mint a marha? Ennyire totálisan hülyének nézik az embereket, azok pedig megeszik ezt - szó szerint.
Miután helyet foglaltunk, én még reménykedtem, hogy valami jóra is számíthatok, de az első harapásnál nyilvánvalóvá vált, hogy döghússal állunk szemben, annak is a rosszabb fajtájával - kábé ugyanaz állt fenn, mint amit az eddigi egyetlen szörnyű élménynél írtam.
Ha szavakat keresünk, akkor a “darált leveshús prézlivel keverve, pogácsa formában” az, amit rá tudnék húzni. Szörnyű.
A furcsaságok ezzel még nem értek véget, mivel a többi összetevő nem volt rossz, sőt! A zsemle kifejezetten egyedi, kicsit lisztes jellegű, finom, friss, és amúgy a burger pedig tömve volt friss (és tényleg!) zöldségekkel: savanyú uborka, hagyma, paradicsom, saláta, nem finomkodva, tisztességes mennyiségben. A krumpli úgyszintén mirelit termék, iparosmunka, se nem rossz, se nem jó, a hozzá vásárolt tejfölös-csípős paprikás szósz viszont szintén egyedi, és legalább az feldobja a dolgot.
A hús viszont rettenetes, és elrontja az egészet, nem is értem, hogy engedhetik meg maguknak ezt - illetve de, mivel az biztos, hogy ezen akkora profit van, mint a ház, ha belegondolunk. Nem kezdem el emlegetni, hogy ennyi pénzért (1600/1800) hol, és mit kapunk, de ha figyelmesen követitek a rovatot, szerintem tudtok akár ti is mondani pár helyet, ahol ugyanennyiért nem vacak tömegtermékkel akarják kiszúrni a szemeteket, semelyik fronton sem.
Pozitívum, hogy lehet OTP-s SZÉP kártyával fizetni, valamint a környék is remek, sőt, megkockáztatom, ha mást veszel (roston hús, stb), az sem lehet rossz, de az a hely, ahol a hamburgert, és benne a húst (a lényeget!) ennyire megalázzák, nem érdemel semmi jót. Lehet, hogy a turistákra van ez szabva, nem tudom, de amit beef burger címen kapunk, az közel egyenlő a nagy nullával. Vagy akkor árulják úgy, hogy hús nélküli burger, de akkor ne is kérjenek el egy zsemlére és egy adag zöldségre 1150 forintot. Köszönjük a figyelmet, mehetünk tovább.
Adatlap
Nyitvatartás: 10-24
Cím: Budapest, 1146, Olof Palme sétány 5.
Honlap: http://nyaratavon.hu
Facebook: https://www.facebook.com/nyaratavon
Telefon / asztalfoglalás: +36307495580
4sq: http://goo.gl/r3esH