A Bodegának a Facebook oldalát már nem is tudom, hogy találtam meg, de az nagyon megfogott, hogy az akkor még ismeretlen admin belinkelte Heston Blumenthal tökéletes hamburgeres videóját. Ott és akkor meg is kérdeztem a hely elérhetőségét, és onnantól csak idő kérdése volt, hogy mikor látogatom meg.
Külön örömömre szolgált az is, hogy mint kiderült, újdonsült munkahelyem közelében található, csak sajnos, azt nem tudtam pontosan, hogy a cím mit takar. Így jutottam a Soroksári úton el addig a régi gyárépület-komplexumig, ahol anno Beke Putyival (Ivan & the Parazol) voltam a termükben, és amig ők zenéltek meg denkeltek, én élveztem a miliőt. Eltértem a témától. Megyek az utcán, meglátok egy helyet, gyanúsan be van táblázva az ablaka, közelebb megyek, zárva. A kajaszag egyre erősödik. Ugyanazt teszem, amit őseink anno: megyek a szag után. Az illat a komplexum belsejébe vezet. Teszek még a behajtón pár lépést, és máris visszaköszön a FB-s fénykép.
Belépve jó eséllyel Ákos (jobbra, és manapság már Tomi, balra) fog fogadni titeket is, előbbiről annyit kell tudni, hogy egyrészt a Busó von Kobra nevű zenekar gitárosa, másrészt egy ideje dolgozik a vendéglátásban, és keni-vágja a dolgokat, harmadrészt pedig elege lett abból, hogy a környéken nincs jó burgeres, és nyitott egyet ebben a lakóautó-szerűségben, mely télen egy kis fóliasátorral, két sörpaddal, és egy asztallal nyújt lehetőséget a melegedésre (utóbbiak természetesen nyáron is ott vannak, kibővítve pár másik paddal). Az eszcájgért elment egészen a német-holland határig, és onnan szállította haza, cserébe sokkal jobb áron megvolt, mintha itthon szerezte volna be.
Ha először érkezünk, érdemes egy hamburgerrel indítanunk, még jobban járunk ha kérünk rá sajtot és bacont is. Nincs sok lehetőség amúgy sem, nem kell túlspilázni. Minden előttünk készül, nincs semmi titok, a darált hús egy dobozban várja sorsát, abból készül a húspogácsa, a zsemle pirul a platnin, közben rákerül a sütőlapra a bacon is, zöldségek, csípős, ha nem vagyunk kislányok, közben mehet a húsra egy fedő is, hogy párolódjon kicsit – csak őszintén és egyszerűen. Látjuk, nincsenek nagy titkok, savanyúság, ketchup, ahogy azt kell.
Kb tíz perc alatt el is készül a burger, és máris előttünk illatozik, harapjunk is bele. Ez kábé az első falatig fog menni, szóval ha késsel-villával kínálnak minket, fogadjuk el, mert kelleni fog, ellenkező esetben pedig egy nagygenerál a kaja után, mert ez bizony folyik rendesen. A hús nagyon jól fűszerezett, laza állagú, könnyen szétesik evés közben, tessék vele vigyázni. A hozzávalók mind finomak, és együtt van a burger teljesen. Nagynak tűnik ugyan, de be fog férni, mivel könnyű megenni, nagyon szaftos.
Sült krumpli meg az egyéb köret helyett viszont most másról is szót ejtenék, mivel nem titok, hogy igyekszem azért hetente kijárni ebédre, mert a könyéken ár-érték arányban a topon van a Bodega. Morgan&Stanley, Vodafone Hungary, K&H, BP – halljátok amit mondok? Így tudom még ajánlani a quesadillat, ami ugye tortilla, benne sajt, rásütve, mellé megy a fentebb említett marhahús, csípős, a lecsószerű zöldségek, az iszonyat jó és füstös chipotle, aztán a tejföl pedig csak hab a tortán. Új volt nekem a jalapeno-leves, ami egy tejszínes-csípős matéria a névadó paprikából, ha kértek hozzá egy fél szelet kenyeret, a burgerrel együtt úgy jól fogtok lakni 1400-ből, hogy a fületek is kettéáll. Szó szerint, főleg, ha a mínusz 15 fokban eszitek, hóesésben. True story.
A kínálatban újdonságok is szerepelnek, ilyen a nemrég a táblán lévő Rockburger (aktuális kedvenc), amiben az extra a rokfort (másnéven kék, vagy márványsajt) szósz, de pont ma láttam a remuládot is a listán, ami meg elvileg coleslaw-val (amit szintén nagyon ajánlok), csirkeburgeresen nagy királyság.
A burgerek 800-tól kezdődnek és 1000-ig tartanak, a teteje a Borzasztó burger, aminek a koronája egy tükörtojás. Délben előfordulhat, hogy nagy a burgerezési szándék, ilyenkor érdemes lehet Ákosra rácsörögni, és akkor előre összerakja nektek a cuccost, hogy mire megérkeztek, már ehessétek is.
A Bodega egy remek hely, nem tagadom, hogy igencsak megkedveltem, de ha emiatt azt hiszed, hogy elfogult vagyok, menj el, és próbáld ki – szerintem nem fogsz csalódni.
Adatlap
Nyitvatartás: Hétfő/Péntek: 11-16, Kedd-Csütörtök: 11-18
Cím: Soroksári út 58, Budapest, Hungary, 1095
Honlap: -
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bodega-V%C3%A1g%C3%B3h%C3%ADd/181001545309822
Telefon / asztalfoglalás: 36 70 334 8176
4sq: https://foursquare.com/v/v%C3%A1g%C3%B3h%C3%ADd-bodega/4e4a53347d8b3dcca3587ed1