Burger Blog

BpBurger (10) - Grandio Bar

2012. május 30. Jancsa Jani

Csakúgy, mint a hely irányítószáma, a rovatunk is immár tizessel kezdődik, lassam utolérve ezzel a fiúkat a Városból, s egyharmadánál járva a Budapest Burger Warnak. Nem emlékszel rá? Akkor nem emlékszel semmire!

A Grandio frappánsban a Nagydiófa utcában helyezkedik el, a jónéhány éve divatos, manapság inkább már megszokottnak mondható romkocsma feelinggel, amit ők még megtoldottak azzal, hogy odafenn egy hostelt is nyitottak, ami valljuk be remek ötlet, hiszen így az otthoni karámból kiszabadult külföldi idiótáknak nem is kell messzire menniük, rögtön odalenn tudnak torkuk szakadtából üvölteni (de mindig). Ahogy belépünk, bal kéz felé lesz az italpult, csapolnak mindenféle jó sört is; az egyik oldalában ott lapul a sütőlap, és a terjengő illatok is elárulják, hogy érdemes lesz valamit ennünk.

DSCN0565.JPG

Rendelés után megkapjuk a számlát, tíz perc múlva menjünk vissza, rendben. Kérdésünkre elmondja a pultos hölgy, hogy a lehetőségeink a sajtos, baconos, sima, és ezek kombinációja, többre sajnos már nem emlékszem, de lehet nem is volt. Visszatérve látom, hogy sajnos sült krumplit nem adnak hozzá, noha más tányéron volt, nyilván külön kellett volna, de ők nem kérdezték, én nem mondtam, ők kevesebbet keresnek, én kevesebbet eszem. Period. Így natúran amúgy 1100 forint volt.

Helyemre ülve (estefelé járt) hirtelen realizálom, hogy ez a szakma keményebb, mint holmi hátulgombolós tapicskolás, komolyság, és fény kell hozzá. Nem, nem az ital (bár az is jól jönne), hanem a megvilágítás. Az egy dolog, hogy rossz képek készültek, de még azt is alig láttam, hogy mit eszem. Erre bizony oda kell figyelni a jövőben.

DSCN0573.JPG

Beleharapva a burgerbe elsőként az édeskés-ketchupos íz dominált, és ez meg is maradt végig. Nem tudom, hogy ez koncepció-e, vagy csak kicsit megszaladt, rossz mindenesetre nem volt, csak egy csöppet sok. A buci a félig fullasztós kategória, de aki ide jön, úgysem sör nélkül fogja fogyasztani, az meg segít. Salátából tippem szerint lollo volt, nem is kevés, plusz benne a szokásos uborka, mustár, és társai vártak. Méretre kellemesen kézbefogható, és még szétesni sem akart.

DSCN0583.jpg

A hús már odabenn is ígéretesnek tűnt, így gyorsan kihalásztam, és csak azért nem néztem meg, mert - említettem már? - sötét volt. Üdítő kivételként nem fűszerezték agyon, így elsőre közepes minőségű (figyelem, ez egyáltalán nem negatívum, bárcsak az összes burger ilyen lenne!) marhából készült, érezni lehetett rajta az állat ízét, annál is inkább, mert a közepe erősen rózsaszínes volt. Ezt én szeretem is, addig, amíg étkezőpartnerem el nem kezd mesélni mindenféle kis parazitákról, akik a nyers húsból beköltöznek az agyadba, és megeszik azt. Mondjuk ezzel nem sikerült eltántorítania semmitől, sőt, másnap ettem egy kis jó tatárbifszteket is, de ez végképp nem ide tartozik. Mindent összevetve, sikerült eltalálni a dolgot, bár egy minimálisan azért tényleg lehet, hogy jobb lenne jobban átsütve (látjátok? ennyi. sikerült beparáztatni.)

DSCN0572.JPG

Mellékhelységen nem voltam, mert hűvös volt az idő, és inkább megtartottam otthonig. És, hogy mi az értékelés? A Grandio jó kis hely, a burger teljes mértékben korrekt, úgyhogy megkapja az ajánlott plecsnit. Ha kitavaszodik, amúgy is még faszább lesz.

Adatlap

Nyitvatartás: 11-02
Cím: 1075, Budapest, Nagydiófa u. 8.
Honlap: http://www.grandiopartyhostel.com
Facebook: https://www.facebook.com/GrandioJungleGrillBar
Telefon / asztalfoglalás: 36 20 497 1558
4sq: https://foursquare.com/v/grandio-bar-and-hostel/4bedbb62a40fc928166b820c

 grandio_logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr944555787

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Grandio bár 2012.08.31. 16:00:36

Helyszín: 1075 Bp., Nagy Diófa u. 8. Látogatás: 2010. augusztus 4. 17:45-22:25 > Az igazi kelet-európai érzés nem a romos épületekben és berendezésekben van, hanem a pofátlan lehúzásban. Adatlap Elérhetőség: +36 20 350 7441 Web:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása