Burger Blog

BpBurger (3) - Ring Café & Gourmet Burger Bar

2012. február 08. Jancsa Jani

A Ringnek ha nem is 100%-osan, de mindenképp egyedi és elvitathatatlan érdeme volt abban, hogy a budapesti burgerkultúra egy új lendületet kapjon, és hogy egy magasabb szintre kerüljön a léc. Összhangban a honlapjuk nyitóoldalán lévő Takács Lajos idézettel, a Ring sem törekszik másra, mint a város legjobb hamburgerét adni, ha már megkapta ezt a címet, még ha csak egy szubjektív, ámde annál inkább népszerű blogon is történt mindez.

Vasárnap délben érkeztünk, alul egy tízfős külföldi csoport van, mi pedig az emeletre megyünk (ennek még később lesz jelentősége). Ettünk már itt, tudjuk mire számíthatunk, úgyhogy a választás egy húszdekás The Big Easy, és egy Full Extra Burger. Innivalónak egy liter limonádé a legjobb ajánlat, ezresbe kerül, tele friss gyümölccsel. És várunk. Várunk.

Még mindig várunk. Nem tudom, hogy a lenti csoport akasztotta így le a konyhát, vagy mi történt, de konkrétan két burgerre fél órát kellett várni. Ami nagyon sok.

Szerencsére mihelyst rápillantunk a tányérra, máris elszáll az elégedetlenségünk. Kezdjük hát felülről. Itt a buci nem holmi ilyen-olyan zsömle, hanem ciabatta, pont a megfelelő textúrával, annyira tömör, amennyi még pont kellemes, és kicsit meg is van pirítva, ami az étkezés végéig kitart - tökéletes. Ez alatt következik a hús, ami a Big Easyben csak magában van, a Full Extrában pedig ráolvasztott, pont jó érettségű cheddar sajttal és pirított-karamellizált hagymával, valamint pont tökéletesen puhára-roppanósra sült baconnel. És a hús: zseniális. Bár itt sem volt kérdés, hogy milyenre szeretnénk, én ezt leginkább medium-wellnek mondanám, vagy még afölött, tehát keresni kellett benne a rózsaszínes részeket. Az íze tökéletes, a fűszerezés mellett még teljes mértékben lehet érezni a marha ízét is, ami hátszín a honlap tanulsága szerint, nagy valószínűséggel a 75-25-ös arányt követve. Kicsit talán lehetett volna kevésbé átsütve is, de másba egyáltalán nem tudok belekötni, ilyennek képzelek el egy tökéletes hamburgerhúst.

Folytatva tovább a sort lefelé, egy karika hagyma, két karika remek, napsütötte ízű paradicsom (ilyennek kéne mindnek lennie, és ez nem olyan nagy kérés), még lejjebb pedig bébisaláta, rukkola, alatta pedig aioli a ciabatta alsó, szintén pirított részén. A tető félreborítva érkezik, kés-villa adva, de valójában mindenki úgy eszi, ahogy neki tetszik. Én például szétszedtem szintekre, és a dekonstrukció elvét gyakorolva vágtam a húst, téptem hozzá a ciabattát, és ettem a krumplit. Ez utóbbi héjastul volt felvágva és megsütve, fantasztikus ízzel, pont a megfelelő sóssággal. Hozzá érkezett egy kis tálnyi paradicsomszósz, kicsit olaszos fűszerezéssel, és intenzív paradicsomízzel. A sor még mindig nem ér véget, kapunk egy tál káposztasalátát is, ami szintén remek a maga nemében, de mivel ilyet nem szoktam gyakran enni, csak az alapvető dolgokat tudom elmondani róla: ropogós, ízes, finom; mindemellett ha nem adnák, nem feltétlenül hiányozna, egyértelműen csak segéd a burger és a krumpli mellett.

Az árak közepes sávban mozognak: a Ring Gourmet 1390-től kezdődik, és az újonnan bevezetett burger specialitásoknál van a plafon, konkrétan most az Argentin Angus Steak Burger a legdrágább a (bevezető) 2990-es árával (ilyenre sajnos még nincs se keret, se összehasonlítási alap, pedig máshol is kapni már mostanában), az átlagburger 1590-től 1890-ig terjed.

Az online jelenlét példás, a honlap szép, a Facebook informatív, és a különböző blogokon is ha szóba kerül a Ring, nem marad a hely kommentárja nélkül, ami a magyar viszonyokhoz szokott netezőnek egészen meglepő lehet: korrekt stílus, elismeri, ha hibáznak, és még helyesen is tud írni. Dícséretes hozzáállás, és csak ugyanezt tudom mondani a konyhára is; szóval ne kutyafuttában gyertek ide, de cserébe olyan burgerélményt kaptok, amiért megéri betérni.

Adatlap

Nyitvatartás: 10-22 (burgert általában 11-től adnak)
Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 38.
Honlap: http://www.ringcafe.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ringburgerbar
Elérhetőség: + 36 1 331 5790
4sq: https://foursquare.com/v/ring-caf%C3%A9--burger-bar/4c8be6dbf87e224b7ddf2f05

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr523978416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jucccka · http://onlinefilm.blog.hu/ 2012.02.08. 22:58:56

anyám borogass, de guszta ez a hambi... uff, éhes vagyok, és épp egy mandarinon nyammogok... fránya fogyókúra...

turulpina 2013.02.13. 12:15:23

Ha szabad személyes kedvencemet javasolni a Ringből (húskedvelőknek):

duplahúsos black&blue burger, egy kis extra cheddarral.
süti beállítások módosítása