Burger Blog

A Bamba Bohemian sör igaz története

2017. július 13. Jancsa Jani

A saját sör gondolata egészen az ókorig nyúlik vissza, amikor is a korai filozófusok is a róluk elnevezett nedűt kortyolgatták legszívesebben. Jó, ez lehet, hogy nem teljesen igaz, de annyi biztos, hogy ha van söröd > mintha nincs söröd. A Bamba Marhának pedig már van.

2017-07-11_11_59_24.jpg

Hogy megértsük ezt az egész dolgot, egy kicsit visszább kell mennünk, és onnan indulni, hogy a kézműves sör menő lett itthon, jöttek fesztiválok, meg a sörforradalom, ami pont jól rímelt a burgerforradalomra. Nyíltak olyan helyek, melyek ezek párosára építettek, és rengeteg helyen alapvetés lett, hogy egy jó burger mellé egy jó kézműves sör is dukál. Repkedtek az IPA-k, a lagerek, meg a gyümölcsös sörök, mintha nem lenne holnap.

2017-03-28_18_23_32.jpg

Nekünk a Bamba Marhában is egyértelmű volt, hogy kell tartanunk kézműves sört, viszont mostanra ért be a gondolat, hogy mi lenne, ha nekünk is lenne saját, csak nálunk kapható sörünk. Ehhez pont kapóra jött a miskolci Zip's, akikről már ugye a blog hasábjain is olvashattatok. Most már meg lehet osztani: a korábban említett csapatépítő egyik célja is az volt - a főzdelátogatáson kívül természetesen - hogy közösen megfejtsük, milyen sör lenne a menő minálunk.

2017-03-28_18_46_54.jpg

Ugye az alapvető tétel az volt, hogy legyen közérthető, és mindenki által kedvelt. Ebből fakad, hogy bár nem egyszerűen, rengeteg sör és párlat segítségével ugyan, de sikerült kizárni azokat a tételeket, amelyek túl egzotikusak, túl keserűek, és egyszerűen olyanok, amiket az átlagember nem feltétlen kérne ki. Ez sok esetben nem feltétlen egyezett az én személyes ízlésemmel, de pont ez volt a lényeg, hogy most ne egy gasztroblogger szemével nézzük a dolgot, hanem akár egy olyan vendég szemüvegén keresztül, aki lehet, hogy nem is szereti / ismeri a kézműves sörök világát, és mégis kikéri azt.

2017-03-28_17_12_32.jpg

Fontos volt az árfaktor is, mivel mondanom sem kell, hogy minél technikásabb elkészíteni, vagy drágább alapanyagokat tartalmaz egy sör (lásd mangó), akkor bizony a multis sörökhöz képest amúgy sem olcsó craft sörök ára még feljebb tud menni, amire szintén gondolni kell; ugyanis lehet bár szükségszerű, akkor sem túl szerencsés, ha egy sör drágább, mint egy burger. Ráadásul mivel nincsen csapunk, így csak üveges verzióról beszélhetünk, ami szintén egy kicsit dob a dolgokon.

logo.jpg

Üvegre viszont címke is kerül, amit úgy gondolok, szintén jól sikerült megugranunk a Zip's dizájncsapatával karöltve, laza, stílusban illik az étteremhez, és túlgondolva sincs - pont olyan, mint az ital az üvegben.

19807960_10154998179708073_1706204167_o_2.jpg

Szóval így született meg a Bamba Bohemian névre hallgató, 4,5%-os, pilsner típusú lager sörünk, mely szerintünk minden fentebbi kitételt simán megugrik. Kellemes, könnyed ivósör, tökéletes minden alkalomra, legyen szó bármely burgerről, ami mellé párosítjuk. Ezt mostantól tudjátok a Bambában is kérni, 890 forintért, szóval Bohemianra fel, és mondjátok el, hogy tetszik kommentben!

Disclaimer: a szerző is egy Bamba Marha ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr7512656379

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Borra sör meggyötör 2017.07.19. 15:50:48

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Megcsap a meleg, hiányzik a folyadék. Hogy van benne alkohol? Azért vissza ne vidd! A Heti sajtó ezekből szemezget. Hétszentség'17/28 2017. 07. 10. Egy friss kutatás szerint azok az emberek, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása