Burger Blog

Lazacból kolbászt? Naná!

2016. április 18. Jancsa Jani

Emlékeztek még a Kobura, azaz a kolbászburgerre, mindenféle izgalmas, és nem utolsósorban egészséges hozzávalóból? Nos, a kiötlői most egy lépéssel még tovább mentek, és a halak egyik királyát tették meg főszereplőnek.

2016-03-17_16_34_34.jpg

A gyártó ugye nem más, mint a Kobe Sausages, akik töretlen fejlődésen mentek keresztül az elmúlt fél évben is, nyíltak új üzletek is, de én azért a klasszikus lokációra tértem vissza egy jót enni: a Hold utcában található Belvárosi Piacra. És, hogy mit? Hát egy lazacos Kobut.

2016-03-17_16_27_54.jpg

Kezdjük rögtön a legfontosabbal: a lazackolbásszal, amely egyenesen a Vörös Homár Belvárosi Halpiactól érkezett, és mint olyan, tökéletesen egyesítette az elvárt ízvilágot a formával. Ezt nagyon nem is lehet máshogy mondani, tényleg beletöltötték a juhbélbe a lazacot, amiben amúgy csak a hús és a fűszerek kaptak helyet, semmi más, se szója, se glutén, se laktóz, full egészség, hát mi kell még?

2016-03-17_16_35_20.jpg

A zsömle is másmilyen lett, mint amilyen legutóbb kóstoltam. Jelen esetben ez egy teljes kiőrlésű, superfood jellegű chia-magos bucit kaptam, amin ugyan érződik, hogy van benne anyag, mégsem zavaró ez egyáltalán, miközben a fejünket tömjük vele.

2016-03-17_16_35_42.jpg

A chia aprósága ellenére valódi kincsesbánya szervezetünk számára: kifejezetten magas az omega3 és 6, valamint antioxidáns tartalma is. Nagy mennyiségben található benne kalcium foszfor, kálium, nátrium, cink, réz, mangán. A chia mag gluténmentes, kalóriát alig tartalmaz, diétázóknak tehát ideális.

2016-03-17_16_36_13.jpg

De mi is volt még benne ezeken felül? Helyet kapott odabenn még jó kis sajt, bacon, mert azzal minden jobb, valamint egy házi keverésű szósz, amely a keresztségben az "amerikai" becenevet kapta, illetve a további vitaminbevitel jegyében egy kis saláta is.

2016-03-17_16_36_29.jpg

Köretnek csónak-hasábburgonyát ehetünk, valamint ezt tetszőlegesen választott szószba mártogathatjuk.

2016-03-17_16_38_03.jpg

A lazacos Kobu 1690 forintba kerül, ami tekintve, hogy mi van benne, és hogy ez még az egészséges street food kategóriába is esik, totál jó deal. Ha minden igaz, hamarosan újabb kolbászok érkeznek, valamint folyamatosan újabb és újabb helyszíneken lesz elérhető a Kolbice-ből hálózattá fejlődött Kobe Sausages, szóval kolbászolásra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr178631648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása