Burger Blog

BpBurger (174) - ZONA

2016. január 21. Jancsa Jani

A ZONA az az étterem, ahová már időtlen idők óta el szeretnék jutni, de valamiért sosem sikerült. Most végre ez év elején ezt a restanciámat is levetkőztem, és mit ad isten, burger is volt az étlapon. Szerintetek megkóstoltam?

2016-01-02_16_09_07.jpg

A kérdésre a válasz egyértelmű, de először nézzünk kicsit körbe belül, ugyanis a látvány is elég szép, mindenhol akad egy kis részlet a jól kialakított miliőben, melyen elidőzhet a szemünk. Ha ez megvolt, akkor kezdődhet is a rendelés - legalábbis mi így tettünk.

Először jött egy jófajta halleves, aiolis pirítóssal, homárral, kagylóval, meg mindennel ami csak kell bele.

2016-01-02_15_43_49.jpg

Ezután, vagy inkább ezzel párhuzamosan azért belenéztünk egy marhatatárba is, fürjtojással, kis paradicsommal, tószttal, ahogyan azt illik.

2016-01-02_15_44_22.jpg

Mind a két kaja olyan szinten durván bekezdett, hogy csak néztünk, a halleves ízei, a hozzá párosított aiolis pirítós, valamint a tatár konzisztenciája mind-mind elbűvölő volt.

Ezt követték az étkezés sztárjai a burgerek, 2+1 kivitelben, mindjárt mondom is, hogy miért. Az összes burger mellé kaptunk házilag többször sült burgonyát, valamint egy kis savanyút, és salátát is, mert itt gondolnak az egészségünkre.

2016-01-02_16_07_24.jpg

Az első versenyző egy fekete buciba pakolt lazac vs. tőkehal burger volt, a hús fish-cake formájában szervírozva, tehát kirántva. Bár a burgert sokan mondják, hogy marhából készül, ez azért egy erős érv lehet a halas dolgok mellett is.

2016-01-02_16_09_49.jpg

A második burger viszont már ennek szellemében készült, klasszikus kinézetű zsömlében, egy megfelelően maximum mediumra készült omlós, ízes húspogácsával, és extraként habanero-krémmel, ami viszont inkább az aromáival, és nem az erősségével dominált.

2016-01-02_16_10_08-1.jpg

A +1 burgerünk egy kis szilveszteri vásárfia volt, annak az alapja egy marhaburgerként látta meg a napvilágot, viszont egy jó szelet libamájjal és marinált körtével volt szervírozva - őt is szerettük.

2016-01-02_16_13_03.jpg

2016-01-02_16_25_22.jpg

Nehéz elhinni, de ezzel párhuzamosan történt még egy főétel, mégpedig a Vindaloo ördöghal képben, ami egy helyre hozta a markáns indiai ízvilágot és a hal húzását, ráadásul itt még nem ért véget a dolog, mivel úgy nézett ki a tányér, mintha egy kulináris Epic Mickey játék zajlott volna rajta, csak itt a színeknek cékla, koriander, és kukorica íze volt - zseniális darab!

2016-01-02_16_06_40.jpg

A desszertekre már csak úgy volt hely, hogy elmentünk futni a tömb köré egyet (és mivel ott a Várkert bazár is, ez nem volt olyan egyszerű), de miután visszatértünk, várt ránk egy szintén időszakos darab, valamint az étlap egyik kedvence, a beszédes címszavakban csak kókusz, tápióka, maracujakrém névre hallgató tétel - magamat ismételem, de ezt is ki kell próbálni, annyi íz, állag, csodálatos befejezés volt.

2016-01-02_16_45_25.jpg

2016-01-02_16_46_15.jpg

A ZONA ezen vacsi után bekerült azon helyek listájába, ahová mindenképp ajánlott az eljövetel, mert minden egyes fogás tartogat valami meglepetést - szerintem én is jövök majd hamarosan!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/zonabudapest

Cím: 1013, Lánchíd utca 7-9.

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr688275740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2016.01.22. 10:25:50

Nekem picit csalodas volt, bar nem burgerezni mentunk oda. Igazabol semmi rossz, valoszinuleg en vartam tobbet a helytol. A hallves tul sos volt, lazacot ettem melle, az finom volt, de semmi extra. Ami igazan jo volt, az a kokusz tapioka. Raaddasul voltunk kb 10-en vendegek, ennek elenere a szamlara majd negyed orat kellett varni. Tudom mindez csak ures picsogas, de ezen a szinten hadd varjak mar el egy kis pluszt minden teren.
Nem illik, tudom, de ket hettel elotte voltunk a Laci! konyhaban, es onnan abszolut az "aztak#$%a" erzessel jottunk el, minden tekintetben, es azza a biztos tudattal, hogy ide meg jovunk, papiron pedig a Zona a jobb.....

min 2016.01.22. 10:25:54

Biztos finom de mennyibe kerül pl ez a kör amit ettetek?

Attilajukkaja 2016.01.22. 10:25:58

Nem szeretem az ilyen felhokarcolo alaku burgereket, mert nem lehet normalisan belejuk harapni. A laposabb es szelesebb szendvics nem csuszik szet, minden retegbol kapsz egy falatnyit anelkul, hogy szet kelljen fesziteni a szadat, es az etkezes vegen az ember arca, keze nem ragad valamely osszetevotol.

para_noir 2016.01.22. 11:06:17

A képek szépek, de a szöveg borzalmasan magyartalan és rossz stílusú, szerintem ezen még lenne mit faragni. Példának okáért médium a szándékolt értelemben nem létezik a magyarban, vagy medium, vagy közepes. Hogy on is legyek, csatlakozom az előttem szólóhoz, nem tudom felfogni a haraphatatlanul magas burger értelmét, ez tulajdonképpen csak fotózásra való, aztán szét kell szedni, amitől kiábrándító lesz a látványa, és az már nem is burger, hanem itt egy darab hús, ott egy kis szétkenődött szósz, elhullott zöldség, mellette meg zsömledarabok, szóval olyan lesz, mintha egy kisgyerek maszatolta volna szét az ételt, nem méltó felnőtt embernek így enni.
süti beállítások módosítása