Burger Blog

Sör és burger a Kandallóban!

2014. március 12. Jancsa Jani

Amikor először kitaláltam a burgerek és sörök vacsorát, még valamikor tavaly nyár végén, nem is gondoltam, hogy valaha ebből lehet valami. Szerencsére a Kandallósokban partnerre találtam ezzel (nanáhogy), így rögtön kezdésnek nem is egy, hanem kettő rendezvénnyel indítottunk, akkora volt az érdeklődés. Most ennek a hátteréről fogok mesélni, na meg a folytatásról.

2014-02-24 22.09.24-1.jpg

Vacsorát szervezni jó. Legalábbis úgy tuti, hogy hiába az első, a meghirdetés után másnap reggel fél nyolckor úgy hívott fel Ádám (az egyik tulaj), hogy mi lenne, ha adnánk még egy időpontot, mert hiába nincs meghirdetve, már az is televan. Ezt az ellentmondást feloldozva gyorsan meghirdettük március hármat is, csak azért, hogy mire kinyitottak délután négykor, az is beteljen. Dupla teltház, alig 24 óra alatt, happy days.

2014-02-24 18.31.18-2.jpg

A burgerek listája adott volt, ezt ti is láttátok, mi pedig izgatottan vártuk a hétfő este hetet. Az elején lőttünk Lacival (ő a séf, innen pedig többet is megtudhattok róla!) egy kis beszédet, majd elkezdődött a felszolgálás, miközben a Sörtúra gondoskodott a dokumentációról. Az első vacsora állt a meglepetés előételből, ami sörleves volt cipóban, a már jól ismert öt burgerből, majd jött a desszert, ami a nyilvánvaló macaron lett volna, de mivel ezt végül nem tudtuk megvalósítani, csavartunk egyet a dolgon, és diós guba lett. Volna, ha kapunk héj nélküli diót. Sebaj, Gergő (a másik tulaj, vannak hatan, szóval lesz még pár) elszaladt a közeli boltba indulás előtt fél órával, és hozott még egy zacskót... ami szintén héjas volt. Ezen a ponton váltottunk mákra, és gondolkodtunk el egy házi diótisztító konglomerátum felállításán. 

2014-02-24 19.41.19.jpg

Az első kicsit megszaladt időben is, mivel olyan 11 környékére végeztünk, mondjuk éhes embert nem láttam, mindenki Angus burgert evett. Még a végén gyorsan kiosztottunk mindenkinek pár kérdőívet, hadd legyen néhány visszajelzés. Hát lett.

A második vacsit már ennek a fényében vezényeltük le. Először is elhagytuk a sörlevest, ami pár piszok jó volt, de ami finom, arra nehéz azt mondani, hogy ne edd meg, és amikor a közönség Mátyás királyként rágcsálja a tányérját, akkor hiába teszed oda magad később, ha már pukkanásközeli állapot van, akkor a kifinomult ízlés kicsit alábbhagy. Természetesen így sem járt senki rosszul, mivel plusz pohár sört szolgáltunk fel a vendégváráshoz.

2014-03-03 20.13.45.jpg

Fogadtuk azt a kritikát is, hogy sok a kaja, a zsömle közepéből nagyobb részt vágtunk ki, bár így sem menekült meg senki, mivel ez pedig belekerült a gubába, igaz, ezt is kicsit dizájnosabban adtuk most ki. Felpörgettük kicsit az eseményeket, és a fél óra/burgeren a végére még javítottunk is, így tízkor mindenki nyugodtan ki tudta kérni a záró pálinkáját, hogy nyugodtabb legyen az út hazafelé.

2014-02-24 20.54.54.jpg

A második estét a háttérben töltöttem, ahol elképesztően ment a pörgés, a konyha nagyon jól bírták a strapát, csakúgy, mint a pultosok a körönkénti hetven+ sör lecsapolását, és a felszolgálók a kihordását. Úgy vettem észre a közönségnek is tetszett mind ez, mind a kaják kiszolgálása, melyek tök jó kis fatálcákon történtek. Ja igen, és minden burger egyedileg volt csomagolva, mint az alábbi videón is látszik.

Nagyon úgy néz ki, hogy ezzel bizony hagyományt indítottunk, mivel kábé kérdés nélküli volt az, legyen-e folytatás. A második Burger & Beer esten továbbra is figyelmbe vesszük a véleményeteket, mind a kaják, mind a körülmények tekintetében. Egyrészt a menetrendet tartani fogjuk, másrészt viszont lesznek új burgerek, maximum egyet, vagy kettőt tartunk meg, amelyik a legnépszerűbb volt. A sörökben is lesz változás, mivel még ha biztosra is akarunk menni, akkor is bekövetkezhet csere (kíváncsi lennék, hogy a második vacsin ki hányat vett észre); úgyhogy unalomba biztos nem fogunk fulladni.

2014-02-24 21.08.39.jpg

Az építő jellegű kritikákat feljegyeztük, és megfogadjuk, most pedig pár kedves gondolat az első vacsoráról:

"Nem ennék előtte három napig"

"Gondolkodnom kéne, de minden vér a hasamban van"

"Gyakorlatilag tökéletes!"

"Finom és tartalmas burgerek voltak"

"Összességében ez egy kiváló kezdeményezés! Az ételek finomak voltak, a miliő is hangulatos."

"Jó koncepció, remek kiszolgálás!"

"Abszolút isteni volt! <3"

"Nagyon szuper volt, a bevezető is nagyon jó volt."

"Értem én, de az Angust vétek volt a végére tenni..."

Ezen a ponton szeretném mindenkinek megköszönni a közreműködést, és csak annyit mondhatok, hogy hamarosan folytatjuk!

Update: időközben befutott a Sörtúra videója is!

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr575844358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása