Elvileg még tavaly nyílt a Westendben a címben szereplő egység, valahol félúton Barstow felé a hátsó kajás szekcióban, bár én csak idén találkoztam vele. Pont volt egy kuponos akció nemrég, melynek keretein belül mi is kipróbáltuk a csirkeburgert. Nem árulok el nagy titkot, hiba volt.
Valamikor hétköznap este jártunk ott, és bár a kiszolgálással nem volt lényegi probléma, azért valahol eldugottan azt éreztük, inkább lennének ők is máshol, mint ott. A szendvicsek frissen készülnek a hátsó konyhában,elől pedig csak pár csirkerész, saláta, és köret volt kirakva csak.
A kinézetben nincs sok meglepetés, a sült krumpli is valahol az átlag környékén mozog, nem a legropogósabb, de nem is puha, lényegében a hozzáadott szósszal betölti a szerepét, de semmi többet.
A szendvicset kézbefogva először azt érezzük, hogy van benne anyag, ez azért bizakodásra ad okot. Kibontva a magasság nem olyan nagy, a zsömle egészen jó minőségű szezámmagos, odabenn pedig egy hadseregnek is elegendő hagyma, valamint saláta, sajt, és "eredeti WW hamburgerszósz" fogad; ez utóbbi távoli rokona lehet a Big Mac szósznak, de annyi biztos, hogy ezzel sem fukarkodtak.
A húshoz érve először nem is tudjuk, hogy mit gondoljunk, de megpróbálom objektíven elmondani: a hús olyan, mintha valami leveshúsból lenne összegyurmázva, nagy valószínűséggel csirkecombfilé, valamint felfedezhetünk benne zöld darabkákat is, ami sanszos, hogy fűszernövény, bár ízben túl sokat nem adott hozzá. Nekem folyamatosan az az érzésem támadt, hogy a következő falat mócsingos lesz, ami szerencsére nem volt, de ha ez már felmerül, az rég rossz. Egy szóval megfogalmazva ez az összegyúrt húspogácsa egészen egyszerűen méltatlan a szendvicshez, és őszintén szólva nem is értem, miért kell ezt erőltetni, illúzióromboló.
Ahhoz képest, hogy ez a burger mennyire nem volt jó, az 1090 forintos ára azért eléggé brutális (menüben 1600, WTF?), főleg a hús milyenségét tekintve. Kapható még Schnitzel, BBQ, Édes-chili, valamint Grillezett csirkeburger is, szóval a rántott témáknak még érdemes is lehet esélyt adni; csakúgy, mint az érdekesebb köreteknek is (bajor krumplisaláta), tekintve, hogy a régió konyhája remek, csak ez a szendvics (a hús) volt elbaltázva. De az nagyon.
(Csendben kérdezem csak meg, hogy minek kirakni a Facebookra a honlap címét, ha az nem működik?)