Burger Blog

Visszatérés a Garzonba

2018. november 07. Jancsa Jani

A Garzon a hetedik kerületbe hozott egy új színt a patty melt szendviccsel, azaz egy valódi klasszikussal, szendvicskenyér között hamburger húspogácsával. Nem kevés idő telt el azóta, hogy ott jártam, így időszerűvé vált egy újrateszt, főleg mivel az étlap is bővült rendesen.

2018-10-30_09_47_29.jpg

Rengeteg új burger és melt is felkerült a kínálatba, így a nagy tétovázásban először egy jófajta pulled pork burgerbe néztem bele, csak úgy ráhangolódásképpen. Ami már az elején feltűnik, hogy volt pár változás, például a zsömlében is - kellemes, légies, kalácsos darabhoz van szerencsénk, amely azért mégis stabil.

2018-10-30_09_50_40.jpg

Szükség is van rá, mivel a betétek rendkívül súlyosak, minden értelemben. A hús durvább darálású, kérésemnek megfelelően közepesen átsült, frankó darab. A pulled pork, bár nem szmókerben készült (ugye ez nem is előfeltétele), mégis ízletes, omlós darab, pont ahogyan az ember azt várná. Ha mindez nem lenne elég, került még bele cheddar sajt, karamellizált hagyma, egy kis jalapeno - azaz akárhogy is nézem, minden benne van, ami egy főétkezéshez szükséges, ízek és állagok tökéletes harmóniája ez a burger.

2018-10-30_09_47_43.jpg

2018-10-30_10_00_08.jpg

Amennyire belekezdtem ezzel, annyira más pálya a két melt szendvicsem - könnyedebb, és még akár egészségesebb is, úgyhogy figyelem mindenki, mert jön a tuti! Mindkét melt szenya kovászos rozskenyerek közé került, vajon pirítva, Maillard reakció, meg mifene, kiváló keret a belevalóknak.

2018-10-30_09_48_19.jpg

Az első melt a csirkés, ebben grill csirkemelldarabok, paradicsom, cheddar, valamint sajtkrém adják az alapot, és nem is akárhogyan - szuper kis szendvics ez, akárhogy is nézem.

2018-10-30_09_49_40.jpg

A második még dekadensebb: kecskesajtos melt. A nevéből nem nehéz kitalálni, hogy a lelke ennek kecskesajt, és ami extra az eggyel fentebbihez képest, hogy egy kis bébispenót is megy bele, ami tudvalevőleg régi jó barátja a sajtnak. Második melt: pipa, mindenki tud választani, hogy milyet szeretne, de természetesen a klasszikus, húsos darabok közül is vannak sokan az étlapon.

2018-10-30_09_48_56.jpg

Köretügyileg sem maradunk le: házi vágású vékony chipset kérhetünk mellé, ami bármely diéta esküdt ellensége lehet, annyira jó. Persze ahol van krumpli, ott akad tunki is: a csípős vonalról szemezgetve egy Sriracha majonéz lett társam, amely pont kellemesen volt pikáns, valamint a nap kedvence a Chilis BBQ szósz lett, ami pont azt adja, amit ígér: csípősséget és remek ízeket - mindezt zseniálisan jól. Aki szeretne az mártogathat Gabko szószokba is, de én ezt meghagytam legközelebbre.

A csirkés melt 1590, a kecskés 1790, a burger pedig 1690-be került, erre jön rá a menü pluszba, már aki szeretne. A Garzon egy üde színfoltja a hetedik kerületnek, nagyon jó minőséggel és ár/érték aránnyal - ez alapján nem meglepő, hogy még mindig ajánlott.

Elérhetőség: https://www.facebook.com/GarzonCafé

A bejegyzés trackback címe:

https://burger.blog.hu/api/trackback/id/tr9014357785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása