Nemrég nagyot ment az ország burgeres csoportjában az étteremről szóló bejegyzés, szóval arra gondoltunk Alexszel, hogy itt az ideje meglátogatni. A Burgerimádókkal szemben mi nem azt mentünk fejtegetni, hogy mennyire Kobe a hús, hanem csak kíváncsiak voltunk, mit tud a hely maga.
A szitu nem a legegyszerűbb, ugyanis lent van a Hotel Clark, abból nyílik a Beefbar, és az egész tetején pedig található a Leo, ahová két liftes átszállással lehet eljutni.
A kilátás egészen gyönyörű, ami szerintem egyedi Budapesten, hogy a folyóra illetve a többire ilyen frankón rálátni.
Indítottunk is egy limonádéval, azután jött az a bizonyos burger, meg egy pizza is, csak az íze kedvéért. Mindennek előtte azonban volt kis üdvözlés, pirított kenyér, paprikakrém, meg olívaolaj - kezdésnek, rágcsálni szuper kis darabok
Maga a burger ugye Kobe a kiírás szerint, nyilván erről lehet beszélgetni, hogy hány százalék benne az adott húsrész és társai - az tuti, hogy készen jön a beszállítótól, és a világ összes Beefbarjában ezt adják (mondjuk nyilván nem kóstoltam végig mind).
Annyi egészen bizonyos, hogy ízre zseni jó, pont úgy sütötték át, ahogy kértük (nyugi, ha jobban átsütve szeretitek, úgy kapjátok), totál imádnivaló hús.
A zsömle egy tipik édesebb omlós, kicsit kalácsos, és tökéletesen passzol a többi összetevőhöz is, amiből ezenfelül már nincs sok: egyrészt megy bele egy kis secret sauce, ami szerintem a remuládhoz áll a legközelebb, cheddar, jégsali és paradicsom.
Mellé jár köretnek sült krumpli, ami mirelit, de abból nagyon jó; valamint mi kértünk egy kicsit a burgerszószból tunkolni, de az alapból felajánlott ketchup-majonéz kombó kicsit fájt ezen a szinten.
Kiszúrtam, hogy van egy pizzakemence is, szóval bekértük a prémium pizzát, rukkolával, szarvasgombával, marhasonkával aszalt parival, meg parmezánnal.
Ez méretre nem a legnagyobb volt, illatra a szarvasgomba körbelengett minket, összerakásra pedig a "megsül a tészta, és utána jönnek a feltétek" iskolát követték. Azért nem volt baj, mert a tészta magában is vitte a prímet, a feltétek pedig nyilván hozták az elvárhatót simán.
Desszertként belenéztünk egy madártejbe is, itt egy passió-banán hab volt pirított mandulába forgatva, egészen parádésan újragondolva így a lezárást.
És akkor el is érkeztünk az árhoz, amiben nyilván benne van rengeteg minden, de ettől még a burger 5800-ért, és a relatíve kicsi pizza 7500-ért nem lesz olcsóbb, sőt. Ezt nem is fejtegetném, aki szeretné, kóstolja meg, aki meg nem, az ne.
Elérhetőség: https://www.facebook.com/leorooftopbudapest/
Cím: Budapest, 1013, Clark Ádám tér 1